Ovu imam, super je.
Možeš importirati rute, čita i zip fajlove.
Služi mi za izradu statistike o tripu.
Ovu imam, super je.
Možeš importirati rute, čita i zip fajlove.
Služi mi za izradu statistike o tripu.
Već godinama koristim OsmAnd uz jednokratno plaćenih 15-tak kuna (i besplatna je potpuno funkcionalna, ali sam ih htio podržati). Aplikacija je malo nepregledno prenatrpana opcijama pa se nešto teže snaći isprva, ali kad se jednom sve podesi i pohvata - radi vrhunski. Openstreetmap karte su odlične i ažurne. Samo svakih par mjeseci potjeram update. Podržava i turn-by-turn navigaciju po planinarskim i biciklističkim off-road stazama (ako bi baš netko želio to koristiti) kao i izradu vlastitih ruta ili upload postojećih. Topla preporuka za planinarenje ili biciklizam.
Ahahah, 40 baksa godišnje. How yes no? Aj da je jednokratno, pa makar i skuplje. Ovak me za šumsko-planinske rute zadovoljava maps.me a za autonav mi je sasvim dobar gmaps/here/waze trio. Sve odlično i džabe.
Šta je tako posebno ovdje? posebno da bi još to extra godišnje plaćao?
Meni su Orux maps ili Mapy.cz top za bilo kakvu akciju u prirodi, i više od toga ne treba realno
Svako malo se netko izgubi na planini (u svijetu ali i kod nas) i umre jer ga nitko ne može naći. Triangulacija u tim slabo pokrivenim krajevima je vrlo neprecizna.
Da li ijedna od tih aplikacija ima svojstvo da tokom planinarenja šalje GPS koordinate na server? Ako osoba nestane, lakše ju je naći jer je GPS pouzdan i vrlo precizan čak i tamo gdje uopće nema signala mobitela (GPS samo očitava signal poslan sa satelita oko Zemlje).
Potreban je bar mali signal samo da pošalje info. Bilo bi dobro da se okine i kad senzori osjete trzaj npr od pada, pa odmah pošalje ekstra točku, ne čeka refresh interval.
Ne samo koordinate nego i i stanje baterije. Opcionalno info planinarima u blizini koji koriste istu app da je osoba u nevolji ako se ne miče i dugo ne stisne tipku "nisam u nevolji".
Želite li odabranu poruku proglasiti točnim, funkcionalnim i najboljim rješenjem vašeg problema?
Da, prihvaćam rješenje Odustani
Adresa na koju želite proslijediti poruku**:
Komentar uz poruku:
Pošalji Odustani
*primatelj će vidjeti vašu e-mail adresu
**ukoliko želite poslati na više adresa, odvojite ih točka-zarezom
Ovdje nije moguće korištenje formatiranja teksta niti HTML tagova.
Potpis će, ukoliko ga imate, automatski biti dodan.
Pošalji Odustani
*da biste vidjeli svoju poruku na popisu, morat ćete ručno osvježiti stranicu (F5)