Zrcalna tkanina rashlađuje tijelo za pet Celzijevi

poruka: 3
|
čitano: 6.539
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zrcalna tkanina rashlađuje tijelo za pet Celzijevi".
7 godina
offline
Zrcalna tkanina rashlađuje tijelo za pet Celzijevi

Zar nisu nista naucili? Ovako to nece nikada prodati. Nedostaje prefiks "pametna" ispred rijeci tkanina. 

 
3 1 hvala 0
3 godine
offline
Re: Zrcalna tkanina rashlađuje tijelo za pet Celzi
tokyu kaže...

Zar nisu nista naucili? Ovako to nece nikada prodati. Nedostaje prefiks "pametna" ispred rijeci tkanina. 

 

Malo odmora od pametno ovo ili pametno ono dobro dođe. U što sve danas guraju tu riječ čovijeku dođe da se ispovraća. Isto kao što su prije gurali slovo i u sve ili broj 2000.

15 godina
offline
Zrcalna tkanina rashlađuje tijelo za pet Celzijevi

.. iTkanina, no google i ajfon su zaprijetili tužbama pa su odustali od tog naziva.

 

kao btw, recimo posljednje desetljeće i problem globalnog zagrijavanja Zemlje..

-ako foton energije (sunčeva zraka) dođe na planetu, zagrije ju, za razliko od onih koji promaše i odu u bespuća svemira.

-ako tu svjetlost recimo fokusiramo, tad neki predmet zagrijemo više, no to znači da neki drugi predmet nismo zagrijali za ekvivalent te zrake (skrenuta).. tj ako reflektiramo u atmosferu kao ogledalom tad umjesto zemlje zagrijavamo zrak, atmosferu tj time više širimo globalno zatopljenje nego lokalno-kontinentalno.. nevažno je pri tome pojedina osoba kao čovjek tj to što se on hladi ili manje grije, toliko će više grijati oko sebe, susjedstvno tj Zemlju. Zakon o očuvanju energije i spojenih posuda..

-možda lakše primjetno na peltirer hladnjaku, koji s jedne strane hladi-smrzava, s druge grije, kao što i klima uređaj radi, tj vanjska jedinica toplinu disprarira u zrak.. mada hladimo sobu, prostor živjenja i naše ugode, zagrijavamo atmosferu, Zemlju. Svaki uređaj radom stvara otpor, gubitak, toplinu.. tj time u svakom osim idealnom sustavu generiramo +toplinu više (ne manje) i to skraćeno znači da svaki uređaj kao klimauređaj radom dodaje nešto toline globalnom zatopljenju... nisam primijetio da se sugerira štednja, gašenje i tako smanjenje globalnog zatopljenja pa i klasične geste-simbolika kad se recimo pale svjetla u znak zaštite klime, mada ta svjetla ako su nepotrebna dodatno troše-griju i jedino gašenje kao gesta ima smisla (što oni koji o tome pošteno razmisle tad i rade kao simboličku gestu.. pri tome znaju da je sve ostalo samo na simbolici, ne stvarnoj koristi)... pa tako možemo doći do ovog jeftinog kineskog odjela, koje možda neće dobiti zapadne ateste kao ni lte-wlan-g5.. dok ne izađu zapadni brendovi kao dollčegabana s takvim odijelom koje će tad postati sinonim zelenih-zaštite eko i borbe protiv zatopljenja.. mada će kao i sve ostalo samo dodati kap benzina na vatru.

 

-eto, neki mogući scenariji, kao i naziv smart i sl. koji su mogući spinovi u ne tako dalekoj budućnosti, tj i bez studije znamo da bijela tkanina manje zagrijava od crne, tj reflektivnost ili apsorcija su odgovori dok se boja zapravo samo nama 'pričinjava' tj stvar je u frekvenciji, interferenciji, tako npr leptir nema pigment boje mada vidimo prekrasne šare.. vidimo svjetlosni trik jednako kao na sapunici i dugine boje spektra (vidljivog)... ista stvar je s ovom 'kineskom' bojom koja može odbijati ili upijati svjetlost-spektar, širi-uži.. i time manje-više dati željeni efekat, odnosno, to je identično kao da osoba iznad glave drži suncobran tj u hladu tj onaj dio spektra koji je odbijen nije apsorbiran i time nije postao toplinska energija recimo trenjem..

-trebamo li to? što s npr d-vitaminom? ili zašto ne tad krema za sunce itd itd.. tj zašto bi to bilo stvar odjela-oklopa, zašto ne neke 'cerade' preko odijela ili kao što suncobran već čini, tj samo zato jer je recimo lakše nositi košulju nego dodatno suncobran u ruci.. no što kad nam sunce treba, druga košulja, za svaku temperaturu druga? .. što sa recimo sprovodom ljeti-zimi itd.. tj ni prva ni posljednja studija koja od odjela-košulje želi stvoriti nešto što ne trebamo, tj o odjelu ovise batman-spiderman.. likovi, ne mi, ovise policija, javne službe-uniforme no sasvim durgačije od ove temperaturno-svjetlosne poveznice ili refleksije.

 

-a kad jednom možda razmisle.. tad će možda doći do onog što bi bilo ok, upotrebljivo, čak i cool.. (ne za hlađenje nego izraz) :) .. tj kao što to radi leptir i sapunica, mogućnost 'podešavanja' boje odjeće, pa možete imati par košulja važno da su čiste.. a boja tad može biti po želji .. trenutno, kao što je to recimo pozadina slike u win ili mobaču.. jednako lako jer je u osnovi isto. Takva šulja bi bila nešto, no time bi ubili textilnu industriju koja bi nakon prodaje par košulja ostala bez posla.. ili moraju biti kvarljive i sl. .. moguće da je to već danas moguće, no iz ovog razloga to industrija ne mora uvesti danas, možda nikad.

-putnici na mars, svemirska odjela? .. prednost jednog odjela koje je kofigurabilno-toplinski, tj ovisno o količini sunca-toplini možemo podići-spustiti.. super stvar, bolja od izuma (štajaznam..) četkice za pranje zuba? .. tj nije nešto kao ni pivski čep, no tu je oko nas i stalno koristimo, upotrebljivo mada možemo i bez tog.. tad postane 'pravi' izum, bolji od onog što trebamo pa koristimo, tj kad razmislimo nužda nas tjera na nešto a ako nešto koristmo bez nužde tad je to ekšli poželjnije.. tj naš izbor, kao glazba ili ukus sladoleda kad biramo u slastičarnici.

 

-tko zna, možda ova tkanina postane nešto takvo.. no veća šansa da će kao tema jednostavno uskoro nestati.. :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice