Završena je povijesna trogodišnja misija helikopte

poruka: 4
|
čitano: 4.924
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Završena je povijesna trogodišnja misija helikopte".
15 godina
offline
Završena je povijesna trogodišnja misija helikopte

kao ispodprosječnog astro-kozmo-papka te laika zanima me kako to da na mars(u) ide, iako je malo dalje, a na naš mjesec, koji je relativno tu (u tuzi kiše ...), slabo do nikako. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Završena je povijesna trogodišnja misija helikopte

Sad je vrijeme za  VTOL aviončić  sa hrpom kamera i senzora, nešto u stilu V-22 Osprey

 

 
2 0 hvala 0
14 godina
offline
Završena je povijesna trogodišnja misija helikopte

Vidi Ajar, kada Amerikanci i Rusi ne uspiju ne znači da ne mogu nego testiraju neke nove tehnologije. Kada su nedavno Indijci sletili na Mjesec ruska Luna se razbila, zašto.? Indijci su koristili vrlo sigurnu putanju, prvo su ušli u orbitu pa ju spuštali i na kraju vrlo finom sporom putanjom meko se spustili (izgleda uz maksimalnu pomoć pri navigaciji od strane ESA). Rusi su bili bahati jer su razvili nove motore i išli su velikom brzinom da direktno sa transferne putanje idu na slijetanje, i pri tim brzinama par sekundi greške na komunikaciji, motor se ne uključi na vrijeme i tras. I američka letjelica nije došla do Mjeseca, ali u pitanju je privatna tvrtka, ne NASA. Djeca se još uče. Ipak Amerikanci su glavni za vanjske planete sunčevog sustava, sve što tamo pošalju jednostavno savršeno radi godinama. Japanci su najbolji u ionskoj propulziji i njihove letjelice su savršene za posjete asteroidima i kometima. SSSR je bio tata-mata za Veneru i do danas ih nitko nije sustigao u slijetanjima na pakao Venerine površine.

Ako pogledamo povijest neuspješnih sovjetskih-ruskih misija na Mars čovjek se zapita što tu nije u redu. Zlobnici bi rekli da im je netko slagao o gustini Marsove atmosfere (doduše nisu pomogli ni tvornički neispravni tranzistori koje su ugrađivali na sonde).

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.1.2024 18:46 (uss).
 
3 0 hvala 1
14 godina
offline
Završena je povijesna trogodišnja misija helikopte

Otišao mali helić direktno u povijest. Malac je obavio hrpu dobrih stvari i držao se odlično na tom stranom i opasnom mjestu. Nadam se da će ga jednoga dana kada ljudi dođu na Mars pronaći i smjestiti u muzej kao važan dio povijesti svemirskih letova. Mislim da bi od sada svaki novi rover koji ide na Mars trebao jednog takvog malca da mu pomogne u istraživanju, jer pogled s visine je često nenadomjestiv.

dolazim odmah - Godot
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice