Izvrstan tekst. Hvala!

Izvrstan tekst. Hvala!
Imaš odličnu sliku avatara
Khm. khmm..
Nego, doc...
I sam sam razmišljao o 80 % sličnih apk. osobito onih, u koje bi momentalno imao uvid i liječnik OM., ili baza dežurnih liječnika koji bi se mijenjali, i radili 24/7
Ipak, iovako nedostaje i liječnika, pa ne znam kako to implementirati u HR zdravstvo.
Vjerujte mi, ovdje na forumu, a i izvan foruma, jako puno ljudi imaju paranoju kako ih netko prati, pa ne bi na to pristali.. makar im ta apk. može i život spasiti.
Vjerujte mi, ovdje na forumu, a i izvan foruma, jako puno ljudi imaju paranoju kako ih netko prati, pa ne bi na to pristali.. makar im ta apk. može i život spasiti.
Osjećaj da vam liječnik nanosi zlo time što zna vaše podatke je paranoja, ali je izlječiva.
Samo se trebate javiti liječniku i dati mu svoje podatke.
načelno, u našim krajevima, počecima i posvuda između i uokolo njih ne bi smjelo biti poteškoća s općom digitalizacijom (pa i zdravstva) jer postoji stoljetna tradicija: od upiranja prstom u "pojave", preko potpisivanja otiskom i pokazivanja broja jedan srednjakom, sve do ličkog rukovanja™. programerima - entutunzijastima ionako nije sve u novcu, jer je dio u creeptu a ponešto i u nerealiziranim potraživanjima od kljenutih klijenata. no riječima moje liječnice opće obiteljske medicinske prakse i njezine sestre (koja joj to zapravo nije, jer samo radi za nju i nejasno je zbog čega se predstavljaju kao rodbina): "samo bi mi još to falilo!"
HZZO nema s time ništa, osim isplaćivanja faktura za obavljene takve pretrage.
To što pitaš je u domeni obiteljskog liječnika, pa ćeš miorati pitati svojega zašto to ne radi.
Ja sam klinički intenzivist, no ova 3-4 obiteljska koje poznajem to rade redovito.
osim toga, aplikacija je suprotno od plikacije, kao što je asocijalan - socijalan ili astigmatizam - stigmatizam ili apatičan - patičan i asinkron - sinkron i bla.
jako slatko!
nakupusano sve na kamaru, sto i nije lose za pocetak jednog product owner sessiona - urednici bi mogu pokuplati s jednim profesionalnim, koji voli pisati o stvarima jednako popularno.
i kao pocetniku i obicnom doktoru, od requirementsa ti nedostaje ti jedno slovo iz C.I.A. akronimu a tice se opcenito podataka - za sve pobogu postoje norme, a za sa sigurnost podataka tu je vec ohoho familija iso 27k. i nije naodmet reci da ni u bogatoj i kakti uredjenoj njemackoj sve i jedan medicisnki sustav dijeljenja informacija pacijent-lijecnik-sustav testiran pred par godina - je toliko amaterski sklepano, da se bez problema moglo dolaziti do tudjih podataka bez ikakvih hakerskih napora.
hint: fali ti integritet podataka - zamisli da ti neko nadostikla neku venericnu bolest u karton, sinkrono s s nekim mladim kolegicama/kolegama, ili ti nadoda neki psihicki poremecaj poput uobrazilje iskusnog virusologa?
fyi - za svaku eu drzavu se vec sprema aplikacija koju gura EU i koja ce poceti njezno i nevino, a koja ce nastojati u mobitelu pohraniti sve o nama, sve zarad naseg dobra, ukljucujuci i zdravstvene kartone
i sve ono o cemu sanjas - od diploma do pelcovanja.
ima jedan tekst o tome.
AI u kojeg se svi ufaju daleko su bili bolji i u proslom mileniju - tada se to zvalo ekspertni sistemi i bili su uvijek bolji od malih bogova u bijelom, sto su pokazivali i blind testovi, a razlog je jednostavan, lijecnici jedva da odvoje par minuta po pacijentu, a valjalo bi nekad ukljuciti i mozak.
pametnih rjesenja ne manjka, bilo ih je vrsnih u HR kada su npr. za HZ napravljen sustav za online nabavu karata, povezan sa kioscima i nosivim uredjajima - navodni fino radilo, bilo godinama ispred svog vremena, sve bilo uredno placeno, ali nikad pusteno u opticaj uredjaji doslovno hvatali prasinu u nekom skladistu.
problem nije aplikacija, nego zivi covjek iza nje. posljednjih godina puno je jasnije postalo sto je vaznije i od zdravstva, zdravlja i pacijenata samih...
najduhovitiji primjer bio je onaj licki lijecnik koji je vremesnim pacijentima sa krivom "krvnom slikom" svaki put pisao dijagnozu "prejela se/prejeo se" - i onda kad mu je jedan preminuo od posljedica infarkta.
rijetko koji lijecnik je iskren kao npr. Ivo Balenovic. Stoga u HR med applikacije da - ali samo one ugradbene.
offtopic. moja skromna muzicka: bilo bi lijepo nauciti - kako se u najboljim godinama i u najboljoj fizickoj spremi dade kihnuti nakon prvog dana drila; sto je to iznenaditis; a sto balerina smrt i imaju li veze sa prejedanjem? jel ima neka aplikacija u planu za/protivu toga?
AI u kojeg se svi ufaju daleko su bili bolji i u proslom mileniju - tada se to zvalo ekspertni sistemi i bili su uvijek bolji od malih bogova u bijelom, sto su pokazivali i blind testovi, a razlog je jednostavan, lijecnici jedva da odvoje par minuta po pacijentu, a valjalo bi nekad ukljuciti i mozak.
Ljudi izmišljaju bogove, a liječnici se ne predstavljaju kao bogovi.
Primitivci svima nama rade problem kada preglorificiraju liječnika, pa se pojedini liječnici nezasluženo sami dignu u nebo. No, rijetki su, uglavnom su na zemlji.
Nije točno da liječnici odvoje "jedva" nekoliko minuta po pacijentu.
No, ima hipohondara koji idu liječniku tri puta tjedno, i stalno traže, većinom bespotrebne uputnice specijalistima.
Ja ih ne bi držao ni dvije tri minute u ordinaciji, već noga u dupe.
nakupusano sve na kamaru, sto i nije lose za pocetak jednog product owner sessiona - urednici bi mogu pokuplati s jednim profesionalnim, koji voli pisati o stvarima jednako popularno.
A brate mili, šta je ovo?
Kažeš "nakupusano", ali to vrijedi samo za tvoj post. Sorry, ali tu struju svijesti ja ne mogu pratiti.
Možda se u tom tvom kupusu i krije koja zanimljiva teza, ali ovako nadrobljeno nemoguće je prožvakati.
Želite li odabranu poruku proglasiti točnim, funkcionalnim i najboljim rješenjem vašeg problema?
Da, prihvaćam rješenje Odustani
Adresa na koju želite proslijediti poruku**:
Komentar uz poruku:
Pošalji Odustani
*primatelj će vidjeti vašu e-mail adresu
**ukoliko želite poslati na više adresa, odvojite ih točka-zarezom
Ovdje nije moguće korištenje formatiranja teksta niti HTML tagova.
Potpis će, ukoliko ga imate, automatski biti dodan.
Pošalji Odustani
*da biste vidjeli svoju poruku na popisu, morat ćete ručno osvježiti stranicu (F5)