Online kupci manje vjeruju vlastitim očima nego is

poruka: 2
|
čitano: 4.534
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Online kupci manje vjeruju vlastitim očima nego is".
5 godina
online
Online kupci manje vjeruju vlastitim očima nego is

Puno toga je ovdje nadrobljeno, al krenimo redom

stvarnost koja se nalazi u virtualnim područjima tješnje je povezana s našim očekivanjima nego stvarnim vizualnim informacijama.

 

 

Ovo je u najmanju ruku naivno/tupavo, a u najgorem slučaju obmanjujuće. Cijeli kontekst subjekata u ovom istraživanju jest da su kupci, što znači da se ne radi o bilo kakvim "korisnicima" VR-a.

 

Radi se o ljudima koji procjenjuju isplativnost, pouzdanost predmeta koje trebaju kupiti. To povlači čitavu skalameriju iskustava prethodnih kupovina, obmanjujućih tehnika raznih trgovaca, negativnih iskustava s, kako kažu autori, naručivanjem robe online

 

U usporedbi s iskustvima u trgovinama u stvarnom svijetu, gdje kupci mogu puno lakše točno procijeniti veličinu artikala, kupnja putem interneta može biti komplicirana jer u tom virtualnom kruženju nedostaju fizički znakovi koji utječu na vizualno razumijevanje

 

Većina modernih webshopova odjeće ima odjeću prikazanu na modelina, uz navođenje mjera tih modela (visina, težina i sl.) jer je nemoguće procijeniti kako ti stoji majica čak i ako joj znaš točnu veličinu (npr. banana stoji pored).

 

Nije problem procijeniti veličinu, nego kako će ti stajati.

 

kupci se oslanjaju na iskustva iz stvarnog života i pretpostavljaju da glomazni džemperi pristaju ljudima, a ne lutkama.

 

 

Uz to nadodaj nepovjerenje prema trgovcima, koji vole zamazati oči pa ako prođe, prođe... i imaš ljude u VR-u koji "više vjeruju iskustvima nego svojim očima"

 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Online kupci manje vjeruju vlastitim očima neg
Ono kad iz aviona (i bez vr-a) vidiš da je tekst nastao gugl translejtom.

A tekst govori, kada se poslože slojevi rogobotnog prijevoda, nešto očekivano i lijepo: da se ljude ne da tako lako prevariti, ni kada ih se nagovori da zarone u vr.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2022 17:14 (uuY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice