Suđenje SBF-u - Destrukcija licemjerja akademsko-t

poruka: 6
|
čitano: 2.512
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Suđenje SBF-u - Destrukcija licemjerja akademsko-t".
15 godina
offline
Suđenje SBF-u - Destrukcija licemjerja akademsko-t

Rezime: crypto celebrity se igrao tuđom lovom kao da je njegova.

 

Prilika čini lopova.

 

 

 

 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Suđenje SBF-u - Destrukcija licemjerja akadems
jozobozo kaže...

..

 

Prilika čini lopova.

 

 

 

 - u kripto bizu samim pokretanjem stvaraš priliku, tj nije to bilo nešto na dohvat ruke pa osoba 'popusti' i uzme (tuđe).. nego naprotiv, pokrene kripto biz .. i tad uzme. Tako da za ovaj kontekst to nije primjerena izjava mada će je odvjetnici u cilju smanjenja kazne koristiti kao olakotnu okolnost.. ili sinkopu :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
offline
Suđenje SBF-u - Destrukcija licemjerja akademsko-t

prokleta je amerika i bitkonj što sja sve će industrije i djelatnosti prije propasti nego fiškali, koji od samih začetaka bilježe stalan rast i jedini su postojano profitabilni. i neovisni o "tržišnim kretanjima" i "tehnologiji". 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
offline
Suđenje SBF-u - Destrukcija licemjerja akademsko-t

Po meni jako zanimljiv clanak, vrijedan kupnje nove mreze. 

U jednom trenu sam se iskljucio iz cijele situacije pa mi je ovaj pregled i objasnjenje dobro doslo.

You have to be odd to be number one
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Suđenje SBF-u - Destrukcija licemjerja akademsko-t

U ovom članku me bode samo jedna izjava autora - da regulacija tržišta nije bila učinkovita ni u tradicionalnom bankarstvu pa je došlo do Velike recesije. Čini se kao sitnica, ali zapravo kaže sve što možemo očekivati od autora i njegovog raskrinkavanja "demokratskih elita". Do velike recesije je došlo zbog nepostojanja regulacije, sustav je kroz dva desetljeća namjerno lišen svih pravila i kontrola kako bi se biznis neometano razvijao. Do propasti nije došlo jer je neki kotačić negdje zahrđao, netko je nešto podmitio i slično, ne. Do propasti je došlo jer su novac i pohlepa pušteni s lanca i označeni moralno ispravnom i jedinom svrhom postojanja biznisa.

 

Zadnji ostatci altruizma, kakve god boje bio, glavni je krivac i treba ga efektivno demontirati. Altruizam u ovoj priči nema nikakvu važnost; radi se o slučaju masivne prevare, otimačine. A još se nije dogodilo da se uspješan lopov nije iskupljivao mrvicama koje tu i tamo baci sirotinji, baš kao i SBF. 30 milijuna koje je navodno dao za altruizam je manje od onog što je potrošio na kavijar, jedan promil ukradenog.

Ja rekoh
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Suđenje SBF-u - Destrukcija licemjerja akadems

Kao i svaki članak o kriptu isti je suštinski promašen jer traži pravila ne-prevara tržišta u tržištu koje je isključivo prevara.

 

U kriptu nema "što je pošlo po zlu" momenta, jer je sve od začetka samo prevara.

Točnije začetak je ideja tokena koja nije ni tehnička ni čak toliko financijska tema već nešto što je civilizacijski univerzal - novac, a taj pojam smo već rješili i svako novo rješenje je nepotrebno i skuplje i mora upaliti lampicu skepse. Pametnim ljudima je to bilo dosta.

Svima ostalima, onima koji su varali i onima koju se pravili pametni, a ispali debili, oči su mazane baš i novinarima koji su vukli paralele, ali ako napišeš jednu rečenicu - kripto je prevara - onda ne možeš biti plaćen za plahte teksta u magazinima.

 

Autor tu povlači i temu tokena u paragrafu "Jesu li tokeni novac" a da to postavlja kao "lažnu dilemu" logičku grešku, koja je čal i gluplja od same logičke greške:

1. Token centralnog autoriteta je vrijedan jer mu centralni autoritet daje vrijednost i što je autoritet jači - jača je i vrijednost.

2. Token bez centralnog autoriteta je filozofsko, a tek potom financijsko a zadnje tehničko poitanje, jer nije toliko bitna izvedba - već je li uopće potreban.

 

Novac, kao valuta države, nije zatvoren samo zato što se država treba štititi, nego jer nereguliran novac kratkoročno može dovesti do svrgnjavanja SVIH sustava vrijednosti na tržištu.

No moramo se vratiti na početak i zašto je odmah nakon WhitePapera Bitcoina bilo potrebni pisati članke isključivo sa dva paragrafa:

 

1. Kripto kao token je prevara jer je decentralizirani novac nepotreban i može služiti isključivo kao sredstvo razmjene u prevari - u obratnom slučaju, primjerice legalizacija droga i prostitucije dovodi do smanjenja crnog tržišta, te je manje i oružja i time i ubojstava. Uklanjanje paralelnih vrijednosti sa tržišta smanjuje kriminalnu aktivnost.

2. Kripto kao tehnologija je prevara jer permisionless blockchain NEMA druge primjene, i samim time je istovjetan drvenoj peći.

 

Autor, kao i svi redom novinari, godinama raspravlja o trgovinama drvenih peći, o gorivu za drvenu peć, zaziva nekakave izolacije kojima bi drvena peć dulje gorila, zaziva akademsko-tehnološke elite da učine nešto kako bi drvene peći bile uspješne i kako bi njegove plahte i plahte teksta imale smisla.

 

Uzmimo u obzir drvenu peć, koliko se tehnologije može napraviti i koliko se ekonomije može pokrenuti kako bi se drvena peć uspješno pozicionirala na tržištu?

Tako je bilo i sa kriptom.

 

No svakome je teško reći da je prevaren i priznati da je minuli, gotovo 15 godišnji rad bio jednako glup kao da kuću pokušava grijati na drvenu peć.

Feudalac kaže...

Zadnji ostatci altruizma, kakve god boje bio, glavni je krivac i treba ga efektivno demontirati. Altruizam u ovoj priči nema nikakvu važnost; radi se o slučaju masivne prevare, otimačine. A još se nije dogodilo da se uspješan lopov nije iskupljivao mrvicama koje tu i tamo baci sirotinji, baš kao i SBF. 30 milijuna koje je navodno dao za altruizam je manje od onog što je potrošio na kavijar, jedan promil ukradenog.

Ovdje se misli na pokret "Efektivni Altruizam" kojem je frontmen bio SBF i tehno elita.

 

No kao i sav milijarderski altruizam - je li Todorić ili Roglić ikad napravio metar ceste kojima njegovi kamioni udaraju a plate manje poreza od građanina u Twingu od 800kila?

 

I to je bila medijska papazjanija kako bi se maknuo fokus sa prevare i krađe.

 

--------------------------------

Autor kratko spominje i knjige.

 

U povodu početka suđenja zaredale su objave prigodnih knjiga. "Easy Money", koju su napisali novinari Ben McKenzie i Jacob Silverman, objavljenu u srpnju ove godine, Financial Times već ju je uvrstio na popis potencijalnih knjiga godine. Knjiga se čini površnom, kripto, a često i cijeli kapitalizam, svodi na kasino-kapitalizam, možda i nehotice. Ipak, autori su bezbroj puta razgovarali sa sudionicima kriptotržišta, samog Bankman-Frieda spominju više od stotinu puta, izdvajaju njegove izjave, i utoliko je ipak vrijedna konzultacija.

 

Knjiga se čovjeku koji bi mlatio prazne slame o drvenim pećima čini površnom jer kratko kaže da je ista prevara. Jacob Silverman je možda najvrijedniji novinar koji prati kripto. Među prvima su na uljuđenoj razini kritizirali SBFa, u vrijeme dok je uljuđena razina bila Tom Brady i nazivanje stadiona po kripto kompanijama.

 

Knjiga Zeke Fauxa je 10/10.

 

Napokon, slavni Michael Lewis, upravo na dan početka suđenja, objavio je knjigu "Going Infinite, The Rise and Fall of a New Tycoon".

Lewis je, uz brojne druge, autor sjajnih knjiga "Liar's Poker" i "The Big Short", prema kojima su snimljeni odlični filmovi, od kojih je ovaj drugi možda jedan od najboljih opisa Velike recesije, bolji od mnogih znanstvenih studija. Lewis je izjavio da mu je SBF dopustio slobodno kretanje i uvid u sve, bez ikakvih restrikcija.

 

Knjiga Lewisa je smeće koje je ili platio SBF kako bi smanjio štetu ili je Lewis "polupao lončiće" u nekom periodu bivanja sa SBFom. Knjiga je običan pamflet za sve ljubitelje rektalnog alpinizma.

 

Mislim što reći na ovo?

https://mreza.bug.hr/fintech-tko-cika-a-tko-caka-kroz-kripto-zimu/

 

Ako je ovo bio “cik”, vrijeme je da se baci oko na “cak”. Na akciju je uslijedila reakcija. Binance, najveća kriptoburza na svijetu, najavila je zapošljavanje oko 2.000 ljudi, i to širom svijeta, u Europi, Aziji, na Srednjem istoku, Latinskoj Americi, Africi. Izvršni direktor Changpeng Zhao objavio je da krizu smatra prilikom da poveća broj zaposlenih na oko 8.000, učvrsti i proširi poziciju na spomenutim tržištima, čije pražnjenje očekuje povlačenjem suparnika koji su u teškoćama i otpuštaju. Slično je i s Krakenom i Polygonom, koji su objavili da imaju mjesta za 500, odnosno 50 zaposlenih, u slučaju Polygona “na višim pozicijama”. Changpeng Zhao odluku o zapošljavanju objasnio je projekcijom razvitka u desetogodišnjoj perspektivi, a širenje zasniva na prethodnom uspješnom poslovanju, štedljivim i djelotvornim potezima.

 

CZ je prevarant gori i od SBF-a i već je pod istragama, dok je Binanceu zabranjen rad u UK

https://www.fca.org.uk/news/news-stories/consumer-warning-binance-markets-limited-and-binance-group

 

Valja primijetiti da Bankman Fried i njegov FTX nisu među onima koji su najavili otpuštanje. Ništa čudno, u vrijeme kada su drugi ekstenzivno zapošljavali, on se držao modela postupnosti. Ipak, po nečemu je izbio u prvi plan. Najavio je preuzimanja. Prvo se govorilo da će preuzeti aktivu Celsiusa. Condesk je objavio da je za to zainteresiran i Goldman Sachs. Čini se, međutim, da od tog preuzimanja neće biti ništa, barem dok se ne krene u stečajnu proceduru. Zatim su se kao mete pojavile BlockFi i Robinhood. To su samo posrnule kompanije, kojima je u okolnostima neizvjesnosti, cijena smanjena. To je i način kako se ublažava kriza, kako se smiruje tržište i nastoji očekivanja od negativnih promijeniti u izgledna. Akvizicije, uostalom, nisu stvar od danas do sutra, nakon najave proces realizacije je dug. Puno je akvizicija manje poznatih kompanija. Prema CNBC-u, u kripto-industriji akvizicije i spajanja u 2021. godini, u odnosu na 2020. godinu, upedeseterostručile su se, na 55 mlrd. dolara. Drugim riječima, FTX ustvari nastavlja trend. No nije sam. Andreessen Horowitz objavio je da ne namjerava smanjiti svojih predviđenih 45 milijardi ulaganja u kripto i blockchain. Vrlo brzo nakon što je Bankman Fried u medijima proglašen herojem kripto-krize, javili su se Ripple, i posebno Binance, sa svojim planovima. Dapače, Chenpeng Zhao objavio je da svi koji se jave FTX-u prvo dođu u Binance. Neki misle da se te dvije kompanije natječu oko imovine raspoložive za dodatno investiranje, drugi misle da rade zajedno, kako bi smanjili cijenu, a plijen dijele u dogovoru. Više će se znati tek nakon raspleta.

 

A što sam ja, debil koji nije novinar u magazinu pisao?

 

https://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-bughr/potop-trzista-kriptovaluta-bitcoin-potonuo-gotovo/291327.aspx?page=2&jumpto=6562866&sort=asc&view=flat

 

https://forum.bug.hr/forum/topic/komentari-clanaka-bughr/poznati-detalji-kako-doslo-do-spektakularne/287961.aspx?page=0&jumpto=6499882&sort=asc&view=flat

 

 

 

 

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.11.2023 13:10 (wyks).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice