Elon Musk radit će 10 godina bez plaće i očekivati

poruka: 32
|
čitano: 11.037
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Elon Musk radit će 10 godina bez plaće i očekivati".
8 godina
offline
Re: Elon Musk radit će 10 godina bez plaće i očeki
NEW_MAN kaže...

Lik je super bogat i ima dionice koje rastu kak raste vrijednost firme tak da ono radit bez place gdi si svakim danom par milijuna bogatiji nije radit bez place.

 

Tesla dobiva subvencije ali ne kak vi mislite da dojde drzava i prebaci mu milijune nego kroz subvencioniranje kupovine elektricnih automobila. Ciljano i zbog Tesle se to radi sa milijardama u Kaliforniji gdi se primarno kupuje Tesla kad je u pitanju kupovina elektricnih automobila. Pravno gledano se Tesla ne subvencionira ali nije slucajno da bas u toj saveznoj drzavi upumpavajau milijarde u kupovinu elektricnih automobila. Da drzava ne daje lovu Tesla bi odavno propala, ali sad je Tesla to big to fail i prevelika lova je utucena u izgradnju branda. Ona tvornica baterija je zajednicki deal Panasonica i Tesle gdi je vecinu love ulozio Panasonic a Tesla ima deal za otkup svih baterija.

 

Mene vise zanima kaj budu napravili po pitanju razvoja novih baterija jer ako domet ostane mizernih 300 km onda nikad u zivotu ne budem imal elektricni auto.

 

 Kalifornija je i ranije imala najstrože propise o čistoći zraka, razne uvjete i olakšice za vozila bez emisija stakleničkih plinova. Primjerice imaju uvjet za proizvođače koji žele prodavati standardna vozila - u ponudi moraju imati i ZEV-ove, hoće-neće. Njihov program subvencija ti je na bazi 130-150 milijuna godišnje, sve skupa do sada potrošeno POLA jedne milijarde, maksimalno po el. automobilu je 2500, a po FC-u je 5000. Dakle, subvencije su im manje od naših, hrvatskih. Tesla ima najveće tržište u Kaliforniji, ali ga imaju i svi ostali; pola svih američkih EV-ova je prodano tamo, to je nekih 300 tisuća vozila, a Tesla je možda trećina toga. Nadalje, glavna subvencija je FEDERALNA, 7500 po glavi, ali ona istječe nakon prodanih 200.000 tisuća vozila po proizvođaču.

 

Što se tiče veličine Tesle, mislim da Dow ne bi ni trznuo da sutra bankrotiraju...

Ja rekoh
16 godina
neaktivan
offline
Re: Elon Musk radit će 10 godina bez plaće i očeki
Dionice rastu samo ako dobro radi svoj posao, a plaća bez obzira na to. Ovaj potez je psihološki, da pokaže koliko vjeruje u uspjeh firme. Slično je radio Jobs.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
 
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice