Europol deaktivirao još jednu platformu za ilegaln

poruka: 4
|
čitano: 6.792
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Europol deaktivirao još jednu platformu za ilegaln".
15 godina
offline
Europol deaktivirao još jednu platformu za ilegaln

Skupit 100 millja korisnika i zaradit 5 milka eura...i nije neki poso...

 
3 0 hvala 0
15 godina
offline
Europol deaktivirao još jednu platformu za ilegaln

.. opet ''hakeri'' koji nisu ni h od (a)kera.

tj kao što podnaslov kaže, prodavali informacije, to tad nije hakiranje (kao način prikupljanja podataka, proboj i ostalo za cyber-malware kao crypt-ransom) nego insiderski-job, tj outsourcan-insider ako ćemo precizno :) jer nije jedna firma nego dvije..

 

-kad policija/vlast/zakon želi, tad može, kad ne žele iz bilo kojeg razloga, tad vidimo naslove hakeri i nestanak novca ili podataka bez epiloga, istrage-hapšenja... a to je vrlo često, ovo je kao izuzetak, zašto?

 

edit:

- ili iduće pitanje.. a kad će hapšenje onih idućih, kupaca podataka, 'hakera' ddosa i ransoma? -neće skoro...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2021 8:26 (ihush).
 
5 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Europol deaktivirao još jednu platformu za ile
Pet milijuna eura...netko je negdje neku nulu zagubio
 
4 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Europol deaktivirao još jednu platformu za ile

- nije, tj naručitelj ne plaća filmske iznose, nego se recimo cjenka.. tj ljudi su jeftiniji nego što to glamurozni hollywood prikazuje u filmovima, kako za sex tako za posao, poneki nogometaš kao ronaldo zarađuje stotine miliona, ostali po domaćoj ligi nemaju za štucne, više zaradiš žongliranjem na semaforu (žicer-ulični zabavljač) nego prosječna hr satnica itd.

- naravno i brojke su prenapuhane, tj 100mil korisnika.. je mjesto s viškom nula, dok su oni bitni u tome ipak u tisućama, onih koji su pod crypt-rasnomom pa postotak koji je platio ucjenu.

- pošto je ucjena sama po sebi teže krivično djelo, ne vidim zašto to ni jedna država, eu, mi.. nitko ništa .. kao da ne postoji, odnosno par godina formalno imamo neki policisjki odjel za prijavu cybera no onak, kao marsovci, svi znamo kako izgledaju (zeleni, sivi..) samo ih nismo vidjeli, dok ružičaste slonove vidimo na tvju..

- kad normaliziraš brojke, tad tih 5mil 'investicije' znači da ucjenjivači zarade više, 500mil, više.. a kad je takav novac, tad kao s nogometom, maminjom, možda postoji neki novčani razlog zašto to nitko ne radi, odnosno zato imamo novinske natpise 'hakeri' umjesto ovakvih, uhapšeni..

 

-zašto nema idućeg hapšenja, lančano? zašto se stane na ovoj prvoj stepenici? ... možda zato jer neki sudac treba potpisati nalog, koji će njega kao mamićeve fotke prikazati u neugodnoj situaciji... jer koliko god zarade kriminalci ucjenama netko dobije svoj dio, ne samo 'kum' nego i formalno legalne-zakonske institucije odnosno da nije tako tad bi već počinitelji bili u zatvoru umjesto u dubajiju s cipelicama i satićima koje im maminjo (kao jedan svježi primjer) daje..tj imamo svježe koruptivne rezultate npr dojčland-cdu.. cjepiva. .. zar netko misli da nema korupcije u eu, državama? .. zar netko misli da je kriminal nestao? Razlika što je nekad kriminalac bio na ulici, šamarao štajgač-kurabu a danas šamara šalterušu banke da mu da pin ili joj prodaje drogu, plaća je itd.. u ovom primjeru plaćaju 5mil.. odnosno recimo da policija ima za toliko info-dokaze, .. a koliko je ono za što nemaju formalno info-dokaze? itd itd..

 

odnosno, da iza ove prijave kao inicijalnog nema tv-kuća i zampa, tad ni to ne bi bilo obavljeno, .. i dalje bi novine pisale o hakerima, kao što pišu, no bez epiloga... a kad će taj dio, epilog? -neće za sad.

 

edit: karikirano, kao da pljačkaša banke uhvati policija zbog ukradenog auta.. tj za pljačku je ukrao auto i to je vlasnik prijavio. U tako karikiranom primjeru je bolno-očigledno kako zakon-vlast ne radi ništa u slučaju 'banke' tj ''hekrea'' ili crypt-ransoma .. a mrala bi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2021 9:51 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice