HP-ova nadogradnja onemogućila rad uredskim pisači

poruka: 5
|
čitano: 8.642
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP-ova nadogradnja onemogućila rad uredskim pisači".
15 godina
offline
HP-ova nadogradnja onemogućila rad uredskim pisači

Isključi automatski update ili aktivirati update s odgodom 30 dana ako ta opcija postoji.

Idi i radi nešto korisno!
 
0 1 hvala 0
15 godina
offline
Re: HP-ova nadogradnja onemogućila rad uredskim pi

-nojevski glava u pijesak..

-update je mandatoran-zadan.. odgoda je sporedna.

-svaki update koji se pusti mora biti provjeren, no realno povremeno mora proći i loš-bugovit... kao sad.

 

-sasvim nešto drugo je politika-odluka-glupost ms-a koji je sve izjednačio u 'update-ažuriranju' umjesto odvojeno, ažuriranja i nadogradnje kao nekad (u davna vremena prije win10..)..

-tj bios, firmware i sl. su stvari (soft) koji ne treba ažurirati ovako rutinski, mada to uefi nudi jednako kao ažuriranje ostatka softa npr antivirus-liste koja se ažurira i više puta dnevno..

.. jer to nije isto, tj antivirus ima stalnu promjenu-listu-ažuriranje.. staro je beskorisno, novo dodatno štiti i zato je poželjno što prije imati novo ažuriranje... bios-firmware je čista suprotnost, kao i driver.. uređaj-računalo radi stabilno s provjerenom verzijom, fičerima itd.. i tek kad stvarno postoji potreba-razlog ili neki novi fičer.. tek tad postoji razlog update-upgradea biosa ili firmwarea (pri čemu je to sve 'isti' soft samo se klasificira različito, kao os, driver, apps, .. firmware i bios..).

-nova računala pogotovo laptopi imaju defalutno uključen uefi fičer, time i mogućnost automatike-ažuriranja svega.. i time povremenu situaciju da se neka računala-laptopi nakon ažuriranja pretvore u ciglu.. jer je ms sve to izjednačio, gura u rutinsko ažuriranje umjesto u odvojeno-zasebno-posebno, nešto što korisnik baš mora klikati-tražiti-dozvoliti.. kao što za svaku bezbeznu radnju dobijemo pitanje-upozorenje 'želite li baš to..'.. 

-jer printer-firmware praktički nikad ne traži takvu nadogradnju, nema razloga-potrebe, tj ima samo za nove fičere-servise kao cloud, tj jednako kao što bi neki broewser ili app koja radi online tražila, no za osnovne printer funkcije ne može posotjati razlog, printanje na papir i sl. .. dok fičer kao diplex nije stvar nadogradnje drivera-firmwarea-soft nego ladica-hardware koju tad soft vidi i omogući opciju..

 

-bios, firmware.. u 99% uređaja, nikad nije potrebno mijenjati, ažurirati.. produkcijska verzija je uvjek najstabilnija-najprovjerenija a tek kad se primjeti opasan bug posotji razlog za novije-nadogradnju-zakrpu..

-odnosno nije svejedno koja klasa uređaja, što radi.. pa je tako spomenut asus-router, naravno sigurnosni razlozi i tad je to potrebno, no to treba obaviti admin, ručno, ne automatika kao rutinsko ažuriranje.. i upravo u tome je ms taj koji forsira glupost izjednačavanjem banalnih ažuriranja i ovakvih sys važnih stvari, no klasično, nitko nije kriv tj ms-a boli kiki za ovakav problem mada je on u tome suučesnik-sukrivac u ovom primjeru hp-u upravo takvim forsiranjem updatea, uefija itd..

 

-bios, firmvare.. pa i driver osim početne instalacije dok os pribavlja potrebno ako nema, nakon tog ni driveri ne bi trebali biti rutinski, tj trebala bi biti opcija na klik juzera, kad juzer to traži-želi.. do tad treba smatrati da uređaj radi prema očekivanjima i ne gurati besmislene updateove koji uvjek mogu biti problem, tj danas pogriješi hp s printerom, sutra asus, preksutra, giga, svaki dan netko od njih desetak .. i kao loto-listići-šanse za problem rastu pri čemu je upravo ms taj koji to može, određuje.. forsira umjesto da napravi nešto 'normalno'...

 

-problem, win nije hw-računalo-ostalo, nego 'samo' os.. ostale komponente-driveri su samo dijelovi, kao i appsi.. i svi se prave grbavi, za razliku od uređaja kao mobitel-ajfon-mac-konzola.. koji je kompletan-uređaj, ne složenac dijelova koji je svaki za sebe (ne)odgovoran.. 

-drugi problem... da bi automatika ažurirala neki driver-soft ili firmware.. to mora biti certificirano-verificirano, tj to radi ms (naravno, naplaćuje).. i tek tad se može automatikom instalirati, bez tog ne, tj mora 'ručno'..

.. što će reć, ili nitko nije provjerio za istač, ili nema certifikaciju.. tj kriv je hp ali i ms.. jer bi tad na pravom testiranju to bilo uočeno i tome služi certifikacija.

-dodatni razlog da ms razmisli, da napravi logičnog reda, da prestane s forsiranjem gluposti-rizika na ovaj način koji mu ne koriste, samo štete.. tj mada forsira-gura uefi i ostalo povezano, ne mora forsirati i ovo..

-dok se od juzera ne može očekivati da će prije updatea provjeravati changelog svakog dijela na koji se neki update odnosi tj automatika to previše štanca-umnaža i tad bi korisnik po čitave dane samo pratio stanja ažuriranja i čitao na što se odnose, koji su mogući problemi + kad dođe do propusta-greške kao ove opet to ne bi mogao znati prije nego dođe do problema, tj prekasno za sebe, možda za onog idućeg tj juzer je pokusni kunić za posao koji je ms naplatio oemu za certificiranje.. i to bi trebalo nekom usa tužbom napokon riješiti, tj naknada+rutina za svaki takav problem koja bi ms opalila po džepu u milijardama i koja bi se množila svakim ponavljanjem istog propusta pa bi možda tad ms odustao od forsiranja pogrešnih gluposti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
offline
HP-ova nadogradnja onemogućila rad uredskim pisači

Ja svoj firmware nikad ne nadograđujem iz straha od "brikanja" uređaja, a i zato, ako govorimo o printeru, jer bih nadogradnjom prestao moći koristiti zamjenske tonere. Ovo je samo dokaz kako je to ispravan pristup. Ako radi, nemaš što "popravljati".

Moj PC  
5 0 hvala 0
5 godina
offline
HP-ova nadogradnja onemogućila rad uredskim pisači

Kakvo teško smeće od firme. Sad zamisli situaciju, imaš firmu, printer ne radi "do daljnjega". Nema tu čekanaj novog ažuriranja, kupuješ novi printer odmah, a ovo nek "čeka" u pozadini jer čekanje = gubitak novca

 

Nedajbože da imaš kopiraonicu (iako ovo nije linija printera kakvi bi se koristili u kopiraonici, barem ovaj put), izravno gubiš novac. Ovo treba biti utuživo

 

Za one koji žele znati više: evo zašto oni guraju update firmwarea: HP disables customers’ printers if they use ink cartridges from cheaper rivals

 
6 0 hvala 1
15 godina
offline
Re: HP-ova nadogradnja onemogućila rad uredskim pi
encoding kaže...

..

 

Za one koji žele znati više: evo zašto oni guraju update firmwarea: HP disables customers’ printers if they use ink cartridges from cheaper rivals

 + u mastadont-softu uguraju reklame, glavni fičer je da ti nude prodaju tinte-tonera.. i to bi neka regulativa eu trebala riješiti, no ... možda ovakvi incidenti to promjene.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice