OECD korak bliže globalnom "digitalnom porezu" za

poruka: 2
|
čitano: 4.795
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "OECD korak bliže globalnom "digitalnom porezu" za ".
15 godina
offline
OECD korak bliže globalnom "digitalnom porezu" za

Znači uz 25% PDVa još će 25% poreza ići državi. Pola cijene proizvoda će ići političarima za nove audije i vile. Lijepo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: OECD korak bliže globalnom "digitalnom porezu"
dejo6 kaže...

Znači uz 25% PDVa još će 25% poreza ići državi. Pola cijene proizvoda će ići političarima za nove audije i vile. Lijepo.

 -nije problem audi i vila, tj to je super stvar, jer tad ostali-ljudi-građani od tog imaju 'nešto', posao, porez.. tj tad taj novac neće 'otići' u neku oazu nego će porezno ostati upravo tamo gdje se promet stvara tj za toliko manje će neokolonijalističkom globalizacijom biti isisan i prebačen na egzotične otoke ili irelandiju kad je već spomenuta u članku kao primjer.. koji služe samo tome da se plaća manje poreza, kao što u hr postoje tablice DA za većinu većih kompanija što je ista stvar tj porezna rupa za velike kojom plaćaju tamo nekoj općini neki manji porez pri čemu ta općina nema nikakve veze s cestom-asfaltom-održavanjem cesta tamo gdje vozila stvarno voze i gdje time troše asfalt, parking, zagađuju itd.. odnosno, možda lakši primjer, dva kafića jedan do drugog, piješ kavu u jednom dok drugom platiš.. za konzumenta je to isto, za vlasnika-državu-građane nije, tj onaj tko stvara promet treba porezno od tog imati korist-kompenzaciju, ne netko treći bez ikakvog truda-rada pri čemu poerzne oaze kao luxemburg, otok jersey, itd jednostavno naplate 'pola' poreza pri čemu baš ništa ne ulože ne rade a pravno-formalno je sve ok.. i ako malo razmisliš, malo dublje od skindip, tad upravo onaj audi-vila tj sinonm velikog gazde to do sad koristi-iskorištava i time jednostavno legalno porezom vara državu-građane koji nemaju takvu mogućnost registracije i plaćanja nekog drugog-nižeg poreza.. jer porez plaća onaj tko ima, više.. i njemu je to isplativo upravo zato jer ima milijune-milijarde pa to on i može-radi.. ne mali perica s par kuna i fićekom.. odnosno kao što je prije brexita eu komisija već kaznila apple-irelandiju za neplaćen porez +13 milijardi, no odustalo se, jer ipak su jači, brexit-uk-usa.. a eu je slabašna djeva koju svatko nateže kako stigne, odnosno ovo je pravni igrokaz ostatka svijeta koji nešto blebeće i naslikava se kao svaka birokracija dok realno biznis podrugljivo smješkom to prati, dok nema usa u tome.. dok nema onih koji su glavni i odlučuju.. puste želje, mada je već prije godinu kao ugovoren neki globalni porez od 15%.. onako, uz smijeh, jer ... birokracija i papir.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice