Samo cu vam reci nema to veze s IT ta otpustanja. Primjera radi 270 ljudi u Facebooko Irska SVI su bili zaposleni u posljednjih 5 godina na pozicije diverseion i slicna woke sranja koja su u "trendu" posljednjih par godina, ista je situacija sa Twitter i ostalim tvrtkama, bar ovdje u Irskoj. Primjera radi kolega mi je sef supporta u Facebooku gdje nije niti jedna osoba dobila otkaz, pa niti onaj najmanji pocetni IT support koji ima nekog tehnickog znanja! Dapace svi podrzavamo ove otkaze :D samo neka daju.
Nije kraj otpuštanjima: Amazon ukida još 9.000 rad
- poruka: 4
- |
- čitano: 14.717
- |
- moderatori: vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije za usporedbu. Kada FANG tvrtke imaju preko 100K+ zaposlenih. Realno kada zapošljavaju uzimaju sve što tržište nudi, bez obzira treba li im ili ne ta pozicija. Kada dođe do neke krize, opravdane ili neopravdane, radnici se filtriraju i masovno otpuštaju. Jednostavno takve velike tvrtke gledaju samo na profit, a radnici su veliki rashod. Ako je dobit u padu, otpuštaju se masovno ljudi. Nije to sad prvi put, a nema to nikakve veze s ratom, energetskom krizom i slično. To je jednostavno tako.
Profit je bog. Kaj se tome čudite?
Nije baš ugodno kada se radi o vašoj koži, al' nije kapitalizam za slabiće.
I u vremenima kada su ekonomije svijeta baš vesele, događaju se otkazi.
Nemojte se radovati tuđoj nesreći. Sve se vraća, sve se plaća.
Srećom, mnogi ljudi će ubrzo naći posao. A, i uvijek(mislim, neke) kompanija koja otpušta, želim pomoći svojim ljudima koje otpušta.
Životno gledano, nemojte nikada držati sva jaja u istoj košari. Uvijek imajte alternativu.
Sem posla od kojeg živitie, slobodno si dajte truda da naučite nova znanja, vještine i strane jezike.
Kao i programske.
Ulaganje u sebe je najbolja opcija i investicija.
Samo cu vam reci nema to veze s IT ta otpustanja. Primjera radi 270 ljudi u Facebooko Irska SVI su bili zaposleni u posljednjih 5 godina na pozicije diverseion i slicna woke sranja koja su u "trendu" posljednjih par godina, ista je situacija sa Twitter i ostalim tvrtkama, bar ovdje u Irskoj. Primjera radi kolega mi je sef supporta u Facebooku gdje nije niti jedna osoba dobila otkaz, pa niti onaj najmanji pocetni IT support koji ima nekog tehnickog znanja! Dapace svi podrzavamo ove otkaze :D samo neka daju.
Samo cu vam reci da ovaj u ovom slucaju prica totalne gluposti.
Sto se tice AWSa, to je siroka lepeza zanimanja gdje su dijelili otkaze, ukljucujuci HR, IT support, SWE, recruiting, pogotovo devove u tamo manje uspjesnim/profitabilnim odijelima.
Normalni ljudi i tehnicari koji su ostali bez posla, nikakve izmisljenje pozicije.
I ne govorim da mi je ovo rekao rodak od prijatelja koji je u drugoj firmi, znam ovo as a fact.