Svaka ćas:)
Ajare... spavaš li mirno???

Svaka ćas:)
Ajare... spavaš li mirno???
samo vrag i neprijatelj nikad ne spavaju. no začudo budan sam i jedna vijest tjedno o revolucionarnim baterijama je taman dovoljna za preživljavanje i obnovu posrnule ali očito obnovljive energije.
Tu bateriju će i Joža Manolić nadživiti.
Ja imam. Iphone 5s. Kupljen 2013,2014?
Naravno da mi ne treba. Al je dobro otkriće. Cilj je nać nešto sa više kapaciteta od litija, a da duže traje, više cillusa.
Dođe na isto, i on je mislio na glavu, samo pitanje jel donju
(sad sam sve u nedoumici jel kolega fakat mislio na glavu ili nas zajebo metaforom, alegorijom, asonancom, onomatopejom i ostalim stilskim figurama...)
Ali ako je vrijeme poluraspada C14 nekoliko tisuća godina, kako bi onda takva baterija radila samo 9 godina. Pa ti raspadanje C14 ne možeš ubrzati, a to raspadanje je ono što pogoni bateriju. Dakle, mobiteli ne bi radili 9 godina nego nekoliko tisuća godina. Zamisli da mobitel naslijediš od svoga pradjeda u 500. generaciji, a da ti kažu da može raditi još 1000 godina. Inače, Ajar, već dugo nismo čuli za ovakvo nekakvo bakterijsko rješenje. Sada još to skalirati na veličinu Tesle i da vidiš beskrajnih vozanja i uživancije.
Što bi rekli nutricionisti...
Dao sam si malo vremena i grubo izračunao koliko bi nam taj 1 gram uranija vrijedio. Ako bi živjeli 100 godina i svaki dan potrošili ugrubo 3500kcal, imali bi dovoljno energije za oko 1990 života. Moj kolega koji samnom radi u školi bi bio oduševljeni pristalica toga, smatra hranjenje dosadom i gubitkom vremena. Još kada bi mogao i ne gubiti vrijeme na spavanje, bio bi presretan. Ako sam i fulao decimalu lijevo-desno, princip je jasan. P.S. Upravo sam našao "greškicu" u računu, za uranij su uzete kalorije (cal) a ne kilokalorije (kcal) kao što se uzima za hranu, tako da bi nam gram uranija vrijedio "samo" za 20-ak života. @Ajar: mazni jednu pilulicu uranija i miran si ostatak ovog života i 20 idućih. Jedino, bojim se da bi ti ostatak ovog života bio vrlo mali ostatak
Moj kolega koji samnom radi u školi bi bio oduševljeni pristalica toga, smatra hranjenje dosadom i gubitkom vremena...
siroti čovjek
Možda se radi samo o nekom lukavom startup-u, da neki balavac pokupi dijamante od investitora i nestane negdje u Rusiji
Što bi rekli nutricionisti...
Dao sam si malo vremena i grubo izračunao koliko bi nam taj 1 gram uranija vrijedio. Ako bi živjeli 100 godina i svaki dan potrošili ugrubo 3500kcal, imali bi dovoljno energije za oko 1990 života. Moj kolega koji samnom radi u školi bi bio oduševljeni pristalica toga, smatra hranjenje dosadom i gubitkom vremena. Još kada bi mogao i ne gubiti vrijeme na spavanje, bio bi presretan. Ako sam i fulao decimalu lijevo-desno, princip je jasan. P.S. Upravo sam našao "greškicu" u računu, za uranij su uzete kalorije (cal) a ne kilokalorije (kcal) kao što se uzima za hranu, tako da bi nam gram uranija vrijedio "samo" za 20-ak života. @Ajar: mazni jednu pilulicu uranija i miran si ostatak ovog života i 20 idućih. Jedino, bojim se da bi ti ostatak ovog života bio vrlo mali ostatak
Godzilla!
Zato nikad nisu u filmu vidjeli da godzilla kaka. Hrani se radijacijom pa nema nusprodukata.
overhaul - čini se da si opet nešto fulao - ako si zamijenio kcal i cal, onda je razlika TISUĆU puta... pa onda onaj prvi rezultat (1990) života mora biti tisuću puta manji - dakle 2, a ne 20 kako si ti "izračunao"...
overhaul - čini se da si opet nešto fulao - ako si zamijenio kcal i cal, onda je razlika TISUĆU puta... pa onda onaj prvi rezultat (1990) života mora biti tisuću puta manji - dakle 2, a ne 20 kako si ti "izračunao"...
Nije Overhaul fulao u proračunu nego ja (Učo), ali sam to i napomenuo, znam da je 1kcal= 1000 cal, ali namjerno nisam previše pazio, poanta je bila pokazati snagu atomskog goriva u odnosu na obično. A i malo ljudi stvarno doživi 100 godina i prosjek energije uzete kroz hranu je oko 2500-3000 kcal dnevno, ali ne treba se zamarati pojedinostima
Želite li odabranu poruku proglasiti točnim, funkcionalnim i najboljim rješenjem vašeg problema?
Da, prihvaćam rješenje Odustani
Adresa na koju želite proslijediti poruku**:
Komentar uz poruku:
Pošalji Odustani
*primatelj će vidjeti vašu e-mail adresu
**ukoliko želite poslati na više adresa, odvojite ih točka-zarezom
Ovdje nije moguće korištenje formatiranja teksta niti HTML tagova.
Potpis će, ukoliko ga imate, automatski biti dodan.
Pošalji Odustani
*da biste vidjeli svoju poruku na popisu, morat ćete ručno osvježiti stranicu (F5)