Spotify prikazivanje stihova pjesama stavlja iza paywalla

Nakon što je Spotify nedavno povećao cijene svojeg Premium paketa koja u Hrvatskoj umjesto 5,99 eura sada iznosi 6,49 eura mjesečno izgleda da idu dalje u smjeru povećanja prihoda

Tomislav Stanković srijeda, 6. rujna 2023. u 14:06
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Kada je Spotify 2021. godine uveo opciju prikaza stihova pjesama korisnici su bili oduševljeni. Značajka je bila dostupna korisnicima svih verzija aplikacije, naplatnoj i besplatnoj. Zbog toga sada ne čudi otvoreno nezadovoljstvo oko mogućeg uskraćivanja ove značajke.

Ova najava je još jedan pokušaj da se rastući broj korisnika, unatoč kojem se Spotify i dalje bori sa smanjenim rastom prihoda, pretvori u Premium korisnike.

Ipak, voditeljica odnosa s javnošću CJ Stanley, za The Verge, tvrdi da je riječ o rutinskom testiranju za određeni broj korisnika na odabranim tržištima.

Korisnici koji su u zadnjih nekoliko dana primijetili da prilikom slušanja glazbe umjesto stihova pjesme vide poruku da se isto može koristiti isključivo na Spotify Premiumu i dalje ostaju zabrinuti u strahu da ostanu bez njima važne značajke.