Sharkoon Skiller SGK20 - pristupačna mehanika za gamere

Skiller SGK20 najnoviji je dodatak u Sharkoonovoj ponudi mehaničkih gamerskih tipkovnica koji nakon dužeg vremena raznih „mini“ tipkovnica donosi „puni“ set tipki u tri bloka

Stjepan Bilić petak, 3. studenog 2023. u 06:00

Sharkoon je predstavio novu tipkovnicu iz Skiller serije. Riječ je o modelu SGK20 kojeg odlikuje minimalistički i kompaktan dizajn. Također je prvi koji nakon dužeg vremena raznih „mini“ tipkovnica donosi puni set tipki, u tri bloka.

Iako Skiller SGK20 moći će se nabaviti u dvije izvedbe – s crvenim i smeđim mehaničkim prekidačima. Crveni prekidači su linearni, samim time i vrlo tihi u radu što ih čini boljim izborom za gamere koji za vrijeme igraćih sesija ne žele slušali kliktanje tipki. Također, neće im biti na odmet ni to što Skiller SGK20 ima maksimalnu frekvenciju osvježavanja od 1000 Hz te što podržava snimanje makroa koji se mogu pohraniti u 20 različitih profila.

S druge strane, za tipkače kojima takav zvuk ne smeta, već je zapravo poželjan Sharkoon je pripremio smeđe prekidače. U oba slučaja radi se o izdržljivim prekidačima tvrtke Huano koji prema proizvođaču mogu bez problema izdržati minimalno 20 milijuna udaraca po njima.

Kako je riječ prvenstveno o tipkovnici namijenjenoj gamerima nije izostalo ni RGB osvjetljenje koje se može prema želji korisnika i konfigurirati. Pomoću softvera moguće je mijenjati boje, intenzitet ili svjetlinu osvjetljenja te ih pohraniti u nekoliko profila za kasniju uporabu. Za korisnike koji bi radije koristili sve out of the box Sharkoon je pripremio i 18 unaprijed programiranih svjetlosnih efekata.

Skiller SGK20 dolazi s opletenim USB kabelom dužine 1,8 metara. Proizvođač je vodio računa o urednosti stola pa je kabel moguće pospremiti unutar posebnog kanala smještenog s donje strane kućišta. Dimenzije tipkovnice su 436,2 x 134,6 x 40 milimetara, a masa 1.094 grama. Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Preporučena cijena za europsko tržište je 39,90 eura.