Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.950
|
čitano: 6.353.141
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony PlayStation 5
MEGATAMA kaže...

Nisam 100% siguran ali ako se dobro sjecam on nije bio na toj poziciji u doba ps4 uzleta a niti prilikom kreiranja ps5,on je postavljen kasnije tako da mu definitivno necu davat zasluge za uspijeh ps4 ili ps5 ali svakako je povezan sa promjenom fokusa sa jakih AAA SP naslova na live service igre,sa dizanjem cijena,sa usporenom tranzicijom i crossgenom.

U biti sve sto smatram minusima i od tuda moje misljenje.

Mozda sam u krivu,mozda je on zasluzan za vecinu pozitivnih odluka unutar Playstation branda ali ja nisam stekao taj dojam unazad 3+ godine uz Ps5.

Od 2011. je predsjednik Sony Electronic Entertainment Europe, od 2016. head of global sales and marketing, očekivao bih da je imao nekog upliva i kod ps4 i 5.

Za dizanje cijena smo krivi svi mi, a donekle i nesposobnost Microsofta. Svi dižu cijene pretplata i prolazi im. Čitaš komentare na netu, svi su "uf što sam ljut, evo idem odmah sve ukinut". U stvarnom svijetu broj korisnika samo raste. Siguran sam da bi u svakom slučaju PS Plus poskupio, ali ne bi ovoliko bahato da im Microsoft puše za vratom po broju prodanih konzola. Ovak mogu radit što žele, kad i ovih par intenet warriora otkaže pretplatu opet će imat fini porast zarade jer će većina samo nastaviti plaćati.

Što se tiče live service igara, nek ih rade dok god nastave raditi i klasična single player iskustva. Tak i onak je većina tih live service igara osuđena na propast.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2023 17:24 (Chronosus).
10 godina
Kolege,

Ima li smisla uzimati Pulse 3D slušalice ili postoji nešto bolje u tom cjenovnom rangu za PS5?

Dakle, nekih 100 eura.

0 0 hvala 0
17 godina
Chronosus kaže...
MEGATAMA kaže...

Hvala bogu,lik je lagano poceo pretvarat Sony/Playstation u Microsoft,rekao bih da je ovaj val live service igara koje Sony priprema upravo njegova umotvorina.

Playstation rastura po prodaji zadnje dvije generacije, realno nikad nije bio jači brand, PS5 je fantastična konzola. Zašto srat po čovjeku?

Svi

PlayStation - 102.49 million

Nintendo 64 - 32.93 million 

Sega Saturn - 9.26 million

PlayStation 2 - 155 million 

Xbox - 24 million 

GameCube - 21.74 million 

Nintendo Wii - 101.63 million

Playstation 3 - 87.4 million

Xbox 360 - 84 million

Nintendo Switch 125.62 million (službeno Switch se vodi pod 8 i 9 generaciju konzola)

Playstation 4 - 117.2 million

Xbox One - 58 million

Playstation 5 - 41.7 million 

Xbox Series - 21 million

Zadnje dvije generacije Playstationa se prodaju osjetno slabije nek prve dvije generacije (PS1 + PS2 oko 257 miliona) (PS3 + PS4 oko 205 miliona), znači 50 milja slabije, tako da neznam o kakve zadnje 2 generacije ti pričaš. Osim toga, u prve dvije generacije bio je vodeći među konkurentima po prodaju, dok je zadnje dvije generacije iza Nintenda. 

Što se tiče Playstationa 5 za sad je po prodaji daleko iza i najslabije prodavanog Playstationa ikad, trojke. Zaostaje 45 milijuna. Nisam baš siguran da će to tako brzo uhvatiti. Po čemu onda Playstation nikad nije bio jači brand ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2023 22:44 (walentkane).
15 godina
Dobro tu sad treba malo dublja rasparava i kontekst osim pukih brojki na papiru. U vrijeme kad je izašao PS2 to je ujedno bila moderna gaming konzola i najjeftiniji DVD player na svijetu u to vrijeme, u jednom uređaju. Čudo je da novije konzole uopće dolaze blizu tih brojki.

A što se tiče "loše" prodaje PS5. Pa nedavno sam pročitao da se ne prodaje ništa lošije od PS4 u prve 2 godine od izlaska. I prodaje se puno bolje od direktne konkurencije. Tako da pričanje o nekakvoj krizi baš i ne prolazi.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2023 22:54 (antimadridista).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Definitivno ima smisla usporediti brojeve prodani konzola nakon 3g naspram 7g.

Plus ps5 se nije mogao ni kupiti do nedavno.
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 7:26 (Gajotres).
8 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

zavio ja njega u crno. odlicne plastike, super izgleda i sjele su odlicne. za kineza sam iznenaden. jos samo crni joystick i to je to

6 0 hvala 0
12 godina
walentkane kaže...
Chronosus kaže...
MEGATAMA kaže...

Hvala bogu,lik je lagano poceo pretvarat Sony/Playstation u Microsoft,rekao bih da je ovaj val live service igara koje Sony priprema upravo njegova umotvorina.

Playstation rastura po prodaji zadnje dvije generacije, realno nikad nije bio jači brand, PS5 je fantastična konzola. Zašto srat po čovjeku?

Svi

Xbox - 24 million 

GameCube - 21.74 million 

Xbox 360 - 84 million

Nintendo Switch 125.62 million (službeno Switch se vodi pod 8 i 9 generaciju konzola)

Xbox One - 58 million

Xbox Series - 21 million

Zadnje dvije generacije Playstationa se prodaju osjetno slabije nek prve dvije generacije (PS1 + PS2 oko 257 miliona) (PS3 + PS4 oko 205 miliona), znači 50 milja slabije, tako da neznam o kakve zadnje 2 generacije ti pričaš. Osim toga, u prve dvije generacije bio je vodeći među konkurentima po prodaju, dok je zadnje dvije generacije iza Nintenda. 

Što se tiče Playstationa 5 za sad je po prodaji daleko iza i najslabije prodavanog Playstationa ikad, trojke. Zaostaje 45 milijuna. Nisam baš siguran da će to tako brzo uhvatiti. Po čemu onda Playstation nikad nije bio jači brand ?

Po ovoj listi ps4 ce vrlo vjerovatno proc i 120 milijuna komada do svoje mirovine a i do sad se prodao enormno bolje nego Ps1 tako da je druga najuspijesnija Sonyeva konzola.Po onome sto sam prije citao,Ps5 se sad prodaje brze nego sto se prodavao Ps4.....

Svi znamo sta je bilo sa PS2....koji je pojeo Nintendo Gamecube i Sega Dreamcast...nula konkurencije.

PS5 u ovom trenutku ima jos manje konkurencije realno jer je Xbox za ovaj gen zavrsio svoj run pa bi Ps5 realno trebao presisat i Ps4 prodaju.

Koji je ono na kraju tvoj zakljucak?

14 godina
walentkane kaže...
Chronosus kaže...
MEGATAMA kaže...

Svi

Xbox - 24 million 

GameCube - 21.74 million 

Xbox 360 - 84 million

Xbox One - 58 million

Xbox Series - 21 million

Više-manje sve su ti rekli, ali evo ti još malo konteksta. PS2 (a kasnije i PS3) su bili multimedijalni centri. PS2 je bio najjeftiniji DVD player kad je izašao, a PS3 najjeftiniji Blu-Ray player (iako je bio tada nevjerojatno skup za konzolu), ljudi su ih kupovali bez namjere da igraju igre. Uz to, nije imao prave konkurencije i proizvodio se 13 godina.

U doba prije izlaska PS4 se razglabalo o tome postoji li uopće potreba za kućnim konzolama. Već se svijet okrenuo prema digitalnoj distribuciji filmova, a uz to je Sony odustao od Cella i bazirao PS4 na klasičnoj x86 arhitekturi na kakvoj je bazirana i većina računala. Unatoč tome, PS4 je treća najprodavanija kućna konzola u povijesti, iza PS2 i Switcha. PS5 s druge strane prodaje podjednako dobro kao i PS4 u istom vremenskom rasponu od starta prodaje, što je impresivno ako uzmeš u obzir da nisu mogli dovoljno primjeraka proizvesti i da ga se nije moglo pronaći na policama prve 2 godine, a još impresivnije kad vidiš da je u praktički istom razdoblju direktna konkurencija (XSeX) prodana u 5-6 milijuna primjeraka(u odnosu na 41 mil PS5) i većinom je bila dostupna za kupiti na policama.

Impresivna je prodaja Switcha, ali to je realno skroz druga filozofija, publika, release cycle i ostalo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 10:06 (Chronosus).
8 godina
Sony PlayStation 5

"The only goal of the CEO is to make rich people richer". 

Malo ste se previše fokusirali na prodaju konzola kao na neki pokazatelj uspješnosti mandata Jim Ryana. Zaboravljate da se u njegovu mandatu PS brand proširio na PC i na TV/Kino i to poprilično uspješno. Nešto manje uspjeha je imao sa VR komponentom poslovanja, ali na kraju dana je jedino bitno koliko su njegove poslovne odluke donijele Sonyu novaca. On nije simpatičan gamerima niti se postavljao kao "jedan od nas", no to ni nije bio njegov zadatak. Jel itko kupio Xbox umjesto PlayStationa zato što je Phil Spencer gamer, a Jim nije? Naravno da nije. 

0 0 hvala 0
10 godina
Sony PlayStation 5

Treba uzet u obzir da je Switch zamjenio Wii (wiiu) i 3DS 

Znaci nema nintendo vise dvije konzole u prodaji

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
I šef Xboxa zna sta valja 😅
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Kak Sancta stoji s preorderima? Uzeo sam Spidermana jer sam imao neki popustić tamo i po ovim hands-on preview videima, svi ga hvale. Jel mogu očekivati dostavu na dan release-a ili...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Ja sam preorderao onaj bundle PS5+FC24 u Sancti. Danas je došao na adresu kako je i trebao, 29. rujna, prema tome bih zaključio da je okej!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.9.2023 18:43 (MedO1337).
15 godina
Sony PlayStation 5

Dal ste primili email vezano za nadolazece naplate?

Kako sam razumio od idućeg mjeseca krecu sa stvarno naplatama PS plus pretplata u eurima?

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
6 godina
Sony PlayStation 5

Upravo dobio mail.

Od 28.11 nema vise dzabe ps+ (tj za nas koji smo ga cijelo vrijeme imali sa besplatnim produzivanjem)

Valjda su uspjeli napokon srediti placanje sa Hr karticama. Tj Hr store.

1 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Želimo te informirati o nadolazećoj promjeni cijene tvoje pretplate na uslugu PlayStation®Plus.

Prilikom izvođenja tehničkih radova u trgovini PlayStation™Store, dali smo ti besplatan mjesečni pristup usluzi PlayStation Plus. Radovi su sada pri kraju i tvoje će članstvo biti naplaćeno od sljedećeg datuma obnove pretplate.

Tvoja će se preplata nastaviti s planom članstva i rasporedom plaćanja kakav je bio prije nego smo ti počeli davati besplatan pristup usluzi PlayStation Plus. Za sva pitanja o pretplati ili za provjeru datuma obnove članstva, provjeri našu stranicu za podršku.

Za obnove članstva na dan ili nakon 28 studeni, cijena tvoje PlayStation Plus Essential 1-mjesečne pretplate bit će povećana na EUR 8.99.

Ova će nam prilagodba cijene omogućiti da ti nastavimo donositi visoko-kvalitetne igre i benefite unutar usluge PlayStation Plus.

Besplatna fešta se bliži kraju.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

Ako se do tada downloadaju igre iz odrexenog kataloga za koji imate pretplatu, hoce li se i dalje moci igrati ako se otkaze pretplata?

Samo rokaj!

0 0 hvala 1
12 godina
bloodsucker kaže...

Ako se do tada downloadaju igre iz odrexenog kataloga za koji imate pretplatu, hoce li se i dalje moci igrati ako se otkaze pretplata?

Ne.

15 godina
MEGATAMA kaže...
bloodsucker kaže...

Ne.

Ha dobro, taman cu pozavrsavat ovo sta imam...iskreno nisam fasciniran ovom Extra pretplatom,shit tezi..

Znaci imamo dva mjeseca fore jos.

Samo rokaj!
12 godina
Sony PlayStation 5

Te pretplate su banana za mene,u globalu sve sto stave sam vec prije kupio.

Ja sam se pretplatio radi Ps1 i Ps2 klasika a to je za sad koma ponuda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

di najbolje uzeti Pretplatu za godinu dana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Bome puno sam uživao u čarima besplatne pretplate, čak jedan mjesec sam uspio dobiti besplatno. Čim su vidjeli da je badave i meni, odmah nadogradili store. Rođen sam pod sretnom zvijezdom!

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

PO ovom mailu koji sam dobio zvuci kao ne samo da krece ponovo naplacivanje vec i poskupljuje "Za obnove članstva na dan ili nakon 28 studeni, cijena tvoje PlayStation Plus Extra 1-mjesečne pretplate bit će povećana na EUR 13.99." Ne znam kolko je prije bilo

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pa najavili su poskupljenje prije par tjedana. Ne poskupljuje samo nama.

Osobno sam se bome fino naigrao đabe na extra tieru. Uzeo za 20kn u veljači. Svemu lijepom dođe kraj :).

Generalno nije ni loš Extra tier, lako moguće da ću ga uzeti ako bude godišnja pretplata na 50% off. Po ovoj cijeni je definitivno previše jer jednostavno ne stignem u tih mjesec dana odigrati dovoljno igara da si opravdam pretplatu.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
Sony PlayStation 5

Kako je ovo dobro odradeno. Neki dzabe, neki nista i to je to. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
2 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
Minneyar kaže...

PO ovom mailu koji sam dobio zvuci kao ne samo da krece ponovo naplacivanje vec i poskupljuje "Za obnove članstva na dan ili nakon 28 studeni, cijena tvoje PlayStation Plus Extra 1-mjesečne pretplate bit će povećana na EUR 13.99." Ne znam kolko je prije bilo

Za nas će nešto poskupiti jer prelazimo na eu cijene. Dosad smo imali nekih ~5kn jeftinije u odnosu na eu.

Bilo je mjesečno 65kn essential, 100kn extra i 122kn premium.

Samo su cijene godišnje pretplate rasle.

23 mjeseca
neaktivan
Sony PlayStation 5

Pretplatite se na indijski PS+ Extra/PS+ Premium jer su najjeftiniji. PS+ Extra 12 mjeseci košta 6699 INR ( oko 76 eura), a PS+ Premium 12 mjeseci 7599 INR (oko 86 eura)

https://www.playstation.com/en-in/ps-plus/#subscriptions

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.10.2023 14:53 (Witcher94).

0 0 hvala 0
15 godina
MedO1337 kaže...
Kolege,

Ima li smisla uzimati Pulse 3D slušalice ili postoji nešto bolje u tom cjenovnom rangu za PS5?

Dakle, nekih 100 eura.

MedO1337

Meni su odlične.

4 godine
protjeran
Sony PlayStation 5

https://ffa.hr/vijesti/euri-konacno-dolaze-na-playstation-store-znamo-kada/93470/

Ako ste PlayStation Plus pretplatnik, Sony vam je poslao mail ili će to tek napraviti o budućem statusu pretplate, koji se mijenja kada se uvede plaćanje eurima.

U obavijesti pretplatnicima kao datum uvođenja eura navodi se 28. 11., a dan ranije je ujedno i posljednji dan kada će vam se besplatno produžiti pretplata za jedan mjesec. Sony je domaćim pretplatnicima besplatno produživao pretplatu sve dok ne “popravi” PS Store, a od 28. 11. više neće biti potrebe za tim.

Dakle, euri na Store stižu 331 dan od kada su trebali biti zakonski uvedeni. Ujedno je to i dan kada u Hrvatskoj kreće naplata nove, veće cijene PlayStation Plusa. Umjesto 438 kuna (cca, €58) godišnja pretplata na PlayStation Plus Essential porast će na 71,99 eura. PlayStation Plus Extru umjesto 730kn plaćat ćete 125,99€, a Premium će s 875kn godišnje skočiti na 151,99€.

Budite oprezni, jer počinju vrijediti uvjeti kakve ste imali nekada. Dakle, ako ste ranije imali godišnju pretplatu, a Sony vam ju je uslijed izostanka eura nastavio besplatno produživati na mjesečnoj bazi, poslije 28. 11. će se po prvom idućem produženju naplatiti godišnja pretplata. I to po novoj, višoj cijeni. Kako nebi došlo do neplanirane neugodnosti, preporučamo ukloniti kartice sa Storea ili isključiti automatsko produživanje pretplate.

5 0 hvala 6
15 godina
neaktivan
Što se događa s igricama nakon prekida ps plus pretplate, znam da ih ne mogu igrati, ali ostaju li dostupne za ponovno skidanje kad se pretplata reaktivira? Npr. Ugasim sad i za tri mjesec uzmem na mjesec dana, hoću li tad moći igrat ove igrice ili se nakon nekog vremena gubi pravo na njih?
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice