Sony privremeno zaustavlja proizvodnju PS VR2 naglavnika

Kako bi se riješio neprodanih zaliha, Sony je odlučio privremeno zaustaviti proizvodnju svojeg VR naglavnika. Razlog slabe prodaje najvjerojatnije je nedostatak sadržaja za PSVR2

Matej Markovinović utorak, 19. ožujka 2024. u 07:05
📷 Foto: Sony
Foto: Sony

Sony je odlučio privremeno zaustaviti proizvodnju druge generacije PlayStation VR-a kako bi se riješio neprodanih zaliha, doznaje Bloomberg.

PlayStation VR2, koji je inače pušten u prodaju prošle veljače po cijeni od 599 eura kao dodatak za PlayStation 5, bilježi veliki pad broja isporuku iz kvartala u kvartal. Razlog tomu ponajviše je nedostatak igara kompatibilnih sa Sonyjevim VR naglavnikom.

Naime, PlayStation VR2 kompatibilan je samo s nekoliko AAA igara, uključujući Horizon Call of The Mountain, Gran Turismo 7 i naslove iz popularnog serijala Resident Evil. S obzirom na to da naglavnik košta više od same konzole, očekivanja korisnika bila su visoka.

Međutim, iz Bloomberga navode da su se sa sličnim izazovima suočili i Meta te Apple sa svojim naglavnicima, stoga je Sony ovo mogao predvidjeti i bolje se pripremiti za ovu situaciju.

Inače, u nastojanju da poveća količinu dostupnog sadržaja za PSVR2, Sony je nedavno najavio da testira podršku za PC. Trenutno nije jasno kako će to funkcionirati, ali je to u svakom slučaju pogodno za one koji su već vlasnici Sonyjevog aktualnog VR naglavnika.