Čišćenje leće i senzora Olympus C 765

poruka: 3
|
čitano: 1.988
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Čišćenje leće i senzora Olympus C 765

Trebam pomoć! Imam ovaj sada već arhajičan FA. Po meni je odličan i dan danas me može ugodno iznenaditi u uvjetima dobrog svijetla. No prije 6 mjeseci mi se pojavila mrlja na slikama. Mislio sam da je neki software problem, no to se i dalje nastavilo i to na istom mjestu. Popričao sam malo sa znalcima i dijelim njihovo mišljenje da se radi o prašini i to vjerojatno na senzoru. Gdje bih to mogao srediti, a da ne potrošim love duplo više nego što vrijedi FA? Da li to mogu učini sam na neki relativno jednostavan i siguran način? Molim one s iskustvom da mi se jave na forum ili na mail. U privitku šaljem sliku gdje sam označio mrlju. Napominjem da je mrlja na istom mjestu na svakoj slici.

Hvala i pozdrav!

btw, sretna NG!

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
RE: Čišćenje leće i senzora Olympus C 765

ako se mrlja ponavlja na svim fotkama, i uvijek je na istom mjestu, ako se vidi kao veća, poluprozirna mrlja na većim blendama (f/2.8), a kao tamnija i manja točka na manjim (recimo f/8), onda je sigurno prašina u pitanju.

 

problem je kaj se radi o kompaktnom fotiću, kod kojeg nije moguće doći do senzora tako lako, pa se postavlja pitanje, kako je prašina uopće došla unutra. ili je dobio udarac pa je negdje napukla plastika, ili je jednostavno tokom vremena popustila izolacija aparata.

 

uglavnom, jedino rješenje je obratiti se servisu, i pitati za cijenu/isplativost servisa. olympusov servis je poznat po susretljivosti, nebi smjelo biti problema u dobivanju informacija.

recro d.d., 01/3650-774, rservis@recro.hr, http://www.recro.hr/servis

 

 

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2009 19:41 (elkarrde).
15 godina
neaktivan
offline
RE: Čišćenje leće i senzora Olympus C 765

Po mom mišljenju bez obzira na blendu vidi se ista veličina mrlje i to je to što me i plaši. Slažem se sa zaključkom kako u kompaktni ne bi smjela tek tako ući prašina. Da li je pukla plastika (kučište), mislim da nije, evo gledam i ne vidim nigdje pukotinu. Stalno razmišljam da se radi o prašini na optici i to je ono što mi izgleda kao glavni problem. Ne znam, meni su preporučili kodak centar za čišćenje, tj. da samo oni to rade. Uglavnom hvala na odgovoru.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice