Problem sa D-Link DAP-1360 AP-om

poruka: 3
|
čitano: 4.486
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Problem sa D-Link DAP-1360 AP-om

Pozdrav svima!

 

Radim u tvrtki koja se bavi tehničkom zaštitom, i često nailazim na objekte gdje se nalaze ovi AP-ovi a večinom ga i moja firma kupuje (vjerojatno zbog cijene). Uglavnom imam previše problema sa istim. Koristim ga u svim mogućim načinima kao AP, Repiter a najčešće kao W. Klijent. Uglavnom uređaj konfiguriram i radi neko vrijeme i onda prestane. Tada ga je potrebno restartati i onda radi neko vrijeme. Uređaj sam spajao na razlićite rutere od T-com-ovih do Metronetovih ali uvjek je isto. Probao sam mijenjati postavke w. mreže od frekvencija rada, kanala, ssd, i sl. Jedino što mi koliko toliko spašava stvar je opcija watchdog koja radi tako da se uređaj restarta sam kada izgubi vezu sa nekom adresom koja se zada u nekom vremenskom periodu.

 

U koliko se netko susreo sa ovim problemom ili zna kome se mogu obratiti molim ga za pomoć.

Na linku http://support.dlink.com/emulators/dap1360/101/login.htm možete naći emulator uređaja i možete vidjeti sve postavke.

Probao sam se registrirati na njihov forum ali mi izbacuje grešku i nisam uspio.

 

Unaprijed hvala! 

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Problem sa D-Link DAP-1360 AP-om

U potpunosti mogu potvrditi probleme s ovim uređajem. I nakon što sam ga pokušavao skužiti i "pio" mi živce mjesec dana odlučio sam ga zamijeniti sa linksys wrt54. Od tada nema nikakvih problema, a Dlink je za mene ubuduće nepostojeća firma.

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Problem sa D-Link DAP-1360 AP-om

Provjeri da li imaš najnoviji firmware ! Ja sam imao problema sa Dap-1160 koji je spojen u access point mode i to preko strujne utičnice (powerline) i nakon novog firmware-a nikad više nikakvih problema sa ispadanjem sa mreže - nikad ! 

Nemoj se zavaravati da ste ga gotovo "danas" kupili u trgovini jer oni mjesecima znaju "šetat" po skladištima i tamo bit izmješani sa novijim primjercima ..

Postoji još jedan vrlo neugodan problem a ja sam se susreo dvaput sa istim - ne vjeruj niti novim  lan kabelima, a naročito onima koji su neko vrijeme korišteni !! Jednom sam na svoj užas shvatio da tvornički lan kabel stvara kontakt iako nije bilo niti govora da je na bilo koji način mogao biti oštećen, takav kabel sam bacio u smeće kao i onaj koji je uzrokovao pad internetskog prometa u cijeloj mreži a bio je spojen za IP kameru i radio uredno sve do jednog dana kad se ista pokvarila te je i na zamjenskoj kameri također smanjivao broj FPS-a ali i pad megabita na uredskom računalu .. Ne mora biti ništa od ovoga u pitanju ali dobro je znati i za neke druge stvari ..

 
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice