Posao nakon TVZ-a računarstvo

poruka: 4
|
čitano: 14.986
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Posao nakon TVZ-a računarstvo

Zamolio bih ako ima netko iskustva sa pronalaženjem posla nakon završetka 3-godišnjeg studija na TVZ-u da ih ovdje napiše. Jeste li išli još i na specijalistički 2 godine? Kakvu inače ima TVZ reputaciju u IT-u, ja mislim da je svake godine ipak sve bolje? Puno hvala na odgovorima!

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Posao nakon TVZ-a računarstvo

Eh

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 20:36 (berofx).
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
RE: Posao nakon TVZ-a računarstvo
berofx kaže...

Svi koje znam da su završili (including moju malenkost) su još uvijek nezaposleni (2 godine nakon završetka studija).

 Ja nisam išao na TVZ, ali znam par likova koji jesu. To im je bila jedina kompetencija.

Jedan je dobio posao u velikoj hrvatskoj IT firmi (doduše čekao je na taj posao dosta), a drugi je vrlo brzo dobio posao u jednom državnom tijelu....itd...

Treći pak radi kao neki kvazi-informatičar u jednoj manjoj firmi..

 

 

Dakle, netko se uspio zaposliti. jebiga...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 18:33 (Putin).
14 godina
neaktivan
offline
RE: Posao nakon TVZ-a računarstvo

Moja su iskustva dijametralno suprotna. Ja sam (TVZ-INO), kao i vecina kolega sa kojima sam si bio dobar nasao posao ili pred sam kraj faksa ili nedugo nakon zavrsetka (unutar 2-3 mjeseca).

 

Svi su se kroz 1-2 godine zaposlili na posve ok pozicije, nitko ne radi kao "informaticar", a da slaze PCe u servisu i pomaze skladistaru u slobodno vrijeme. Neki rade za drzavu, ostali su po vecim firmama u informatici. Nitko nije presao u neku manju IT firmu, ja sam imao neke planove, ali nitko nije nudio nista radi cega bi mijenjao posao. Neki su i po 6 mjeseci trunuli na jadnim poslovima, ali lako je trazit posao kada vec imas jedan.

 

Naravno, nitko nije trazio posao samo sa diplomom u ruci i to je tvoj osnovni problem. Dozvoliti si da nakon 3 godine imas samo diplomu i nikakvog drugog iskustva (ili barem sranja poput MCSA, CCNA,...) je razlog zasto i nakon dvije godine ne mozes naci posao, TVZ ovdje ima najmanju ulogu.

 

Moje iskustvo sa TVZom je predobro, posao mi je bolji (dinamicniji, perspektivniji,...)  nego mnogim poznanicima sa "pravih faksova", a uz to je i placen nadprosjecno. Radio sam kratko i za drzavu, ali sam nakon par mjeseci shvatio da "ne-mozes-ti-mene-tako-malo-platit-koliko-ja-mogu-malo-radit" jednostavno nije moj modus operandi. Presao u drugu firmu nakon par mjeseci trazenja.

 

Zakljucak: da, imao sam srece kao malo tko, ali da je problem (samo) u TVZu nebi mi niti sreca pomogla.

 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice