Xiaomi uskoro predstavlja Redmi Pad SE, evo što je sve poznato

Redmi Pad SE trebao bi koštati 190 eura na europskom tržištu. Pogonit će ga Snapdragon 680 uparen s 4 GB RAM-a i 1218 GB interne memorije proširive microSD karticom

Matej Markovinović nedjelja, 13. kolovoza 2023. u 17:28
Redmi Pad SE.
Redmi Pad SE.

Xiaomi je prošle jeseni predstavio Redmi Pad, prvi tablet podbrenda Redmi koji se vješto smjestio u rang između 250 i 300 eura te postao jedan od čestih izbora korisnika. No, čini se da kineski proizvođač priprema izbaciti nešto jeftiniji Redmi Pad SE, a zahvaljujući leakerima, ništa nije ostalo za maštu.

Naime, Redmi Pad SE moći će se kupiti u sivoj, zelenoj i ljubičastoj boji. Imat će 11-inčni LCD zaslon Full HD+ rezolucije te frekvencije osvježavanja od 90 Hz s maksimalno deklariranom svjetlinom od 400 nita. Na stražnjoj će strani imati 8-megapikselni senzor kamere otvora blende f/2.0, dok će se s prednje strane naći 5-megapikselni senzor sa značajkom FocusFrame koja automatski prati korisnika tijekom video poziva.

Pogonit će ga Snapdragon 680, osmojezgreni SoC niže srednje klase kojeg je Qualcomm predstavio još 2021. godine. U ovom će slučaju biti uparen s 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, a sa softverske će strane biti zaslužno sučelje MIUI for Pad temeljeno na Androidu 13. Čini se da inačice s više memorije neće biti, no dobra je vijest da se ona može proširiti microSD karticom.

Kako navodi GSM Arena, Redmi Pad imat će bateriju kapaciteta 8.000 mAh s podrškom za 10-vatno žično punjenje. Kućište će biti metalno i težit će 478 grama, a od ostalih značajki, valja istaknuti 3,5-milimetarski utor za slušalice, četiri zvučnika s podrškom za Dolby Atmos te podršku za Redmi Stylus. Cijena za europsko tržište trebala bi iznositi prihvatljivih 190 eura.