Švicarci elektronički otpad pretvaraju u zlato uz

poruka: 2
|
čitano: 5.514
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Švicarci elektronički otpad pretvaraju u zlato uz ".
15 godina
offline
Švicarci elektronički otpad pretvaraju u zlato uz

švicarski alkemičari su pravi pretvarači i svaka druga bi ih majka za zeta. kad se napretvaraju u zlato a la sirutka (za prijatelje "siri"), stajski gnoj pretvraju u kamenje mudraca. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Švicarci elektronički otpad pretvaraju u zlato uz

-kad smo već kod stajskog gnoja.. postoje i zlatne ravnice, npr slavonija, .. i u teoriji se svako zasađeno zrno vraća stostruko, kao zlato.. (malo metaforične patetike-demagogije.. ovih dana popularno) :))

.. tad da je klasični seljo otkrio postupak davno prije ovih ušvicanih šarlatana iz švice :) ... više šumnika na hrpi, čisto stilski daje težinu-dramaturgiju inače nema neku funkciju u textu.. :)))

 

-odnosno, za izvlačenje zlata iz pc otpada, odavno to ne rade ni kinezi, skočio standard, plaće, neisplativo odnosno samo u slučaju kad im eu država plaća zbrinjavanje otpada-transport i dok imaju jeftinu radnu snagu koja umire udišući živine pare i sl. ... i sad se švicarci sjete, .. rekao bi neki eu-zeleni fond, ne smisao-korist nego fond.. pa eto studije.. kul.

-dok je postupak tj cijena istog višestruko iznad troškova u odnosu na cijenu izvučenog zlata.. tj to zlato nije dobiveno (kao dar ili iz nebesa-zraka) nego je dio pozlate komponenti, pri čemu je samo problem isplativosti reciklaže-izdvajanja tj cijena postupka vs kupiti na tržištu sirovinu kao i količina koja za industrijske potrebe mora biti konstantna, planirana, tj mora se moći isporučiti ugovoreno, ne možda.. jer tad nije biz, tad je sporadični slučaj, kao da kumica na placu proda komad sira i par jaja, za trgovinu mora imati svakodnevnu količinu i logistiku, za biz..

-tj biz u planiranoj godišnjoj proizvodnji neke robe ne trpi 'možda' nego mora znati, jer mora ugovoriti-isporučiti.. dovoljno im je problema logistike zbog potresa-ratova-pandemije .. ne treba im i nestalnost količine sirovine pri čemu tad postane manje važna cijena mada se uvjek želi niža ako je moguće.. no u ovom slučaju je čak viša-višestruko pa ni to nije opcija.

 

-da sad stvarno izume-naprave-otkriju neki 'kamen mudraca' koji baš iz zraka (ničeg) recimo dnevno stvori gram zlata.. bez potrošnje, bez troška, čarobni štapić shema.. i to bi za biz bilo beskorisno, jer je gram premala količina, kao i kap, mada kapi čine slap.. no slap je iskoristiv, kap ne, pa tako ni gram. Da bi nešto bilo za biz, mora biti u industrijskoj skali-količini, masa-tržište-potražnja.. ako taj kriterij nije zadovoljen tad to naprosto nije sirovina-roba koju industrija treba, čak ni kao suho zlato, sortofspik :)

 

edit: .. odnosno, članak kaže (ili ''kaže''..) da je postupak isplativ, jer su troškovi materijala i energije 50 puta manji od cijene dobivenog zlata.. no to je samo dio troška, nema ostalih troškova poslovanja, kao radnik-plaća.. prosječni radnik po satu ima 10-20€ + porezi.. a da bi poslodavcu bilo zanimljivo još toliko mora i njemu otići u džep-profit.. tj količina zlata koju bi jedan radnik dnevno proizveo mora biti barem tolika .. ne pola grama, čak da je trošak svega-energije nula.. tj jedno je na papiru, drugo u realnosti-vremenu-poslu.. količina-vrijeme.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2024 13:37 (ihush).
 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice