Win 7 - čudan problem

poruka: 9
|
čitano: 1.683
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
offline
Win 7 - čudan problem

Imam win 7 nekih 6 mjeseci. Sve super. Normalno je bilo da nakon nekog vremena sam ode u sleep mode i kada ga opet upališ sve se vrati gdje je bilo. Međutim prije par dana se počeo gasiti potpuno. Kada ga idem upaliti izbaci mi poruku da su windowsi pretrpjeli "šok" i pitam me da li da ga podignem u safe modu ili normalno na što ja uvijek odaberem normalno i sve u redu. Nakon par dana više mi ne izbacuje te poruke ali ga ne mogu ni pokrenuti. Kad palim komp sistem se pokrene na sekundu i zamre,sve se ugasi i stane. Da bi nakon par sekundi se opet sve pokrenulo ali windowsi se ne pale, samo crtica u gornjem lijevom uglu i to je to. Nakon par neuspjelih pokušaja nekako izbaci poruku da je bilo nekoliko neuspjelih pokušaja i da će se pokrenuti za par sekundi što na kraju i uspije. Kada ga ugasim opet isto. Nekad se pokrene a nekad neće i neče. Pokušao sam i reinstalaciju ali mi izbacuje poruku kao i kolegi s posta prije, da moram instalirati neki driver???  Šta da radim??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Win 7 - čudan problem

Za početak bi trebalo napraviti update BIOS-a. Najbolje da pozoveš nekog prijatelja da ti to odradi obzirom da bi za računalo bilo fatalno da se ugasi prilikom samog procesa. Usput prijatelj ti i ostalo može i srediti samo nareži meze i ohladi koje pivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Win 7 - čudan problem

Kako bi to prijatelj uspio updateat BIOS a da mu se ne ugasi a da ja to ne mogu??? {#} Sinoć nakon posta sam išao maknuti updateove od Windowsa koje je skinuo dok nisam skužio da je upaljeno ali sam maknuo samo par jer ih ima puno i sada mi se sistem podiže normalno ali i dalje je ostao problem kod paljenja. Znači ja ga upalim, on se pokrene na sekundu i crkne, da bi se nakon par sekundi opet pokrenuo sam od sebe i podigao sistem kao da ništa nije bilo.

14 godina
offline
Re: Win 7 - čudan problem

Zakrpe (update-i) sa tim nemaju veze. Ako znaš što radiš onda se upusti u update BIOS-a. A možda za početak da iz matične ploče izvadiš bateriju na 10 sekundi, vrati je i startaj računar. Ne zaboravi da prije samog vađenja baterije računar isključiš iz električne mreže. Ponovo podesi BIOS i vidi šta se desilo.

10 godina
offline
Re: Win 7 - čudan problem
Možda ima veze. Ako imam Alienware Windowse za koje sam ovdje čuo da su modani, možda ti updateovi se kolju sa preinakama koje je netko napravio unutar windowsa. Ne znam, samo razmišljam na glas.
14 godina
offline
Win 7 - čudan problem

Nema ti to veze sa tim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Win 7 - čudan problem

Rezime problema:

 

Reinstalacije windowsa nije bila moguća jer mi je na početku instalacije izbacivalo poruku da nemam drivere za dvd uređaj sa kojeg učitavam sistem. Nakon malo čačkanja i mozganja, u device manageru sam vidio da pokazuje dva dvd uređaja pa sam jednog isključio

za kojeg ne znam što je i taj dio sam riješio. Nakon toga je bio problem što nisam mogao nigdje instalirati windowse jer mi nije prepoznavao HD tj kao da nema diska uopče pa je i za to tražio drivere. Problem je riješen uz nesebičnu pomoć kolege sa Foruma "Valentin 17" tako da sam u Biosu SATA mode prebacio sa AHCI na IDE. I nakon toga sam uspio sa reinstalacijom. Eto, možda nekome bude od pomoći. Hvala svima.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
offline
win xp

Molim pomoć ako netko zna o čemu se radi.

Kada upalim komp.monitor je zatamnjen nekoliko minuta,zatim se pokrene i dalje ide normalno.

Hvala,

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Win 7 - čudan problem

zlockica4

 

- Vjerojatno zbog nekog programa koji se pokreće s windows-om.

- Idi ovako, start-run, upiši msconfig, OK, pronađi dio gdje piše STARTUP, klikni na njega.

- Taj prozor slikaj programom Fast Stone Capture ili ako želiš instaliraj program

  Teamviewer, pokreni ga i u privatnoj poruci mi pošalji ID i PASS koji ti pokaže,

  ja ti to budem riješio začas. ;D

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 21:17 (Valentin17).
 
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice