Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.921
|
čitano: 6.340.853
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony PlayStation 5
Iggx kaže...
Što se događa s igricama nakon prekida ps plus pretplate, znam da ih ne mogu igrati, ali ostaju li dostupne za ponovno skidanje kad se pretplata reaktivira? Npr. Ugasim sad i za tri mjesec uzmem na mjesec dana, hoću li tad moći igrat ove igrice ili se nakon nekog vremena gubi pravo na njih?

Zauvijek ih imaš u libraryu, kad opet platiš pretplatu opet možeš igrati.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
12 godina
Iggx kaže...
Što se događa s igricama nakon prekida ps plus pretplate, znam da ih ne mogu igrati, ali ostaju li dostupne za ponovno skidanje kad se pretplata reaktivira? Npr. Ugasim sad i za tri mjesec uzmem na mjesec dana, hoću li tad moći igrat ove igrice ili se nakon nekog vremena gubi pravo na njih?

Mozes se vracat i igrat ih dok god i Sony drzi u ponudi,naravno kad obnovis pretplatu.

12 godina
Bitanga kaže...
Iggx kaže...

Zauvijek ih imaš u libraryu, kad opet platiš pretplatu opet možeš igrati.

Mislim da nisu zauvjek.

17 godina
MEGATAMA kaže...

Mislim da nisu zauvjek.

Ako su u tvom libraryu imaš ih zauvijek, računa se kao da si ih kupio. Sve dok ih ne obrišu kompletno sa storea. A to se uglavnom nikad ne radi.

Naravno, ako pričamo o mjesečnim igrama u Essential tieru, kolega Iggx nije specificirao.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2023 11:50 (Bitanga).
3 godine
neaktivan
Sarevok kaže...

https://ffa.hr/vijesti/euri-konacno-dolaze-na-playstation-store-znamo-kada/93470/

Ako ste PlayStation Plus pretplatnik, Sony vam je poslao mail ili će to tek napraviti o budućem statusu pretplate, koji se mijenja kada se uvede plaćanje eurima.

U obavijesti pretplatnicima kao datum uvođenja eura navodi se 28. 11., a dan ranije je ujedno i posljednji dan kada će vam se besplatno produžiti pretplata za jedan mjesec. Sony je domaćim pretplatnicima besplatno produživao pretplatu sve dok ne “popravi” PS Store, a od 28. 11. više neće biti potrebe za tim.

Dakle, euri na Store stižu 331 dan od kada su trebali biti zakonski uvedeni. Ujedno je to i dan kada u Hrvatskoj kreće naplata nove, veće cijene PlayStation Plusa. Umjesto 438 kuna (cca, €58) godišnja pretplata na PlayStation Plus Essential porast će na 71,99 eura. PlayStation Plus Extru umjesto 730kn plaćat ćete 125,99€, a Premium će s 875kn godišnje skočiti na 151,99€.

Budite oprezni, jer počinju vrijediti uvjeti kakve ste imali nekada. Dakle, ako ste ranije imali godišnju pretplatu, a Sony vam ju je uslijed izostanka eura nastavio besplatno produživati na mjesečnoj bazi, poslije 28. 11. će se po prvom idućem produženju naplatiti godišnja pretplata. I to po novoj, višoj cijeni. Kako nebi došlo do neplanirane neugodnosti, preporučamo ukloniti kartice sa Storea ili isključiti automatsko produživanje pretplate.

sva sreća da je crni petak (24/11) prije poskupljenja...tada obično budu dobre akcije za PS+

jednom sam mislio uzeti dva puta po godinu dana, bilo u pola cijene,  ali nije dopustilo...veli, već ste kupili taj proizvod

8 godina
Vive24 kaže...
Sarevok kaže...

https://ffa.hr/vijesti/euri-konacno-dolaze-na-playstation-store-znamo-kada/93470/

Ako ste PlayStation Plus pretplatnik, Sony vam je poslao mail ili će to tek napraviti o budućem statusu pretplate, koji se mijenja kada se uvede plaćanje eurima.

U obavijesti pretplatnicima kao datum uvođenja eura navodi se 28. 11., a dan ranije je ujedno i posljednji dan kada će vam se besplatno produžiti pretplata za jedan mjesec. Sony je domaćim pretplatnicima besplatno produživao pretplatu sve dok ne “popravi” PS Store, a od 28. 11. više neće biti potrebe za tim.

Dakle, euri na Store stižu 331 dan od kada su trebali biti zakonski uvedeni. Ujedno je to i dan kada u Hrvatskoj kreće naplata nove, veće cijene PlayStation Plusa. Umjesto 438 kuna (cca, €58) godišnja pretplata na PlayStation Plus Essential porast će na 71,99 eura. PlayStation Plus Extru umjesto 730kn plaćat ćete 125,99€, a Premium će s 875kn godišnje skočiti na 151,99€.

Budite oprezni, jer počinju vrijediti uvjeti kakve ste imali nekada. Dakle, ako ste ranije imali godišnju pretplatu, a Sony vam ju je uslijed izostanka eura nastavio besplatno produživati na mjesečnoj bazi, poslije 28. 11. će se po prvom idućem produženju naplatiti godišnja pretplata. I to po novoj, višoj cijeni. Kako nebi došlo do neplanirane neugodnosti, preporučamo ukloniti kartice sa Storea ili isključiti automatsko produživanje pretplate.

sva sreća da je crni petak (24/11) prije poskupljenja...tada obično budu dobre akcije za PS+

jednom sam mislio uzeti dva puta po godinu dana, bilo u pola cijene,  ali nije dopustilo...veli, već ste kupili taj proizvod

Ovisi o ponudi, nekad se moze. Cak su i ovdje kolege produzivali po par godina.

12 godina
MEGATAMA kaže...
Chronosus kaže...
MEGATAMA kaže...

Hvala bogu,lik je lagano poceo pretvarat Sony/Playstation u Microsoft,rekao bih da je ovaj val live service igara koje Sony priprema upravo njegova umotvorina.

Playstation rastura po prodaji zadnje dvije generacije, realno nikad nije bio jači brand, PS5 je fantastična konzola. Zašto srat po čovjeku?

Svi

Nisam 100% siguran ali ako se dobro sjecam on nije bio na toj poziciji u doba ps4 uzleta a niti prilikom kreiranja ps5,on je postavljen kasnije tako da mu definitivno necu davat zasluge za uspijeh ps4 ili ps5 ali svakako je povezan sa promjenom fokusa sa jakih AAA SP naslova na live service igre,sa dizanjem cijena,sa usporenom tranzicijom i crossgenom.

U biti sve sto smatram minusima i od tuda moje misljenje.

Mozda sam u krivu,mozda je on zasluzan za vecinu pozitivnih odluka unutar Playstation branda ali ja nisam stekao taj dojam unazad 3+ godine uz Ps5.

Da citiram sam sebe.....

https://www.eurogamer.net/sonys-live-service-pivot-may-not-pay-off-the-way-jim-ryan-had-once-hoped-says-industry-insider

13 godina
Bar ste i mjesec dana igrali besplatno. Ja sam uzeo na godinu dana za crni petak i istice mi 20.11. a 28. krece naplata. Uvijek pogodim popuste kad treba.
Moj PC  
2 0 hvala 0
23 mjeseca
protjeran
Sony PlayStation 5

Evo custom loop za naše konzolaše 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Jacked kaže...

Evo custom loop za naše konzolaše 

Zašto bi pobogu netko ovo radio?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
8 godina
Tim više što tvorničko rješenje radi i više nego dobro, a pogotovo u usporedbi s PS4. Tamo mi je vodeno hlađenje već bilo jasnije, ali ovdje...

Vjerojatno su napravili zato što se može. Ona stara "pitali su se 'može li se' ali se nisu zapitali 'treba li se'"
15 godina
Sony PlayStation 5

Nikad s niti jednom konzolom nisam imao problema sa pregrijavanjem, a imao sam skoro sve konzole i od Sonya i Microsofta. Ljudi stalno izmišljaju neku toplu vodu oko tih stvari. Malo počištiš od prašine tu i tamo kraj priče.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
3 1 hvala 0
3 godine
neaktivan
antimadridista kaže...

Nikad s niti jednom konzolom nisam imao problema sa pregrijavanjem, a imao sam skoro sve konzole i od Sonya i Microsofta. Ljudi stalno izmišljaju neku toplu vodu oko tih stvari. Malo počištiš od prašine tu i tamo kraj priče.

ja svoj PS5 rastavio za očistiti od prašine nakon dvije godine...skoro ništa, kao nov...nisam ga trebao niti otvarati

čude me neki klipovi na youtube gdje kad ga otvori nakon godinu i pol ima 2 kg prašine 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.9.2023 20:27 (Vive24).
15 godina
Vive24 kaže...
antimadridista kaže...

ja svoj PS5 rastavio za očistiti od prašine nakon dvije godine...skoro ništa, kao nov...nisam ga trebao niti otvarati

čude me neki klipovi na youtube gdje kad ga otvori nakon godinu i pol ima 2 kg prašine 

Ako ga drže na podu ili na polici blizu poda pokupiti će više prašine.

9 godina
Tututuru kaže...
Vive24 kaže...
Sarevok kaže...

Ovisi o ponudi, nekad se moze. Cak su i ovdje kolege produzivali po par godina.

Da ja sam uzeo 5 godina, više nisam ni probao

4 godine
Sony PlayStation 5

Što je bilo s onom novom verzijom Ps5 bez diska s odvojivim čitačem? Znam da je najavljivano iz raznih izvora za kraj 2023., ali dugo nista nisam procitao u vezi toga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2023 11:27 (crorockycro).

0 1 hvala 0
17 godina
antimadridista kaže...

A, nisi imao PS4 pro prvu verziju

Glasniji je od usisavača, pogotovo u animacijama.

Televizija pojačana do skoro kraja i glasniji je.

Očišćen, pasta MX4, poslije tekući metal - razlike minorne.

Board Games Fanatic
14 godina
crorockycro kaže...

Što je bilo s onom novom verzijom Ps5 bez diska? Znam da je najavljivano iz raznih izvora za kraj 2023., ali dugo nista nisam procitao u vezi toga.

To je SLIM i doći će krajem ove godine.

15 godina
Motorna Testera kaže...
antimadridista kaže...

Ja sam imao tu verziju, ali kad se počistio hladnjak od nakupljene prašine i "mucuca" kako mi to u Zg. kažemo opet je bila tiha.

Plejka mi je stajala na polici blizu poda i doslovno je heat sink bio začepljen. Imam negdje slike prije i poslije.

15 godina
Motorna Testera kaže...
antimadridista kaže...

Imao sam. Konzola je bila preglasna zbog lošeg dizajna da, ali osim glasnoće nikakvih drugih problema nisam imao.

A ovo dalje, pa samo potvrđuješ ono o čemu govorim. Mijenjanje paste, tekući metal i slične pizdarije na konzoli za skoro pa nikakvu razliku, čemu to?

8 godina
Motorna Testera kaže...
antimadridista kaže...

Moje iskustvo nije bilo takvo s ton verzijon. Da, konzola se cula, al glasnija od usisavaca i televizije skoro do kraja - ne.

8 godina
Moj PS4 Pro (7216b) se nakon godinu dana čuo dovoljno glasno da bi morao nositi slušalice. MX-4 + nove silikonske podloge i sve je bilo kako spada, na kraju sam ga takvog i prodao novom vlasniku.

Petica zasad tiha kao i prvog dana, ali sam nedavno imao na stolu launch-day model koji se gasio zbog pregrijavanja. Nije bilo heatsinka koji nije bio začepljen prljavštinom, ali nakon čišćenja istih sve radi kao prvog dana, bez čačkanja po tekućem metalu.
17 godina

Na običnom PS4 nakon stavljanja tekućeg metala razlika je enormna - buka se 'prepolovila'.

Tvornički je pasta bila tako loše stavljena da je to smiješno.

Tebi možda nije problem pregrijavanja šta se konzola čuje kao mlazni avion i iz nje izlazi zrak toliko vruć da je na granici da te opeče. Meni je to problem, jebiga, sto ljudi - sto ćudi.

A, Wii stoji u zatvorenoj komodi godinama i radi pic-pic.

PS5 ima dobro riješeno hlađenje, ali s obzirom na šta liči i kolika je i bolje joj je.

XBOX Series X ima najbolje riješeno hlađenje šta sam vidio - i to ne samo u svijetu konzola.

Board Games Fanatic
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.10.2023 17:53 (Motorna Testera).
15 godina
Sony PlayStation 5

Sorry na mozda bezveznim pitanjima ali bio bih zahvalan ako bi neko odgovorio:

-Na koji nacin tocno mogu vidjeti spisak svih igara koje ja mogu kupiti bez da scrollam po raznim sekcijama Dealsa, Cataloga i slicno?

-Apropo tome, da li su meni dostupne igre na odredjenom katalogu ako katalog ne ubraja njih u spisak?

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
17 godina

Za ovo prvo skrolaj malo dolje i imaš po abecedi popis igara - https://www.playstation.com/hr-hr/ps-plus/games/

Za drugo nisam siguran na što misliš, sve što je u katalogu to možeš igrati. Imaš usporedbu planova i njihove razlike isto tu negdje na stranici pa pogledaj.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
Pero Dinamit kaže...

Za ovo prvo skrolaj malo dolje i imaš po abecedi popis igara - https://www.playstation.com/hr-hr/ps-plus/games/

Za drugo nisam siguran na što misliš, sve što je u katalogu to možeš igrati. Imaš usporedbu planova i njihove razlike isto tu negdje na stranici pa pogledaj.

Thanks !

Evo na sto sam mislio, ako ja npr imam Essential pretplatu, mogu li ja igrati igre iz storea koje su u Premiumu npr?

"Pregledaj cijeli popis igara dostupan u svakoj od pretplata". To mi pise i zbunjuje me.

A iskreno i ti popisi su malo zbunjujuci..

Samo rokaj!
17 godina

Essential nema katalog igara i multiplayer, samo Extra i Premium. Mislim da se najbolje isplati uzeti Extra, Premium ima neke dodatke kao što su klasične igre (starije) i demo igre, streamanje u oblaku i te neke fore.

https://www.playstation.com/hr-hr/ps-plus/#subscriptions

Idi ovdje pred kraj i klikni na svaki oblik pretplate pa ćeš vidjeti što sve dobivaš sa kojim paketom

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
13 godina
bloodsucker kaže...
Pero Dinamit kaže...

Thanks !

Evo na sto sam mislio, ako ja npr imam Essential pretplatu, mogu li ja igrati igre iz storea koje su u Premiumu npr?

"Pregledaj cijeli popis igara dostupan u svakoj od pretplata". To mi pise i zbunjuje me.

A iskreno i ti popisi su malo zbunjujuci..

Ne znam što je zbunjujuće, pa ne možeš imati Essential pretplatu i imati pristup stvarima u Premiumu. Zar to nije logično? Tko bi onda uzeo Premium ako mu je sve dostupno u Essentialu?

Essential - dobiješ tri igre mjesečno koje možeš ubaciti u svoj library i možeš ih igrati i vraćati im se koliko god hoćeš sve dok imaš pretplatu.

Extra - osim tri igre iz prethodnog paketa imaš pristup cijelom libraryju iz extra paketa, popis je velik i možeš ga vidjeti ili na konzoli u PS Plus dijelu ili na webu.

Premium - osim svega iz Essential i Extra paketa, dodatno dobiješ i pristup klasičnim igrama s prethodnih konzola (s tim da PS3 igre možeš samo streamati), te dobiješ pristup trial verzijama nekih igara. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
15 godina
Sony PlayStation 5

Pa nije valjda da su to sve igre koje su dostupne. Mozda nisam shvacen dobro,npr imamm neku pretplatu ali zelim kupovati na PS Store nove igre koje kostaju 700 kuna ili mozda neke druge znaci nevezano za pretplatu. E taj popis svih igara me zanima kako najlkse pristupiti

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
2 godine
bloodsucker kaže...

Pa nije valjda da su to sve igre koje su dostupne. Mozda nisam shvacen dobro,npr imamm neku pretplatu ali zelim kupovati na PS Store nove igre koje kostaju 700 kuna ili mozda neke druge znaci nevezano za pretplatu. E taj popis svih igara me zanima kako najlkse pristupiti

Na konzoli ps store->browse ili ak hoćeš na webu https://store.playstation.com/en-hr/pages/browse

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice