Ne znam jesam li više šokiran podatkom da se PS prodavao duplo bolje od Xboxa, ili da su analitičari pogriješili.
Ne znam jesam li više šokiran podatkom da se PS prodavao duplo bolje od Xboxa, ili da su analitičari pogriješili.
Pa ne zvuči mi baš toliko čudno. Sony je na startu ugrabio ogromnu prednost zbog nesposobnosti M'Softa i do kraja generacije ju nisu ispuštali. Štoviše, zahvaljujući daleko kvalitetnijim igrama od Xboxovim su ju i povećali. Bez obzira na sve, Sony je i dalje puno jače ime u gamingu od M'softa. A i njima je trenutno najbitnije navući ljude na gamepass, a konzola koliko se proda se proda. Ionako na njima vjerojatno još uvijek gube novac.
Konzole i računala se unificiraju iz razloga što mnoge "ekskluzive" sada dolaze i računala, a tu je i gamepass za Windowse i potencijalno playstation plus za računala.
Pa ne zvuči mi baš toliko čudno. Sony je na startu ugrabio ogromnu prednost zbog nesposobnosti M'Softa i do kraja generacije ju nisu ispuštali. Štoviše, zahvaljujući daleko kvalitetnijim igrama od Xboxovim su ju i povećali. Bez obzira na sve, Sony je i dalje puno jače ime u gamingu od M'softa. A i njima je trenutno najbitnije navući ljude na gamepass, a konzola koliko se proda se proda. Ionako na njima vjerojatno još uvijek gube novac.
Imali su u početku prodaje problema i jer je Xbox diviziju vodio Don Mattrick, čije su ideje bile "always online" ("we have a product for players without internet connection: it's called Xbox 360") i koji je htio onemogućiti posuđivanje fizičkih kopija igara. Dok je on otišao, a palicu preuzeo Phil Spencer, stvari su krenule na bolje. Da nije bilo tog poteza, omjer u korist PS-a bi bio još i veći.
Smiješno je što se 50+ mil konzola smatra neuspjehom kod nekih ljudi. Imao sam XONE S i konzola je bila super.
Planiram kupiti Series konzolu jednog dana.
Switch je sad vec zastarjela konzola i nije bas fer usporedba s deck-om. Isto tak mislim da si i nisu konkurencija jer on je jos uvijek PC i zahtjeva volju prckanja nije bas plug n play. Uz to glomazan je i baterija mu nije jaca strana(no nadam se da ce uspjet)
no isto treba uzet u obzir da je nintendo ujedinio dva trzista u jedno sa switchom.
Nemaju oni vise 2DS i Wii kao nekad sad je samo switch
Switch nema konkurenciju jer ga kupujes da bi igrao igre dostupne samo na njemu...
Steam deck je za mazohiste...
Želite li odabranu poruku proglasiti točnim, funkcionalnim i najboljim rješenjem vašeg problema?
Da, prihvaćam rješenje Odustani
Adresa na koju želite proslijediti poruku**:
Komentar uz poruku:
Pošalji Odustani
*primatelj će vidjeti vašu e-mail adresu
**ukoliko želite poslati na više adresa, odvojite ih točka-zarezom
Ovdje nije moguće korištenje formatiranja teksta niti HTML tagova.
Potpis će, ukoliko ga imate, automatski biti dodan.
Pošalji Odustani
*da biste vidjeli svoju poruku na popisu, morat ćete ručno osvježiti stranicu (F5)