prvo se ekspresiraju evolucijski mlađi, a zatim evolucijski stariji geni
Ne bi li trebalo biti obrnuto?
Inače, odlična vijest i tekst.
Malo sam se neodređeno izrazio, jer je pitanje što mislimo kad kažemo mlađe i starije. Govorimo o mladim i starim stijenama, no kada govorimo o razvoju živog bića govorimo o mladosti i starosti: mladost je starija od starosti. No smisao je jasan: prvo se ekspresiraju geni koji su prvo nastali.
Da, sve je relativno, ali poželjno je onda u članku biti konzistentan, ovdje je odmah u idućoj rečenici slijedeći citat:
„Na naše iznenađenje otkrili smo da se u kasnijim vremenskim točkama razvoja biofilmova sve više koriste evolucijski mlađi geni“
Što je kontradikcija prethodnoj rečenici pa zbunjuje čovjeka.
No smisao je jasan: prvo se ekspresiraju geni koji su prvo nastali.
u skladišnom poslovanju (zalihe) i računovodstvu to je metoda FIFO (first in, first out), tako da im ostaje za iskušati još LIFO (last ...) i HIFO (highest ...). usput, uvijek sam se pomalo osjećao kao FeS a sad znam i zbog čega. znam i otkud pjesma "crven FeSić u dragana moga, joj, nano, nanice.". dan u kojem ništa ne naučim je uzalud proveden a zauvijek izgubljen.
pe se: kao što govore u epletu: manje je više.
Želite li odabranu poruku proglasiti točnim, funkcionalnim i najboljim rješenjem vašeg problema?
Da, prihvaćam rješenje Odustani
Adresa na koju želite proslijediti poruku**:
Komentar uz poruku:
Pošalji Odustani
*primatelj će vidjeti vašu e-mail adresu
**ukoliko želite poslati na više adresa, odvojite ih točka-zarezom
Ovdje nije moguće korištenje formatiranja teksta niti HTML tagova.
Potpis će, ukoliko ga imate, automatski biti dodan.
Pošalji Odustani
*da biste vidjeli svoju poruku na popisu, morat ćete ručno osvježiti stranicu (F5)