Keep that one alive, he always said "please" 🤣 top slika
"Molim" i "hvala": Čarobne riječi koje AI kompanij
- poruka: 14
- |
- čitano: 4.275
- |
- moderatori: vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako već “razgovaramo” s AI-em, onda bolje da razgovaramo ko ljudi
cijena za ono drugo mogla bi biti puno, puno veća
my 2 cents
Keep that one alive, he always said "please" 🤣 top slika
Ima i ona druga, povezanija s ovim clankom "ubijte njega prvog, njegovi hvala i molim si nam nabili racun za struju."
No bilo bi zabavno upitati koliko od 3 milijuna kilovat/sati struje koje potroši dnevno dobiva iz obnovljivih izvora energije ?
Jer sam siguran da ukoliko ga pitate o globalnom zatopljenju če vam odrecitirati zelenu agendu EU i stavit Gretinu sliku na ekran.
No bilo bi zabavno upitati koliko od 3 milijuna kilovat/sati struje koje potroši dnevno dobiva iz obnovljivih izvora energije ?
Jer sam siguran da ukoliko ga pitate o globalnom zatopljenju če vam odrecitirati zelenu agendu EU i stavit Gretinu sliku na ekran.
Iznenadio bi se koliko novinara, marketing stručnjaka i programera danas koristi AI alate koji im ne samo da olakšavaju posao, nego ga često ubrzaju do te mjere da u sat vremena obave ono što bi im prije uzelo cijeli dan.
Muskov Grok.. stoga, ako se ide po principima tog agendisanja, trebao bi biti objektivan.
--------------------
- Nedostatak specifičnih podataka: Nema javno dostupnih podataka o točnoj potrošnji AI sustava u Hrvatskoj ili globalno iz obnovljivih izvora za 2025. godinu.
- Regionalne razlike: U zemljama poput Norveške ili Švedske, gdje je većina energije iz hidroelektrana ili vjetra, AI sustavi vjerojatno koriste više obnovljive energije nego u zemljama ovisnim o ugljenu ili plinu.
- Energetska učinkovitost: Noviji AI modeli i podatkovni centri postaju energetski učinkovitiji, ali ukupna potrošnja raste zbog povećane potražnje za AI uslugama.
- Certifikati za obnovljive izvore: Tvrtke često koriste REC-ove za "neutralizaciju" potrošnje, ali to ne znači da je energija u stvarnom vremenu iz obnovljivih izvora.
I? Jesi li ga pitao postoji li iti jedan AI centar u Hrvatskoj?
I? Jesi li ga pitao postoji li iti jedan AI centar u Hrvatskoj?
- Centar za umjetnu inteligenciju na Sveučilištu u Zagrebu je najveći istraživački centar za umjetnu inteligenciju u Hrvatskoj. Okuplja oko 200 istraživača i bavi se područjima poput strojnog učenja, obrade prirodnog jezika i računalnog vida.
- Također postoji Centar za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost na Sveučilištu u Rijeci, koji se fokusira na suradnju između znanosti i industrije te transfer znanja.
- Gideon Brothers, specijalizirane za autonomne mobilne robote, što može uključivati vlastite istraživačke kapacitete.
- Mindsmiths, usmjerene na AI u zdravstvu, gdje također postoji mogućnost vlastitih AI istraživačkih centara.
Nama je samo jedan rack bio preskup. Neki suludi novci.
Koliko me sječanje služi Combis je nabavljao Infobipu. Ja sam gnjavio VMware ekipu iz HT-a da nabave. Na kraju su svi dali otkaz pa je Combis preuzeo održavanje.
I ja se bojim da je Groka zavela web stranica CAI-a.