Modem "izbacuje" uredjaje sa mreze

poruka: 3
|
čitano: 1.064
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Modem "izbacuje" uredjaje sa mreze

Pozdrav svima.

Mozda je malo smijesam naziv teme, ali nekako najbolje opcisuje situaciju. Problem je sljedeci, kada je spojen dekstop racunar preko LAN kabla na modem, na ostalim uredjajima imam problem sa internetom. Na mobitelu pokazuje uzvicnik porek WIFI signala uz poruku "Internet may not be available", dok na laptopu nema nikake poruke, samo stranice uzasno sporo otvara, ili nikako ne mogu otvoriti. Cim iskljucim LAN kablo iz racunara sve je uredno, internet bez problema. Medjutim, prije par mjeseci na desktop racunaru se nisam mogao spojiti ni preko LAN kabla, iz nekog razloga je izbacilo gresku da ne moze dobiti IP adresu. Nekako sam uspio rijesiti to reinstaliranjem windowsa i jos nekim zezancijama.

 

Naravno, kontaktirao sam operatera kod kojeg imam paket usluga zajedno sa internetom (nisam iz HR, tako da nije ni jedan operater iz HR, nego iz BiH). Nesto su pokusali u postavkama rutera korigovati, medjutim to je radilo dva dana, i opet isti problem, iako sam trazio zamjenu modema (u pitanju je ZTE ZXHN H108L), serviser kaze da je nesto "mijesao" IP adrese, pa zbog toga je izbacivalo. Opet sam ih kontaktirao da dodju da zamijene modem, pa vidjet cu sta ce biti.

 

Kakvog uticaja ima dekstop racunar na samu mrezu, na modem, pa da se tako ponasa. I jos da napomenem, problem je poceo kad sam jos jedan uredjaj(laptop) spojio na mrezu, mada valjda bi se isto trebalo desili kad neko dodje u goste pa se spoji, ali prije je sve ok radilo.

 

Hvala unaprijed.

 

EDIT: Mobitel/laptop je i dalje spojen na mrezu, signal je dobar, ali jednostavno nemam pristupa, ili uzasno sporo ucitava.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2018 19:08 (MrRango).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Modem "izbacuje" uredjaje sa mreze

-vjerojatno je problem kolizija/dupla ip-adresa.. obično to rješava dhcp-automatika ali tko zna kako tvoj operater radi + kakav je modem-router+ograničenja ili čak neispravan lan port na modemu (switchu) ili PCju pa sve do lošeg kabla.

-ip lsko projeriš, properties mreže.. npr 192.168.1.10.. ako je bilo koji drugi uređaj na mreži s istim ip, tad imaš koliziju + ako su dva routera itd.. jer jedna mreža (subnet) = jedan šef (router/dhcp) ili sve ručno (na svakom uređaju ručno podesiti ip, dns, gw)

-drugačiji problem, 'loš' dns.. podesiš na npr googleov 8.8.8.8 .. ali u ovom opisu to nije problem (jer to ne bi smetalo ostalim uređajima u mreži).

-svaki operater je 'drugačiji', svaki ima 'svoj' software-firmware u modemu i neka ograničenja, tako da ti ne pomaže neki tvornički manual ili rješenje s drugog operatera ako je samo stvar postavki.. ako je kvar (npr žica) tad nema fixa osim druge žice ili je samo slab kontakt u utičnici-konektoru, možda pogrešno napravljen kabel itd (i to opet nitko ne može znati)..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
offline
Re: Modem "izbacuje" uredjaje sa mreze

Na svim uredjajima je postavljeno da automatski dodjeljuje IP adresu, nije nista mijenjano. Jednostavno, jedan dan je pocelo praviti problem, i evo do sada nije rijesen.

 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice