Realme u Europu dovodi GT Neo 3, mobitel s najbrži

poruka: 10
|
čitano: 6.845
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Realme u Europu dovodi GT Neo 3, mobitel s najbrži".
7 godina

eto bug ekipa bi mogla testiranjem utvrditi kako to utječe na trajnost baterije... dugoročno testiranje od godinu dana...torture test...na silu prazniti mobitel s potpuno bilim ekranom 

znači ubuduće svi idemo okolo i molimo po kućama da nam dopuste da napunimo mobitel...eto za ćas...ma samo 5 minuta...pokucaš nrpoznatoj osobi na vrata...fast charging... connect people...novi slogan

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

e nema sanse vise da ista od Realme uzmem. 
pogranicno sam i bez obzira sto postavio i iskljucio vezano za sim i data, on i dalje trosi i prebacuje mrezu kako se on sjeti.
u postavkama ugasena sim kartica, a meni uredno sms dolazi i data jede novce.. 
proizvodac krivi operatera, zamjenim operatera i isto se desi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pogledao sam recenzije od Realme GT2 Pro. Na dvije recenzije su rekli da se pojavljuju reklame u postavkama uređaja. Samo zbog toga bi izbjegavao kupnju Realme uređaja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2022 9:24 (Flas1987).

0 0 hvala 0
4 godine

stave amoled jer je jeftinija proizvodnja od super amoleda, koji ima 80% manje pritužbi na burn in.

strašna ušteda, bitno da se puni za o,1 sec.

Du bist eines meiner kleinen Schweinchen !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Realme u Europu dovodi GT Neo 3, mobitel s naj
Flas1987 kaže...

Pogledao sam recenzije od Realme GT2 Pro. Na dvije recenzije su rekli da se pojavljuju reklame u postavkama uređaja. Samo zbog toga bi izbjegavao kupnju Realme uređaja.

Pojavljuju se i na Xiaomi mobitelima tako da odmah i njih možeš stavit na crnu listu.

Zaporožac kaže...

stave amoled jer je jeftinija proizvodnja od super amoleda, koji ima 80% manje pritužbi na burn in.

strašna ušteda, bitno da se puni za o,1 sec.

Nikad nisam imao mobitel s (AM)OLED ekranom, ali pošto gotovo više ne postoje mobiteli s LCD IPS ekranima (osim onih najjeftinijih, smeće modela) ove godine ću bit prisiljen kupiti novi mobitel s (AM)OLED zaslonom. Isti planiram koristiti bar sljedeće četiri godine (koliko i ovaj trenutni s LCD IPS).

Koliko je realno očekivati da će mobitel s (AM)OLED zaslonom izdržati 4 godine bez pretjeranog burn-ina?

A73 5G koji mi je jedan od favorita ima Super AMOLED Plus; koliko je on bolji po pitanju burn-ina od običnog Super AMOLED-a?

Štedim li ekran korištenjem crne teme svugdje? (pod štedim također mislim isključivo na burn-in)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2022 19:12 (Marko :D).
4 godine
Marko :D kaže...
Nikad nisam imao mobitel s (AM)OLED ekranom, ali pošto gotovo više ne postoje mobiteli s LCD IPS ekranima (osim onih najjeftinijih, smeće modela) ove godine ću bit prisiljenkupiti novi mobitel s (AM)OLED zaslonom. Isti planiram koristiti bar sljedeće četiri godine (koliko i ovaj trenutni s LCD IPS).

Koliko je realno očekivati da će mobitel s (AM)OLED zaslonom izdržati 4 godine bez pretjeranog burn-ina?

A73 5G koji mi je jedan od favorita ima Super AMOLED Plus; koliko je on bolji po pitanju burn-ina od običnog Super AMOLED-a?

Štedim li ekran korištenjem crne teme svugdje? (pod štedim također mislim isključivo na burn-in)

da se ne pravim pametan ovdje imaš objašnjeno većinu toga za zasštitu displeja, s tim da je super amoled zbog konstrukcije ploče najmanje izložen burn in-u

čuvati se plave boje jer najbrže izgara  ..a super amoled + donosi samo veću gustoću pixela za 20% od "običnog super amoleda"

što ćeš, hoćemo ekrane s dubokom crnom, da se super vide na suncu, itd..želimo ovo, želimo ono, e pa dobili smo..

ne znam moželi izdržati 4 godine bez burn in-a..

sve ovisi i i našem načinu korištenja, igrice sa statičnom slikom (avanture) vs šuteri gdje se sve brže odvija...mislim, nadam se da će mi izdržati dvije godine, prodam ga i idem po novi...

ako nisi fan igrica bez problema bi trebao izdržati 4 godine, a i to ne ovisi samo o ekranu.

chrome ili firexox isto tamna tema itd...

imaš i opcije unutar telefona za smanjenje zasićenosti boja, zaštitu display-a smanjivanjem nekih opcija ekrana, ma skužit ćeš ti već sve..

Du bist eines meiner kleinen Schweinchen !
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2022 11:39 (Zaporožac).
14 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. Ne igram nikakve igre, pa s te strane ne bih imao problema s time. Svjetlina ekrana mi je uvijek debelo ispod 50%. Kad sam vani, najviše što stavljam je nekih 60% jer se na trenutnoj Xperiji s IPS LCD ekranom dosta dobro vidi, pa čak i na suncu.

Majka je koristila (i još ima) Galaxy J7 (2016) i nije ga štedjela, nakon tri-četiri godine nema nikakvih znakova burn-ina. Ali zato na poslu nekoliko ljudi ima Samsungove mobitele i svi do reda s burn-inom, neki čak toliko intenzivnim da je pola ekrana crveno kao da je neki filter upaljen. Od tud taj strah prema (AM)OLED-u.

Možda Xiaomi prije izda Redmi Note 11T Pro kod nas, pa neću morat uzimat mobitel s AMOLED-om. 😀

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2022 14:29 (Marko :D).
9 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Nikad nisam imao mobitel s (AM)OLED ekranom, ali pošto gotovo više ne postoje mobiteli s LCD IPS ekranima (osim onih najjeftinijih, smeće modela) ove godine ću bit prisiljen kupiti novi mobitel s (AM)OLED zaslonom. Isti planiram koristiti bar sljedeće četiri godine (koliko i ovaj trenutni s LCD IPS).

Ja se isto zgražam kad vidim AMOLED, ali sam kupio prošli tjedan mobitel s takvim ekranom (nema ništa smisleno s IPS-om), i za sad forsam tamnu temu svugdje, a koliko vidim UI elementi se stalno mijenjaju kad prelazim kroz aplikacije, jedino mi se čini da su ikonice u status baru fiksne, i tu bi moglo biti grdih problema, moram proguglati jel postoji kakav način za to nariktati, možda u developer optionsima.

The fear is real !!!

Kruha i igala...
14 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Ja se isto zgražam kad vidim AMOLED, ali sam kupio prošli tjedan mobitel s takvim ekranom (nema ništa smisleno s IPS-om)...

Mogao si se malo još strpit do dolaska globalne verzije...  Ja se dvoumim između A73 5G i tog; ovaj je jači, ima odličan LCD IPS koji tražim (prvi LCD zaslon koji je dobio ocjenu A+ od DisplayMatea) jedino što nema OIS, ali nisam osoba kojoj bi to bilo od nekog prevelikog značaja (tu i tamo okinem koju sliku, video gotovo nikada ne snimam)...

https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_11t_pro-11550.php

fer-de-lance kaže...

...i za sad forsam tamnu temu svugdje, a koliko vidim UI elementi se stalno mijenjaju kad prelazim kroz aplikacije

Problem kod crne teme je što onda jedni pikseli sagorijevaju više nego drugi i to bi opet moglo izazvati neke nerazmjere u prikazu. Recimo, gledaš 16:9 sadržaj i imaš linije s obje strane. Dok je ekran na tim linijama ugašen, sredina ekrana i dalje radi i pikseli se troše. Tako je znalo bit slučajeva da bi rubovi ekrana bili skroz bijeli dok sredina tamnije bijela.

Koliko sam skužio, nema nekog normalnog rješenja za spriječavanje burn-ina osim uvijek držanja svjetline na granici vidljivosti i smanjivanja screen timeouta.

fer-de-lance kaže...

jedino mi se čini da su ikonice u status baru fiksne, i tu bi moglo biti grdih problema, moram proguglati jel postoji kakav način za to nariktati, možda u developer optionsima.

The fear is real !!!

Ne znam koji uređaj imaš, ali guglaj immersive mode. Immersive mode skriva statusnu traku i tipke na dnu (ako ih imaš uključene). Sad, neki mobiteli imaju tu opciju ugrađenu, na nekima je potrebno skinut aplikaciju koja će to odradit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2022 11:43 (Marko :D).
9 godina
neaktivan

Hvala, nisam ni znao za immersive mode.

Ali ništa od toga, imam skoro pa stock android 12 (Motorola G52), pa više nema immersive modea.

Išao sam sad probati neke aplikacije, ali je problem kaj sakriju i tipkovnicu dok ne vratiš status bar nazad gestom, a to mi je prevelika tlaka...

Ali idem gledat u opcije, možda nađem još kaj, a ako ništa, onda prek ADB-a forsat ak je još to moguće.

Kruha i igala...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice