Hp laptop ne otvara bios ni boot options

poruka: 1
|
čitano: 1.402
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
Hp laptop ne otvara bios ni boot options

Bok svima koju su voljni pomoći.

Odma bih se ispricao ako grijesim u nekim svarima oko foruma i korištenjan istog, nisam dosad imao iskustva baš sa postavljanjem pitanja i sično.

 

Znači sutuacija je sljedeca, imam laptop HP Pavilion dv7 koji je odjednom poceo presporo raditi što znaci da je pokretanje sustava trajao po par minuta. Odučim se reinstairati windowse i kada sam ubacio cd (s kojim sam vec podizao sistem na nekoliko računala) krene instalacija, ja uredno formatiro hdd napravio nove particije i pustim da radi, prođe prvi dio (copying windows files) i zapne na drugom dijelu (expanding windows files) odma na 0% i nakon dužeg vremena cca 45 min izbaci mi grešku što mi je izbacivao kad sma pokušo pokrenit instalaciju preko starog sistema. I tu mi se prekine instalacija, ja ugasio laptop jer sam morao ici negdje i nakon što sam se vratio upaim i pise mi na sredini ekrana HP invent i dole ljevo pise "press the esc key for startup menu" ja pritisnem ai se ništa ne događa i nakon desetak pritiskanja krene pištati i jednom onako apišti nakon stiskanja bilo koje tipke. ja ga uagasim i ponovo pokrenem pritišćem f9 za boot option, nakon sto se ekran upai piše dole jevo  "f9 change boot device order" ja pritisnem ai ništa i opet nakon nekoiko pritiskanja pištne onako beep nakon što pritisnem bilo koju tipku, tako isto sa f10 za bios, dole pise f10... BIOS setup options i ista stvar ko s proše dvije tipke. i tako nikako da pokrenem instalaciju. poslje procitam na nekom forumu da probam pokreniti bez hdd i ja izvadim pokrenem kad ono prodje iizbaci mi "0. NO emulation  System Type: 00" i ispod toga 1. NO Emuation  System Type: 00", ja odaberem 0 i pokrene se instalacija windowsa malo sam saceko dok mi je izbacio proor za jeike i ugasio laptop jer sma znao da ne mog ništa bez hdd, nakon ubacivanja hdd ista stvar ko prije. 

Ne znam sta da radim vise, pokuso sam vadit ram i vraćati, stavljo hdd u drugi utor, usteko hdd u drugo racunalo instairo preko tog racunala na hdd od laptopa windowse, vadio sam bateriju od biosa i vraco. Svaki savjet bi dobro došao.

Unaprijed hvala i još jedanput se ispricavam ako sam negdje nešta pogriješio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice