Jedan uskličnik (!) otvara veliku ranjivost u Outl

poruka: 4
|
čitano: 4.575
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jedan uskličnik (!) otvara veliku ranjivost u Outl".
16 godina
offline
Jedan uskličnik (!) otvara veliku ranjivost u Outl

Defendera mozes zaobici sa zarezom. Kod Microsofta me tocno nist ne cudi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Jedan uskličnik (!) otvara veliku ranjivost u Outl

te potvrdili da se on aktivno koristi, a da tvorci softvera za njega ne znaju.

-naravno da znaju.. to je fičer! tj ništa što programer nije predvidio-napravio ne postoji.. a problem se pojavi kad netko treći za to zna, do tad nije rupa nego fičer..

 

 a potvrđeno je i da postoji u najnovijim verzijama Windowsa 10 i 11,...

.. kako ostatak rečenice i texta navode.. to nema veze s win-osom, tj to je outlookov dio, zajednički, tj na nivou osa postoje dijelovi officea-outlooka, sve ms-sovo pa je to i 'normalno'.. tj više generacija outlooka je po tome isto, isti osnovni resurs, dok recimo mso-outlook 2003 ne radi odavno jer je upravo taj dio tad izmjenjen, tj nakon xp-a od win7 nadalje je to nekompatibilan-različit dio, tj sve verzije osa-officea od 7 nadalje su po tome iste, zajedničke.. jedino što nisu nabrojane, tj support obuhvaća 3x3 recimo do 9 godina starosti nakon čega se starije ni ne spominje .. dok se za sav soft +10g ni ne traži npr licenca-račun (dokaz).. kao abandonware i sl. klasa, pri čemu je jedina razlika što ms i dalje ne daje pristup kodu, sourceu, zadržava sva vlasnička prava, zatvoren soft..  (ekšli nevažno) :)

 

-problem? .. pa ono, kad se nešto otkrije.. nešto što je tu desetljeće-duže.. što nas vodi do par mogućih odgovora-scenarija..

-ili je stvarno 'neprimjetno' pa nitko nije otkrio do sad, što znači da su sigurnosne firme, mehanizmi, antivirusi i sl. besmisleni, placebo.. loši.

-ili .. do sad se šutjelo, a kad se nešto pusti dozirano, timing.. tad obično to radi vlasnik, recimo ms... i možemo se pitati iz kojeg razloga? .. razlog migracije, tjeranja na nešto novo, tj ovo je početna godina tranzicije-uvod-priprema, 25ta... napuštanje stare naplate softa-licence, jednokratno, vs novi model cloud-usluge, 365, mjesečno-godišnje, trajno-beskonačno.. nema pirata, nema brige, plaćaš-imaš, kao mobitel.... beskonačno, sveti gral ITa.

 

-naravno, moguć je i neki treći scenarij.. slučajnost, svašta-ništa.. no u krupnom bizu, ništa nije slučajno, previše novca da bi se to prepustilo slučaju-sreći i sl. a ms zna kako zaraditi milijarde i posljednje desetljeće im je fokus upravo na tome.

 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
1 0 hvala 0
16 godina
offline
Jedan uskličnik (!) otvara veliku ranjivost u Outl

 Što reče kolega iznad, fičr

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2024 14:54 (segregator).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
offline
Jedan uskličnik (!) otvara veliku ranjivost u Outl

-backdoor je nužan, postoji za sve, rezervni ključ za bravu, reset mrežne opreme, admin-root, mora postojati jer se 'masterkey' može recimo izgubiti, kao što i sonde na mjesecu mogu imati bug pa se to mora overidati.. tako da je to ekšli fičer, dok sigurnost ovisi o tajnosti podatka, ključa, tj ili je u tegli cvijeća ili ispod otirača ili postitpapirić na ekranu.. dok ne znamo gdje-što, do tad je siguran tj nije rupa.. tj javno saznanje o tajnom podatku je ono što renejma fičer u rupu, no kako god nazvali, posotji, uvjek, na svemu, dok nova verzija ima isto to samo u drugoj tegli cvijeća, jer mora..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice