Nisam 100% siguran ali ako se dobro sjecam on nije bio na toj poziciji u doba ps4 uzleta a niti prilikom kreiranja ps5,on je postavljen kasnije tako da mu definitivno necu davat zasluge za uspijeh ps4 ili ps5 ali svakako je povezan sa promjenom fokusa sa jakih AAA SP naslova na live service igre,sa dizanjem cijena,sa usporenom tranzicijom i crossgenom.
U biti sve sto smatram minusima i od tuda moje misljenje.
Mozda sam u krivu,mozda je on zasluzan za vecinu pozitivnih odluka unutar Playstation branda ali ja nisam stekao taj dojam unazad 3+ godine uz Ps5.
Od 2011. je predsjednik Sony Electronic Entertainment Europe, od 2016. head of global sales and marketing, očekivao bih da je imao nekog upliva i kod ps4 i 5.
Za dizanje cijena smo krivi svi mi, a donekle i nesposobnost Microsofta. Svi dižu cijene pretplata i prolazi im. Čitaš komentare na netu, svi su "uf što sam ljut, evo idem odmah sve ukinut". U stvarnom svijetu broj korisnika samo raste. Siguran sam da bi u svakom slučaju PS Plus poskupio, ali ne bi ovoliko bahato da im Microsoft puše za vratom po broju prodanih konzola. Ovak mogu radit što žele, kad i ovih par intenet warriora otkaže pretplatu opet će imat fini porast zarade jer će većina samo nastaviti plaćati.
Što se tiče live service igara, nek ih rade dok god nastave raditi i klasična single player iskustva. Tak i onak je većina tih live service igara osuđena na propast.