Samsungov direktor priznao da koristi iPhone

poruka: 3
|
čitano: 1.571
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Samsungov direktor priznao da koristi iPhone
Korejski Samsung najveći je svjetski proizvođač mobilnih uređaja, a nedavno su najavili i udvostručenje ulaganja u tehnologiju. Ulaganje će omogućiti izgradnju dva nova centra za istraživanje i razvoj u Silicijskoj dolini, koji će zaposliti oko 2000 znanstvenika i drugog osoblja, te pokretanje nedavno najavljenog startup akceleratora.

No, u Samsungu su svjesni da u nekim stvarima zaostaju za svojim glavnim konkurentom, Appleom. Posebice se to odnosi na dizan i sam ekosustav proizvoda, a sve to priznao je tvrtkin direktor za strategiju, Young Sohn, u intervjuu za Technology Review. Sohn je odgovoran za globalnu strategiju i inovaciju, a posao mu je raditi s timovima stručnjaka u SAD-u i Koreji kako bi identificirali nove tehnologije i tržišta diljem svijeta.

U intervjuu je otkrio da kod kuće koristi Appleove proizvode (Mac, iPad i iPhone) zajedno sa svojim Galaxyem. Istaknuo je da su mnogi potrošački uređaji proizvedeni od strane Samsunga, uključujući TV i zaslone, previše usredotočeni na sam uređaj a ne na korisničko iskustvo. Za razliku od Applea, čiji iCloud je jako pohvalio. Primjerice, za Samsung Galaxy Nexus Sohn je rekao da je bolji uređaj od Appleovih, odnosno da ima bolji zaslon i da radi brže. No priznao je da je ekosustav u kojem uređaj radi “stvarno kritičan”.

Iako na poslu koristi Samsungove uređaje, kod kuće mu Appleovi proizvodi omogućuju bolju povezanost i komunikaciju s obitelji koja se nalazi 9500 kilometara dalje u Koreji. Kako bi zatvorili percipirani jaz u korisničkom iskustvu, u Samsungu se nadaju da će uspješno posložiti tehnologiju mobilnog ekosustava i druge dijelove slagalice upravo otvaranjem novih centara za istraživanje i razvoj u Silicijskog dolini, čijim radom će upravljati Young Sohn.

Samsung stvara i proizvodi odlične uređaje, no znaju da će u budućnosti morati znati kako sve svoje uređaje efikasno i ugodno povezati, kako upravljati podacima koji dolaze iz tih uređaja, te kako potaknuti inovacije u ekosustavu svojih platformi.
TD za glupost
 
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Samsungov direktor priznao da koristi iPhone

Kako ce stvoriti ljepse uredaje i bolje korisnicko iskustvo kad ovi "genijalci" tu drze monopol sa svojim patentima, mozes ga je*at. Sretni budu ako nece morati okrugle telefone proizvoditi, da ih ovi ne bi tuzili jer imaju patent na pravokutnik lol.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
 
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Samsungov direktor priznao da koristi iPhone
Mislim da je ovdje glavni problem samsunga fragmeniranost platforme i nekompatibilnost raznih samsung uredaja medusobno, dok kod appela cijela njihova ponuda proizvoda je zamisljena da glatko radi kao jedno.

Samsung ima previse odvojenih odjela koji prave razne proizvode i pre malo suraduju po mome.
TD za glupost
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice