Huawei predstavio nove mobitele, tablet i slušalice

U prodaju uskoro stižu nešto povoljniji pametni telefoni Y5p i Y6p, tablet MatePad T i slušalice FreeBuds 3im, kao i novi Huawei P40 Pro+. Neki od njih već su dostupni kod prodajnih partnera

Sandro Vrbanus petak, 5. lipnja 2020. u 15:02

Huawei je u Zagrebu danas predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine. Iz kompanije su za predstojeće razdoblje pripremili povoljne pametne telefone Y5p i Y6p, novi tablet MatePad T, nove slušalice FreeBuds 3i, a istodobno je premijerno predstavljen i Huawei P40 Pro+.

Novi mobiteli

Y5p i Y6p novi su Huaweijevi pametni telefoni koji dolaze s 5,45-inčnim zaslonom FullView kod modela Y5p i 6,3-inčnim FullView zaslonom na Huaweiju Y6p. Oba uređaja rade na korisničkom sučelju EMUI 10.1.

Y serija diči se i naprednim performansama kamere u njihovim cjenovnim okvirima. Y6p ima trostruku kameru koja se sastoji od 13 MP glavne kamere, širokokutne kamere od 5 MP i kamere za snimanje dubine prostora od 2 MP, dok Y5p dolazi sa stražnjom kamerom od 8 MP koja uključuje i HDR način rada.

8-inčni tablet

Huawei MatePad T
Huawei MatePad T

Huawei MatePad T je novi 8-inčni tablet opremljen osmojezgrenim procesorom i baterijom kapaciteta 5.100 mAh. Tablet pokreće korisničko sučelje EMUI 10.

Baterija ovog tableta omogućava do 12 sati neprekidne reprodukcije videa ili do 600 sati u stanju pripravnosti s isključenim ekranom.

MatePad T može biti i dječji partner pri učenju, zahvaljujući Kids Corner-u, prostoru osmišljenom kako bi djeci omogućio siguran prostor za učenje i zabavu.

FreeBuds 3i

FreeBuds 3i
FreeBuds 3i

True wireless stereo slušalice FreeBuds 3i ergonomski su oblikovane kako bi odgovarale velikom broju korisnika – dolaze s četiri različite veličine fleksibilnih silikonskih nastavaka.

Podržano je i aktivno poništavanje buke kojim je moguće smanjiti razinu buke do 32 dB. Huawei FreeBuds 3i dolaze s dva mikrofona okrenuta prema van kako bi se glas snimio precizno, uz izbjegavanje drugih šumova iz okoliša, a treći mikrofon okrenut je prema unutra za dodatno poboljšanje kvalitete poziva. Slušalicama je moguće upravljati tapkanjem po vanjskoj površini, a baterija osigurava 3,5 sata neprekidnog slušanja na jednom punjenju, dok ih kutijica može dopuniti za ukupnih 14,5 sati reprodukcije.

Već u prodaji

Kod prodajnih partnera dostupan je i flagship tablet Huawei MatePad Pro, koji je moguće nabaviti u prednarudžbi od 1. lipnja. Korisnici koji se odluče naručiti ovaj tablet na poklon će dobiti stylus M-pencil i pripadajuću tipkovnicu Smart Magnetic ukupne vrijednosti 1.698 kn, poručuju iz Huaweija.

Premijerno je prikazan i Huawei P40 Pro+, najsnažniji model P40 serije pametnih telefona s novim sustavom peterostruke kamere.

Huawei MatePad Pro
Huawei MatePad Pro