Hoce li kosu prekinuti tlak ili vlak? :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Dlaka u jajetu je najjača
Dok dvonožne ovce budu birale ovakve pastire...to će se desiti nikad pa ni onda

ipak narod radije kaže "za picinu dlaku" nego "za premaz boje", a radi se o nanometrima (možda i piko bodljićima).

krivom mjernom uređaju i dlaka smeta
krivom mjernom uređaju i dlaka smeta
-zašto spominjati austrijskog kancelara u temi? :)
Ja sam mislio da se koristila za ciljnike u bombarderima u WW2, ali sad sam izguglao da je to ipak mit, ipak je za mjerne instrumente korištena.
Poučan tekst.
Zanimljivo je da smo mi na vrhu, bar po testiranim vrstama, a bilo bi još zanimljivije znati razlog..
Šteta da dlaka majmuna nije među testiranim uzorcima.
Pitanje je zanimljivo, a odgovor na njega bio bi još zanimljiviji. Na žalost, ne znam ga. Ipak, bio bih slobodan da iznesem moguće objašnjenje. Dlaka služi životinjama za dvije svrhe. Jedna je održavanje topline tijela, druga je zaštita od okoliša (trnja i sl.). Tanja dlaka bolja je za prvu, a deblja za drugu svrhu. To možda objašnjava i činjenicu da je dlaka mladog slona tanja od dlake odraslog, jer mlade životinje trebaju puno bolju toplinsku izolaciju od velikih.

Neće biti. Gotovo sigurno razlog je seksualna selekcija, inače glavna funkcija preostale dlakavosti u čovjeka.
Točno je to, da evoluciju pokreće seksualna selekcija, no i ona je opet u funkciji preživljavanja. Dlakavija jedinka ima će dlakavije potomstvo, a to dlakavije potomstvo imat će veću šansu preživljavanja, jer će ga dlaka zaštićivati od vrućine i braniti od parazita.
to nisu prsti nego desanka šakić, omiljena u narodu, opjevana, prva cura... ili njena rodica :)
Forumaši su se čudili posebnosti ljudske dlake i uzrok toj posebnosti je seksualna selekcija (vrlo vjerojatno). Ovo što vi kažete vrijedi za dlake općenito, za sve sisavce.