Kako sad to? Godinama slušamo o explozivnom rastu virtualne stvarnosti i da je budućnost u VR-u (insert headscratch) XD
Mogli su i concord uključiti u bundle /s
Cijela gaming industrija treba jedan dope slap (ubisoft, activision, sony..)
Kako sad to? Godinama slušamo o explozivnom rastu virtualne stvarnosti i da je budućnost u VR-u (insert headscratch) XD
Mogli su i concord uključiti u bundle /s
Cijela gaming industrija treba jedan dope slap (ubisoft, activision, sony..)
Skup i treba PS5 da bi ovo radilo. Mada mislim da su dodali da radi i na PC-u.
No svejedno i dalje skupo, plus natežeš žice za sobom.
Prije 2 godine sam za 300€ kupio Quest 2, verziju sa 256GB. Radi kao standalone VR, radi i sa PC-om, može ići i sa kablom i preko WiFi-a. I onda se čude zašto ako koga zanima VR bolje uzme Quest nego ovo...
A da ne govorim iskustvo sa PSVR-om, kojega isto imam, to mi je bilo prvo VR iskustvo. Ekrani niske rezolucije pa slika mutna. Rekli su da je to i do PS4, da je bolji PS4 Pro, da on može u većoj rezoluciji renderirati pa će slika biti bolja. Kratka verzija je da nema razlike za koju bi mogao reći "vidi stvarno, bolje je"... Tako da PSVR2 mene neće vidjeti, koliko mi treba VR-a Quest 2 mi je sasvim dovoljan...
Skup i treba PS5 da bi ovo radilo. Mada mislim da su dodali da radi i na PC-u.
No svejedno i dalje skupo, plus natežeš žice za sobom.
Prije 2 godine sam za 300€ kupio Quest 2, verziju sa 256GB. Radi kao standalone VR, radi i sa PC-om, može ići i sa kablom i preko WiFi-a. I onda se čude zašto ako koga zanima VR bolje uzme Quest nego ovo...
A da ne govorim iskustvo sa PSVR-om, kojega isto imam, to mi je bilo prvo VR iskustvo. Ekrani niske rezolucije pa slika mutna. Rekli su da je to i do PS4, da je bolji PS4 Pro, da on može u većoj rezoluciji renderirati pa će slika biti bolja. Kratka verzija je da nema razlike za koju bi mogao reći "vidi stvarno, bolje je"... Tako da PSVR2 mene neće vidjeti, koliko mi treba VR-a Quest 2 mi je sasvim dovoljan...
Iskreno, ja se radije natežem s jednom žicom nego imati tešku bateriju na glavi dok igram + ograničen sam vremenom koliko baterija traje.
Iskustbvo psvr 1 i pavr2 je poprilično različito, imao sam stari, imam sad vr2 , ono prvo dok pospajaš izgubiš volju za igrom, ali bio je prvi vr i tad još sve novo pa mu se praštalo, slika nije bila najbolja od ponude u top vrijeme , ali nije bila ni toliko loša s obzirom da se radi o prvoj verziji.
PS VR2 je poprilično doba i s hradverske strane nudi puno, neke stvari što niti skuplja konkurencija ne nudi kao FOV rendering i eye tracking, a same igre izgledaju dosta bolje iako mislim da sam očekivao ipak još malo više jer i dalje je uski sweet spot i slika bi mohla biti još malo oštrija.
Sad s manjom cijenom to je stvarno ok deal za to što nudi
Samo jedan u nizu sony-evih floop projekata.
Iskreno, ja se radije natežem s jednom žicom nego imati tešku bateriju na glavi dok igram + ograničen sam vremenom koliko baterija traje.
Iskustbvo psvr 1 i pavr2 je poprilično različito, imao sam stari, imam sad vr2 , ono prvo dok pospajaš izgubiš volju za igrom, ali bio je prvi vr i tad još sve novo pa mu se praštalo, slika nije bila najbolja od ponude u top vrijeme , ali nije bila ni toliko loša s obzirom da se radi o prvoj verziji.
PS VR2 je poprilično doba i s hradverske strane nudi puno, neke stvari što niti skuplja konkurencija ne nudi kao FOV rendering i eye tracking, a same igre izgledaju dosta bolje iako mislim da sam očekivao ipak još malo više jer i dalje je uski sweet spot i slika bi mohla biti još malo oštrija.
Samo ću reći da je Quest 2 lakši (503g) i od PSVR (cca 600g, bez kablova koji dodaju masu) i od PSVR2 (cca 560g). Toliko od teške baterije. Vremensko ograničenje posto0ji zbog baterije, trajanje baterije je 2-3h, zavisno od načina upotrebe. No ne znam da li sam ikada u jednoj sesiji to potrošio. Nisam siguran ni koliko je pametno za vid višesatno korištenje kojeg god VR seta.
Samo ću reći da je Quest 2 lakši (503g) i od PSVR (cca 600g, bez kablova koji dodaju masu) i od PSVR2 (cca 560g). Toliko od teške baterije. Vremensko ograničenje posto0ji zbog baterije, trajanje baterije je 2-3h, zavisno od načina upotrebe. No ne znam da li sam ikada u jednoj sesiji to potrošio. Nisam siguran ni koliko je pametno za vid višesatno korištenje kojeg god VR seta.
A kako tko šta više voli, ja sam imao Pico 4, standalone, i sad imam PSVR2, i s adapterom, tak da koristim i na PS5 i na PC-ju. I draži mi je, na plejki je stvarno plug and play i sve je lijepo optimizrano. Na PC-ju imam za poštekat više toga, ali bolje radi jer nema compressiona kao kod ovih wireless headsetova, a još imam AMD grafu koja nema tak dobre encodere kao NVIDIA, tak da sve bolje radi. Žica nije problem, stvarno je dugačka, prešao sam i Superhot na PC-ju, i igram igre s autima, na plejki No man's sky i RE4.
Mislim da nije do Sonya zapravo, generalno VR nije zaživio kako se očekivalo
Upravo to, čak i da padne cijena svih VR-ova za 50%, mislim da opet nebi toliko zaživjelo. Možda je previše immersive. Ono, kad staviš VR na glavu, nema e dok čekam da se loada ću otvorit pivu, pogledat mobitel itd. A mislim da je većini ljudi bitno da gejmanje bude chill aktivnost. I onda još na početku dosta ljudi ima onaj period prilagodbe s motion sicknessom itd.
Prije tjedan dana kod mene isprobavali PSVR2,kajak i GT7.Obitelj,dvoje djece.Unatoč mojim upozorenjima da bi mogli imati problema isprobali su navedene igre.Otac morao popiti tabletu nakon korištenja,majka se isto tužila ali u manjoj mjeri,djeca ko djeca bila oduševljena.Ukratko,odrasli su odmah izjavili nikad više.Iako skoro svatko može steći barem djelomičnu prilagodbu čak i rezistentnost na neželjene VR efekte.To je po meni glavni razlog zašto toliko puno ljudi brzo odustane.
Što se kabela tiče na PSVR2 ne vidim to kao neki problem,barem je veza stabilna.
Želite li odabranu poruku proglasiti točnim, funkcionalnim i najboljim rješenjem vašeg problema?
Da, prihvaćam rješenje Odustani
Adresa na koju želite proslijediti poruku**:
Komentar uz poruku:
Pošalji Odustani
*primatelj će vidjeti vašu e-mail adresu
**ukoliko želite poslati na više adresa, odvojite ih točka-zarezom
Ovdje nije moguće korištenje formatiranja teksta niti HTML tagova.
Potpis će, ukoliko ga imate, automatski biti dodan.
Pošalji Odustani
*da biste vidjeli svoju poruku na popisu, morat ćete ručno osvježiti stranicu (F5)