Saudijska stc grupa službeno zakoračila na europsk

poruka: 5
|
čitano: 8.185
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Saudijska stc grupa službeno zakoračila na europsk".
15 godina
offline
Saudijska stc grupa službeno zakoračila na europsk

sad će im trijebati više od 21000 mujezina za pozivanje na molitvu s tornjeva. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
offline
Saudijska stc grupa službeno zakoračila na europsk

-zar ne postoji.. (nešto) kao zakon-regulator koji neke kupnje mora odobriti, tj 'obične robe' su stvar slobodnog tržišta, telekomunikacije nisu obična roba.. kao ni zlato, nafta, banke, .. i takva preuzimanja se ponekad zabrane ili kao u primjeru tcoma koji je morao prodati optimu telemachu zbog tržišnog udjela.. pravila? isto kao kupiti ćevape?

 

-upitno točna-jasna rečenica iz članka..

U Hrvatskoj, podsjećamo, posjeduju telekomunikacijske tornjeve United Grupe (koja u vlasništvu ima Telemach, N1 i Novu TV).

-kupili su UG, postali vlasnici svega, dok rečenica to ne kaže jasno.. tj sve u zagradi je sad vlasnišvo tawal-a.. i opet, kao što je tcom morao prodati optimu, kako to da netko dođe u posjed? odobreno? Text kaže da je sve odobreno. .. no kako-zašto? zašto nije npr odbijeno preuzimanje? ili male države regije koje se navode nemaju takvo-jednako pravo kao velike-važne koje to trad uredno zabrane..

 

edit.. ipak samo tornjevi, problem-nesporazum je s navođenjem prodaje 100% nečega, što se odnosilo samo na tornjeve, ne na 100% vlasništva UG-a.. pa ima takvih rečenica-dezinformacija gdje je prodano sve.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2023 11:22 (ihush).
 
4 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Saudijska stc grupa službeno zakoračila na eur

Nisu kupili "Sve" kako kažeš, već samo tornjeve, tj. metal na kojima stoje repetitori telemacha, te sad iste iznajmljuju telemachu. isto je napravio A1, ali nije još prodao A1Towers nikome. Na taj način operateri smanjuju trošak održavanja tornjeva kao infrastrukture, te im tako ostaje više sedstava za repetitore, optiku itd. itd. itd. Telemach je i dalje u vlasništvu UG-a kao i NovaTV i N1.

15 godina
offline
Re: Saudijska stc grupa službeno zakoračila na eur
Pazi apsurda. Konstrukcija koja stoji na mjestu, ne kvari se i sama svojim postojanjem donosi novac se proda jer predstavlja trosak vlasniku, ali nekome trecemu se isplati to kupiti i iznajmljivati. Tko tu koga?

Dva su razloga. Telemach treba hitno lovu jer je vjerojatno u govnima do grla i ovo je vec stara vijest od prije nekoliko mjeseci.

A drugi je da se odvoji taj dio kao infrastruktura od telekomunikacijskog dijela. Mozda da na neki nacin izbjegnu obvezu iznajmljivanja mjesta na tornjevima drugim operaterima ili jednostavno to prebace na drugu firmu zbog segmentiranja poslovanja ili cega se vec netko sjeti jer je to sad trend.
Linux, Arch Linux.
8 godina
offline
Saudijska stc grupa službeno zakoračila na europsk

a članak čista propaganda, bez imalo konkretnih informacija.

Ja rekoh
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice