SwiftKey se potiho vratio na App Store

Popularna alternativna tipkovnica, SwiftKey, naglo je otišla s Apple App Store prošloga mjeseca, a sada se još naglije i – vratila

Matej Markovinović subota, 19. studenog 2022. u 13:56
📷 Screenshot: YouTube/Simple Alpaca
Screenshot: YouTube/Simple Alpaca

Dobra vijest stiže za korisnike iOS-a. Microsoft je potvrdio da vraća SwiftKey na App Store, nakon što ga je uklonio 5. listopada 2022. godine te tako razočarao velik broj ljubitelja ove popularne, alternativne tipkovnice za mobitele.

„Na temelju povratnih informacija korisnika SwiftKey za iOS ponovno je uvršten na Appleov App Store“, potvrdila je Caitlin Roulston iz Microsofta za The Verge, ističući korisnicima da za više informacija posjete njihovu službenu stranicu za podršku.

Unatoč činjenici da se SwiftKey vratio na App Store, i dalje nije poznato zašto je uopće bio uklonjen. Iako je dobio posljednje ažuriranje 11. kolovoza 2021. godine, korisnici su ga i dalje vjerno koristili, kako zbog navike, tako i zbog mogućnosti swipe tipkanja.

No, situacija se očito mijenja. Microsoftov potpredsjednik i generalni direktor OneNotea i Officea, Vishnu Nath, objavio je sretnu vijest o povratku SwiftKeya na AppStore na Twitteru te je poručio korisnicima da prate ono što njihov tim sprema za ovu tipkovnicu.