Alat za provjeru licenciranog softwarea

poruka: 2
|
čitano: 1.311
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Alat za provjeru licenciranog softwarea

Poštovani,

znam da je prije par godina bilo govora o ovom programčiću, tj. alatu, ali jednostavno sam zaboravio kako se zove. Znam da pokretanjem on provjeri brzim scanning-om da li su aplikacije na vašem računalu "piratske" ili legalne...

Da li netko zna ime dotičnog alata?

Hvala unaprijed,

Srećko

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Alat za provjeru licenciranog softwarea

-jednako kao drvena peć.. :)

soft koji poskenira stanje OSa (instalirane apss, pod win) nema mogućnost provjere licence niti postoji neki takav način-soft.. tj. on samo provjeri imaš li neku app i tad te inspektor pita za licencu (račun). Ista stvar bi bila vidljiva npr pogledom u CP instalirane app (add-remove prog).

.. ili pitanje, kako bi soft napravio provjeru? Kupiš nešto na steamu ili u trgovini..?

- svaki proizvođač se štiti na svoj način, MS ima online provjeru-aktivaciju (dovoljno je pogledati sys.properties + neki loader).

- taj 'inspektorski stikić' može prikupiti listu appsa, snimiti ih kao file i tad je to osnova za kaznu ukoliko nemaš licence, provjerava se (samo) soft koji je u BSA ili ima lokalnog zastupnika, sve ostalo je po privatnoj tužbi vlasnika.

- piratiziranje, crackanje i sl., to je po sili zakona, no inspektor s obje stvari nema ništa, osim prijaviti nadležnima. Kazna se odnosi samo na to da poslovni subjekt nema valjanu licencu. Kazna je omiljena inspektorima (jer tako vrlo lako dođe do božičnice.. i tad je sve čisto). Kućni korisnik s time nema veze niti ikad mora ikome dokazvati licencu-kupnju npr računom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice