Jednostavna automatika staklenika-izbor senzora

poruka: 1
|
čitano: 975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Jednostavna automatika staklenika-izbor senzora
Za rad radim automatiku staklenika pomoću PLC-a. Od opreme imam siemensov S7-200 + EM 231 (analogni ulazni modul).

Moja ideja je da napravim maketu staklenika sa senzorima i izvršnim elementima, te da za zadanu maketu napravim plc program+scada te web aplikaciju..

Mjerio bih veličine: temperatura, vlažnost tla, intezitet svjetla

Ovisno o vrjednosti tih veličina upravljao bih izvršnim elementima: ventilator ( za provjetravanje staklenika), elektroventil (zaljevanje biljaka), motore za podizanje/spuštanje krova ( reguliranje svjetlosti), sijalica (reguliranje svjetlosti), grijač ( podizanje temperature u stakleniku)


Slika (PLC, ulazi, izlazi)
http://postimg.org/image/4k7uxnkaj/


Dijagram toka
http://postimg.org/image/8aruj540x/

Ovaj proces koj sam je zamislio nije točno određen za neku biljnu kulturu i ne obuhvaća sva mjerenja koja se koriste danas za automatizaciju staklenika (npr. co2, ph vrjednost.. itd)..

Ako neko od vas posjeduje literaturu(ili samo informacije) o procesima koji su specifični za neke kulture molio bih ga da mi preporuči.. Ili ako općenito znate neku literaturu za navedenu tematiku..

Također bi mi trebala pomoć oko odabira senzora. Uvjet je da su čim jeftiniji (ipak je ovo samo maketa), te da nisu preveliki. (dimenzije staklenika ču kasnije onda odredit ovisno o veličini senzora)
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice