Nova folija za čuvanje leda, sladoleda i ledenjaka

poruka: 3
|
čitano: 6.634
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nova folija za čuvanje leda, sladoleda i ledenjaka".
14 godina
offline
Nova folija za čuvanje leda, sladoleda i ledenjaka

Još jedan izvrstan članak u nizu takvih.

 

Svaka čast!

 
7 0 hvala 0
15 godina
offline
Nova folija za čuvanje leda, sladoleda i ledenjaka

čim o ovome dozna onaj tuta bugarin christo, prekrit će sve ledenjake ceradom od ovoga pa će to još biti i umjetnost. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2022 4:20 (Ajar).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
offline
Nova folija za čuvanje leda, sladoleda i ledenjaka

-ekšli, riješenje imamo odavno, kad je sunčano vrijeme nosi se šešir, tj konkretnije suncobran... površina (led-ledenjaci) pokrivena suncobranom će ostati u hladu, sad samo treba napraviti dovoljno velik ili milijarde malih suncobrana i postaviti ih na grenladnd-kanadu-polove-sibir... a pošto je zagrijavanje globalno, time i temperatruni utjecaj na svakoj koordinati utječe na ukupnu-sumu .. pa je ekšli svejdedno gdje suncobrane postavimo, može na plaže spomenutog najlipšeg grada, može na terase kafića i tako štitimo Zemlju od (većeg) zagrijavanja.. tj prodajemo kifle, turizam, priču-maglu.

-materijal u ovom textu je jedino nešto 'novo' (koliko je materijal nov?) tj bolji od alufolije, vjerojatno i jeftiniji, to je sve i praktički ništa od čitave priče, beskorisno.

 

-npr sam test, sladoled (na štapiću) na podlozi od materijala.. alu-papir i nova folija.. .. ok, najbrže se otopi na običnom papiru, femija-fizika, jasno je zašto, reflexija+dispraracija (topline), najsporije na novoj foliji... a smisao testa je u čemu? .. u tome da ćemo uz pomoć nove folije moći umjesto minute, minutu i 10 moći držati sladoled na stolu? -smisao? .. ledenjaci? Nema to veze s ledenjacima, čak ni sladoledom (mada više-bliže).. ima s materijalnom za komercijalne trgovačke potrebe.. tj npr prodaja hrane u trgovinama, na papiru, na alu ili novoj foliji.. ako je duže hladnija hrana, .. i ako je folija jeftinija od alu... čista ekomska priča, mada je umotana u celofan globalnog zatopljenja i co2.. a pomoći će smanjenju zatopljenja jednako kao što možemo pomoći ovraranjem vrata-prozora (popuh..) .. ili tako nešto.

-kao i drugi pogled na priču-test.. tj odbijanje sunčeve svjetlosti-topline kao primarnog štita (suncobran) od recimo topljenja-zagrijavanja bilo koje površine koju takav suncobran štiti.. bio ispod led-ledenjak ili zeleni pašnjak, saharski pijesak.. isto-globalno. Tom folijemo nećemo 'hladiti' površinu sahare ili glečera mada bolje provodi-odvodi toplinu (kolokvijajno hladi) tj razlika između npr alu i nove je u tom dijelu ali primarni dio je inicijalno zagrijavanje suncem.. to je primarni dio koji se recimo prencijom-suncobranom može odbiti, a tad je to dovoljno, tj ne treba jače hladiti, može ali nije važno osim kako efikasniji postupak npr 80%-90% recimo grube razlike. Pošto su već razne takve ideje zamišljenje-testirane-odbačene.. tako će biti i s ovom, tj ostat će jedino folija za hranu na tržnici ribe, koja ako je vjerovati testu sladoleda na štapiću, bolje 'hladi'.. stvar prodaje-trgovine, nakon čega kad kupac hranu kupi, stavi je u tavicu i sprži.. mogli bi dodatno ohladiti (ili ne zagrijavati) planetu jedući sirovo kao suši.. iduća studija, suši od krumpira, suši od hrenovke, suši od soje s teletinom.. jedite zdravo, jedite sirovo, s certifikatom eko-green i jamstovm da smo spasili glečere i veneciju, čime nam probavni trakt mirnije radi .. dok suši u njega ne stigne pa sve završi kao svaka priča, puštanjem vode..

 

edit: odvojeno, nije kritika autora-texta, odlično i prosječnoj osobi razumljivo objašnjene elementarne stvari kao razlika u 'hlađenju'.. čitko-razumljivo.

-negativni ton (kao kritika, takvih studija..) je zbog takvih studija.. koje kao trebaju zaštititi glečere, globalno zatopljenje, co2, .. paralelno imamo i članak o kolonizaciji-parceliranju svemira, biz-kapital koji zbog gladnih i potrebitih, nikako iz osobnih interesa, želi ponoviti divljizapad samo ne sad na zapadu nego u ostatku svemira. Što reć na takve projekte, ne studije-znanstveno nego ciljeve-ideje i što će na kraju od tog biti, gdje sam tu ja kume? .. biz.

.. dok naš (ex) ministar graditeljstva, kao šejn ode na zapad u suton (spa-remetinec), kamo idu sve legende .. ako padnu, ostali kao banditić idu na mirogoj.

-pošto se u žargonu koristi izraz staviti na led, vidim poveznicu s novom folijom.. možemo je iskoristiti za umotavanje (ex) ministara i ostalih prvaka naše domoljubive scene koji su toliko dali za dobrobit sviju nas (u toj zbirnoj imenici su svakako i dotični uključeni, nešto više nego mi ostali, pa obično zato i padnu, što je banditić malo umješnije znao činiti za života..) :) .. umotajmo ih u tu novu foliju, ako je dovoljno jeftina i pošaljimo kao prethodnicu na mjesec, nextbigthing u bizu a svakako će im tamo dobro doći i takav stručnjak graditeljstva i ostalih vrlina prosječnog homosapiensa da će se naći neko mjesto za njega i slične.. tad bi to bio pravi spas Zemlje i zemlje.. ne od zatopljenja..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2022 11:27 (ihush).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice