Razer kupio Nextbit, Robin povučen iz prodaje

poruka: 6
|
čitano: 1.535
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Razer kupio Nextbit, Robin povučen iz prodaje".
14 godina
offline
Razer kupio Nextbit, Robin povučen iz prodaje

super su mi ove kupnje kompanija nastalih iz crowdfundinga. najbolji primjer je pebble; kupis, ogulis, odjebes postojece klijente i backere, ukines im jamstva i podrsku i onda se jos nadas da ces im kasnije prodati novi proizvod. nikad vise!

bilo kakav crowdfunding prizvod koji se u svom zivotnom vijeku oslanja na tvrtku koja ga je proizvela, vise nece pod moj krov.

 

ionako je sam princip crowdfundinga elementarno pederski: imamo ideju, skupimo vase pare, proizvedemo poluproizvod koji vi trpite, javljate bugove te ih ispravljate zajedno s nama, jednog dana kad prica uspije prodamo koncept velikoj kompaniji koja vas kao stoku sitnog zuba odjebe i zgrabi koncepte i prava te ih dalje bez grama srama prodaje kao svoja za skupe pare. ako uspije, jeeeej! ako ne uspije, koga briga, ionako su pare vase...

 
10 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
offline
Razer kupio Nextbit, Robin povučen iz prodaje

baš to pljuska naivnim ljudima. Jbt sam mobitel je preplaćeno smeće koji se bazira na neograničeni cloud sada je i to upitno. I još tome prodali razeru, ono razeru 

Moj PC  
5 1 hvala 1
15 godina
offline
Re: Razer kupio Nextbit, Robin povučen iz prodaje
Taj mobitel mi uopće nije bio jasan. Šta nije bilo jednostavnije stavit utor za MicroSD kartice?
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Razer kupio Nextbit, Robin povučen iz prodaje
Da imam megabrzu vezu i flat, prvi bi izbacio sve oblike kartica iz moba (vjerojatno se tom filozofijom vode i proizvođači koji izbacuju van utore za kartice tj. u velikoj većini svijeta nije ovako bijedna situacija s netom kao što je kod nas).
Ovako sada imam tzv. flat, a toliko jadnu brzinu da cloud nema smisla, a i sama telefonija je kod nas toliko skupa da je to užas.

Evo samo jedan primjer:

- dva smartphone-a s nekim "L" tarifama - cca 350 kn (sama pretplata, bez nekih njihovih glupih opcija "otplata uređaja" i sl.)
- kod kuće jadnih 10 MBit/s download i još jadniji upload koji se mjeri u nešto sitno Kbit/s + MaxTV + telefon (ne sjećam se kada smo ga zadnji puta koristili) - cca 360 kn (nemam nikakvu ugovornu obavezu, inače bi račun bio povoljniji kojih 30-ak kn)
- seedbox s 950GB HDD-om, 10 Gbps upload/download - cca 140 kn

Uz sve to, zaboravio sam da je prije bila i posebna usluga za nas koji smo htjeli push mail tj. normalno koristiti BlackBerry, mislim da je to bilo još nekih 60-ak kn (zaboravio sam koja je bila točna cijena) na mjesec x 2 tj. 120 kn, ali tu nije bilo izbora ni alternative (ne za osobe koje žive od maila i kojima propušteni mail znači izgubljeni posao).

Znači, dvije osobe (kako to tek izgleda u malo većim obiteljima!?) u prosjeku daju cca 850kn mjesečno (danas, bez usluge za push mail) za megalošu uslugu. Znači 850kn, a ne mogu ni sanjati o cloudu.....kako žalosno.
Telekomunikacije nas toliko udaraju po financijama, a nije baš da imamo izbora tj. imamo, možemo sve ugasiti i nemati ništa.

Meni se sviđa ideja clouda, ali to nije baš za nas (bar ne trenutno) jer tko zna koliko bi nam naplatili takvu vezu da imamo flat za smartphone i da ga možemo ugodno koristiti, a ne da par fotografija u visokoj rezoluciji uploadamo ne znam koliko minuta.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
offline
Re: Razer kupio Nextbit, Robin povučen iz prodaje
Razeru nesto fali? Imam njihovu tipkovnicu i nakon Razera se ne bih vratio na Logitech ili nesto dr, nema teorije. Ppati tipkovnicu 1200kn pa reci da ne valja. Odlicnu periferiju rade, ne znam cemu to zgrazanje na Razr.
16 godina
offline
Re: Razer kupio Nextbit, Robin povučen iz prodaje
Kao što si i sam rekao Razer radi periferiju, mislim da se kolega upravo radi toga "zgraža".
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice