Microsoft daje piratima 50 posto popusta na Micros

poruka: 2
|
čitano: 2.150
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft daje piratima 50 posto popusta na Micros".
15 godina
offline
Microsoft daje piratima 50 posto popusta na Micros

S obzirom da licenca vrijedi za do 5 računala/laptopa plus do 5 mobitela/tableta (dokle god koriste isti račun), niti cijena bez popusta od oko 800kn godišnje za ms 365 apps nije pretjerano visoka. Dobije se 1TB oneDrive prostora i skoro sve office aplikacije.

Idi i radi nešto korisno!
 
2 0 hvala 0
15 godina
offline
Microsoft daje piratima 50 posto popusta na Micros

-nema tu poklona-altruizma, čak ni borbe protiv pirata u klasičnom smislu tj mijenja se sve, način poslovanja.. i tad piraterije nema, usluge.

-zato je w10 'free'.. i zato ms dozvoljava svašta, nudi-dijeli ne baš javno ali dozvoljava sve samo da juzer pređe na novo a tranzicija započinje, do 2025..

 

btw, njie 5 nego 10.. tj kao rezerva-zaliha uvijek postoji više dozvoljenih aktivacija (inače bi bio problem kod recimo zamjene računala-mobitela.. i blokiranje-blacklistanje.. tako da daju dvostruko od navedenog barem u periodu od mjesec, no to se više puta mijenjalo u povijesti-praksi pa nisam siguran kako je sad-trenutno.. no 90% isto-slično).

 

edit: karikirano, može ms dati i 100% popust, no tad normalni kupci ne bi željeli kupiti i postojeći bi se osjećali prevareno-zakinuto.. nešto kao naša legalizacija gradnje i razlika između legalnih i onih snalažljivih koji tad prođu jeftinije od poštenih koji rade po pravilima + mreža distributera i postojeće cijene tj ne smije sam sebi dumpati cjene što bi izazvalo problem s distributerima koji klasično zarađuju maržu.. može ms dijeliti đabe, 'ne smije' nešto zbog partnera-odnosa, nešto zbog zakona koji to brani.. pa i etike-poslovne.. a smiješno što ako i dijeli đabe, zarađuje i zarađivat će nulu više za koju godinu jer tad više nema ni mogućnosti piraterije, platiš-imaš, ne platiš..

 

edit2.. odnosno, to je korekcija budućeg cjenika usluga, trenutno mso365.. uskoro i win-os, + sve zadjedno-paket, tj sad su pojedinačno cca 10$/€ mjesec, dok bi u budućnosit oboje-paket trebali biti 10 ... tj realno-realnije (moja računica ..) cca 5€ i time bi ms zarađivao više nego do sad sa starim modelom recimo prema firmama + više samom eliminacijom mogućnosti piraterije jer je sve online-cloud-usluga..

.. pa se može očekivati da će ms spuštati postupno cijene korz distributere ili ih izbaciti.. (i opet dio marže ide njemu ili može biti jeftinije..).

-kao što se u trgovini-bizu tj odnosu ponude-potražnje ne mora držati neka 'realna cjena' nego ona koju tržište plaća, pa može i dvostruko više mada bi ms bio zadovoljan s 5€ mjesec... i zarađivao više nego do sad, kad zarađuje država-porez, posrednici itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.12.2021 17:40 (ihush).
 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice