Lenovo ThinkPad P16 i u drugoj je generaciji radni

poruka: 3
|
čitano: 2.888
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lenovo ThinkPad P16 i u drugoj je generaciji radni".
6 godina
neaktivan
Lenovo ThinkPad P16 i u drugoj je generaciji radni

Nažalost laptopi sa Intelovim procesorima od verzije 12 na gore, nemaju više primjenu u radnim stanicama za mene i firmu u kojoj ja radim. 

Naime od uvođenja 2 jezgre (P i E) korištenje istih za rad gdje je potrebno izvršavati više virtualnih mašina, jednostavno nije upotrebljivo.

Neki od nas su se vratali na stare laptope Intel Gen < 12 , a većina planira kupiti laptope sa AMD procesorima.

3 0 hvala 0
9 godina
Re: Lenovo ThinkPad P16 i u drugoj je generaciji r
EdwardNewgate kaže...

Nažalost laptopi sa Intelovim procesorima od verzije 12 na gore, nemaju više primjenu u radnim stanicama za mene i firmu u kojoj ja radim. 

Naime od uvođenja 2 jezgre (P i E) korištenje istih za rad gdje je potrebno izvršavati više virtualnih mašina, jednostavno nije upotrebljivo.

Neki od nas su se vratali na stare laptope Intel Gen < 12 , a većina planira kupiti laptope sa AMD procesorima.

I AMD je, od zadnje serije 300 AI,Zen 5, uveo mix slabijih i jakih jezgri, s ne toliko velikom razlikom.

Ali ovaj laptop bih debelo preskočio jer na proljeće dolaze Core Ultra 200 koji su 2 generacije napredniji, što arhitekturom, što proizvodnim procesom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 10:18 (EricCartman).
6 godina
neaktivan
Re: Lenovo ThinkPad P16 i u drugoj je generaciji r

Nažalost da, i AMD je počeo sa tim podjelama na efikasne i performance core-ove. Međutim, dok Intel nudi samo tu kombinaciju (P i E) amd priprema procesore sa samo P core-ovima nor. Ryzen AI Max+ 395 koji nema 5c (efficijent core) več samo čiste Zen5 core-ove.

Ali ako se tako nastavi,  mislim da ne budem mijenjao laptop podosta dugo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice