Njemački!!! :(

poruka: 5
|
čitano: 1.328
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Njemački!!! :(

Može li mi neko objasniti kako se tvori dass rečenica (gdje treba staviti koji glagol , kada se mijenja poredakrečenica npr.

Menie Schwester kommt morgen Nachmittag. Meine Mutter hat es geschrieben.

Meine Mutter hat es geschrieben, dass meine Schwester morgen Nachmittag kommt.

i kada stavljam glagol na zadnje mjesto a kada ne) ?

 

PLIZZ POMOZITE Pišem kontrolni :(( sutra :((

fqade
8 godina
neaktivan
offline
Re: Njemački!!! :(

trazio sam na toj stranici ali nisam se snasao :( ali hvala na trudu :D

fqade
8 godina
neaktivan
offline
Njemački!!! :(

Prijatelja je mnogo. Neki su pravi , neki su lazni. Neki nam sluze da procamo sa njima o bitnim stvarima,neki da se zabavljamo,neki za izlaske ,za setnje ,ali samo je jedan onaj koji je tu za nas u bilo kom trenutku. S njim se mozemo saliti ,izlaziti,plakati,smijati se ili raditi bilo sta sto nam padne na pamet. Kod mene je to Sara . Ona je moja najbolja drugarica. Zivimo blizu ,idemo zajedno u razred,glupiramo se ii izlazimo zajedno ili ukratko radimo bilo sta sto nam padne na pamet. Ima smedju kosu ii plave oci,jako je lijepa . Kod nje najvise volim to sto je podjednako šašava kao ii ja. I bas zbog toga je ne bih mijenjala ni za sta na svijetu .

Ako moze neko da prevede na njemački jezik, treba mi sutra :))) Hvala unaprijed..

9 godina
online
Njemački!!! :(

Prestani spamat forum i iste stvari pisat u druge teme! Kad netko tko zna njemački naiđe, pomoći će ti. Uostalom, puno bolje bi ti bilo da se malo potrudiš i staviš na forum da netko pregleda i ispravi greške, a ne sve na gotovo da dobiješ.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice