Google Chrome dobiva velika ažuriranja adresne trake

Adresna traka u Google Chromeu dobiva pet novih promjena koje bi trebale pomoći korisnicima u efikasnijem pretraživanju

Matej Markovinović petak, 20. listopada 2023. u 11:45
📷 Foto: Google
Foto: Google

Adresna traka u jednom od najpopularnijih internetskih pregleda, Chromeu, dobiva novu porciju ažuriranja. Google je najavio čak pet novih promjena, a svaka od njih bi trebala pružiti efikasnije pretraživanje pomoću adresne trake.

1) Poboljšano dovršavanje unosa

Automatsko dovršavanje unosa u adresnu traku postalo je pametnije. Naime, Chrome je prije automatski dovršavao URL-ove samo ako je početak bio ispravno napisan, ali sada će se dovršavati temeljem bilo koje riječi koje je korisnik prethodno koristio za traženje internetske stranice.

2) Prijedlozi za popularne stranice

Tijekom upisivanja pojedinih pojmova u adresnu traku, Chrome će automatski predložiti popularne internetske stranice čak i ako ih korisnik nije nikada posjetio ili ako je pogrešno upisao URL.

3) Automatsko ispravljanje tipfelera

Zahvaljujući novom ažuriranju, adresna traka unutar Chromea automatski ispravlja tipfelere, što bi, barem u teoriji, trebalo značiti točnije pretraživanje.

4) Pretraga oznaka ravno iz adresne trake

Novo ažuriranje donosi mogućnost pretrage spremljenih oznaka pomoću adresne trake. Da bi značajka funkcionirala, potrebno je upisati ime datoteke u oznakama koja se želi otvoriti

5) Vizualne promjene

Google je novim ažuriranjem odlučio učiniti adresnu traku Chromea čitljivijom zahvaljujući poboljšanom vizualnom sučelju.