Novi MAXTV reciver izdvojena tema

poruka: 1.959
|
čitano: 931.964
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Novi MAXTV reciver
Gale92 kaže...
Igor666 kaže...

A 30-tak sekundi kasnjenje slike?

Ja nisam primjetio kašnjenje nego sam primjetio da zvuk i slika nisu sinkronizirani....

Pa kako bi primijetio ? Moras usporediti sa drugim izvorom signala, ili slusaj susjeda koji nema maxtv box, pa dok se dere goool a kod tebe druga momcad u napadu 

2 tjedna
Živim u kući, susjeda ne čujem hvala bogu😅
12 godina
Znači strašno, imam optiku sad 300mb i ova njihova prokleta aplikacija i box opet štekajj na HD kvaliteti, pa ajde jel to normalno???
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Novi MAXTV reciver

Imam i ja optiku od 2014. godine, pa mu isto treba dobrih 10-15 sec. da "izoštri" sliku! Nema što na toj aplikaciji nije sporo...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Novi MAXTV reciver

dal ima mogućnost da kanali odmah budu prikazani u najvišoj dostupnoj rezoluciji (HD)... a ne da ručno šaltam

0 0 hvala 0
2 tjedna
Meni je tehničar rekao da na "Auto" Box stavlja u rezoluciju maximalnu koju gledani kanal daje.
E sad dal je tako neznam, ja između "Auto" i HD ne vidim. A imam Sony 4k tv.
12 godina
Danas opet na maxsportu tragedija, na auto je postavljeno, stalno šalta između sd i hd u omjeru 80/20 za sd... Znači ja ne znam kog tamo treba izvrijeđat da netko to popravi... Tehničar mi govori da on doma ima brzinu 30 i da mu savršeno radi, a meni na optici 300 ne radi, pa ko je tu lud???
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 tjedna
Jel imaš žicom spojeno ili wifi? Ja sam gledao tekme danas i slika perfekcija na Maxsportu.
12 godina
Žicom, e sad ne znam šta smatraš perfekcijom ali i kad je hd nije to ni blizu perfekcije...
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 tjedna
Neznam, kod mene je slika jako dobra. Čista, oštra, dobar kontrast i boje. Inace sam picajzla za sliku ali s ovim sam dosta zadovoljan. Box imam postavljen na 2160p 60Hz. Nema trzanja ili zastajkivanja slike. Internet optika do 500Mb. Naravno box ide samo do 97Mb. 60Mb je uvrh glave za 4k
14 godina
Deki M7 kaže...
Neznam, kod mene je slika jako dobra. Čista, oštra, dobar kontrast i boje. Inace sam picajzla za sliku ali s ovim sam dosta zadovoljan. Box imam postavljen na 2160p 60Hz. Nema trzanja ili zastajkivanja slike. Internet optika do 500Mb. Naravno box ide samo do 97Mb. 60Mb je uvrh glave za 4k

Kako si postavio tu rezoluciju "ručno"...

16 godina
Novi MAXTV reciver

Vidim da se tu mnogi zbunjeni kad je u pitanju optika  i maxtv, to što netko ima optiku ne garantira da stvarno ima i tu brzinu u svakom trenutku, to je samo max propusnost kanala. Stvarna brznia s time nema veze, tj ima u smislu da ne može brže od propusnosti optike.  Između klijena ti nekog tamo maxtv ili bilo kojeg drugog servera je jako puno infrastrukture i routera i ako je netko na lokaciji čiji put do maxtv servera bude zagušen na nekom nodeu onda se događa to što se događa da  maxtv vidi da nema potrebnu propusnost i smanjuje kvalitetu streama.

1 0 hvala 1
2 tjedna
Max box prepoznaju izvornu rezoluciji tv-a i sam je postavio na tu rezoluciju.
2 tjedna
Kod mene max 5sec da izoštri, a ponekad je odmah oštra.
2 tjedna
Preko moje kuće je ormarić ili kako se to već zove od optičkog interneta. Dal je to kvaka da je kod mene dobra slika i ne čeka duže od 5sec izoštri sliku.
16 godina
Deki M7 kaže...
Preko moje kuće je ormarić ili kako se to već zove od optičkog interneta. Dal je to kvaka da je kod mene dobra slika i ne čeka duže od 5sec izoštri sliku.

Potpuno nebitno. 
ja sam na bakru, 70/20 link, pa nemam  problema, izoštri za manje od 5 sec.

Zapravo obicno od pocetka bude full pa niti nema izostravanja

To je sve više do opterecenosti mreže.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2025 18:18 (Pixel).
2 tjedna
Onda moguće da je zbog preopterećenja mreže kod nekog loša slika. Kod mene ponekad na (RTL pogotovo)zna biti slika tako dobra da pomislim da je 4k.
12 godina
@deki
Kako misliš opterećenje mreže? Šta kad avi gledaju barca real ili? Jer iglavnom se to događa kad su bitne i gledane utakmice...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Hoću reći pa nije to mobilni signal nego fiksni internet
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 tjedna
Neznam, tako je predpostavio kolega s foruma. Ja sam samo rekao moguće.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2025 23:36 (Deki M7).
16 godina
Klipson kaže...
Hoću reći pa nije to mobilni signal nego fiksni internet

Kakve veze ima što je fiksni, pa nemaju fikssne mreže beskonačnu propusnost, događaju se i tu zagušenja ili usporenja ako ima puno prometa. Na kraju i sav mobilni promet se kači na fiksne mreže i opterečuje mrežu.

Dovoljan je i mali i kratkotrajni poremećaj da softver detektira da paketi kasne ili ne dolaze redovno, a kako je buffer streama izuzetno mali onda se ide na to da dobiješ fluidnu reprodukciju pa se spušta kvaliteta streama kako bi lakše došao do odredišta. 

Mreže su izuzetno kompleksne, zamisli samo koliko korisnika od jedom koristi internet, koliko live streamova u isto vrijeme sa svih živih platformi putuje uz to i to sve mora stići bez kašnjenja  i trezanja, nerealno je očekivati da apsoultno u svakom trenutku sve funkcionira bez problema. 

12 godina
A kako onda besprijekorno funkcionira na max tv iptv uređaju? Starci imaju jer imaju njihov internet, bakar 30 ili 40 nisam siguran i nikad nije bilo nikakvih problema s variranjem u kvaliteti slike?
9 godina

Dedicirani VLAN ili VPI/VCI sa QoS profilom za "stari" MaxTV vs. IPTV app koja radi preko "običnog" interneta sa svim čarima takvog setupa...

16 godina
Klipson kaže...
A kako onda besprijekorno funkcionira na max tv iptv uređaju? Starci imaju jer imaju njihov internet, bakar 30 ili 40 nisam siguran i nikad nije bilo nikakvih problema s variranjem u kvaliteti slike?

Evo kolega je odgovorio, potpuno druga tehnologija.

Ali nije istina da je box uvjek radio bez greške,  znalo je meni to i prekidati i trzakati i gubiti signal.

2 tjedna
Inače imam dole kod tate IPTV a kod sebe box. Tako da mogu izravno usporedit. IPTV je na Panasonic plasmu stavljen,a kod mene box na Sony 65x93j. Kod mene na boxu je slika duplo bolja, oštrija, jači kontrast jednostavno duplo življa. Oba dva imamo na žicu spojeno.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2025 15:49 (Deki M7).
10 godina
Novi MAXTV reciver

PA nije ti baš za usporedbu.Stara Panasonic plazma vs puno noviji tv sa svim svojim prednostima i manama.

Imam LG oled i iptv box Kaon i njihov Android box.Na istim postavkama Iptv box ima kompletniju i stabilniju sliku.

1 0 hvala 0
2 tjedna
Al prije sam imao i ja IPTV njihov ali na andoid boxu mi je slika mnogo bolja. Možda je do tv-a, možda mu bolje leži box.
A možda su u šumi 🤣
12 godina
Upravo testiram, dakle svi drugi programi, probao sam ih brat bratu jedno 20, kad izaberem HD bez iti jednog bufferinga, prebacim na arenu 1 arsenal psg svako malo buffering, pa jebate šta plaćam ko da gledam nelegalni stream jebote led sa uslugom takvom
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Novi MAXTV reciver

Arena nije za usporedbu.Kod njih svako malo smetnje.Bile su i kod mene na Max tv iptv boxu.Ovo nije do HT-a.

0 0 hvala 0
12 godina
Novi MAXTV reciver

Pozdrav, imam doma stariji televizor, a koliko sam vidio da HT u paketima daje samo aplikaciju, a uređaj se mora mjesečno dodatno plaćati. Mogu li ja kupiti neki uređaj (tipa fire stick ili nešto slično), na koji bi mogao instalirati Max tv aplikaciju i gledati direktno preko njega? Ak o mogu, što prepručujete da uzmem? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice