WI FI Ruter HD streaming

poruka: 11
|
čitano: 6.651
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
WI FI Ruter HD streaming

Pozdrav svima,

Ukratko potreban mi je savjet po osnovu moje želje.

Dakle, imam mrežni HDD (My Book Live), i preko rutera (WI FI) na PC (laptop Dell novije proizvodnje) želim da gledam filmove u HD (Blue Ray m2ts).

Trenutno imam d-link 524 sa kojim slika "trza" zasrajkuje. Napomena MKV format ide , rekaobih, bez problema.

 

Da li sa novim ruterom (standard "N") rješavam ovaj problem?

Da li mi treba neko jeftinije rješenje npr DI 615 ili pak trebam posegnuti za skupljim rješenjem npr linksis 3500?

Razlika u cijeni je više nego duplo.

Hvala.

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: WI FI Ruter HD streaming

Sa 802.11n standardom streamanje filmova bude išlo jer omogućuje mnogo veće brzine. O tome kakav će ti ruter zatrebati sam bolje znaš budući da nisi naveo par stvari kao: Živiš li u kući ili u stanu? Starogradnja, novogradnja? Tanki, debeli zidovi? Kako veliku površinu namjeravaš pokriti sa bežičnim signalom? Imaš možda interferencije od susjeda? Imaš li kući dosta elektronike koja isto "zuji" u 2.4GHz spektru(tako da postaviš ruter negdje dalje od tih uređaja)? Gdje budeš smjestio rutera i koliko daleko će on biti u odnosu na laptop kojim češ loviti taj signal? Koliko prepreka bude između vas? Itd, itd... To sve utječe na kvalitetu signala koji za streamanje filmova treba biti jači. Probaj odgovoriti na ta pitanja i znat češ naći odgovarajući ruter.

Gledaj na modele koji imaju min. 2 antene. Takvi modeli daju brzine do 300Mbs(reklamne brzine, dok su stvarne mnogo manje). Ako želiš pokriti veću površinu, provjeri da ruter može dati čim veći output power. Ukoliko uzmeš 802.11n ruter, bežična kartica kojom loviš taj signal mora podržavati 802.11n standard inače nema efekta.

16 godina
offline
WI FI Ruter HD streaming

Hvala na brzom odgovoru.

Ruter se nalazi u centralnom dijelu kuće koja je stara gradnja (i nema puni zidova) i do sada nisam imao problem sa signalom, o kvaliteti i jalini ne mogu govoriti.

 

Nakon psojeta trgovini, ostao sam potpu i dalje zbunjen.

Prvo, smatram da moj laptop podržava "N" standard, ali ne znam da li podržava ove frefenicje 2,4 i 5 (dual band) pošto sam uzeo u razmatranje dva uređaja;

Asus RT-N 16 cca 600KN Daje 300Mb

Asusu RT-N56 cca 1000KN Daje 300+300Mb (Dual Band 2,4 & 5Gh)

Šta uzeti, može i neki treći savjet?

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: WI FI Ruter HD streaming

Ako hočeš doznati podržava li tvoj laptop dual band -> (Za win7) Na desktopu desno dolje odeš na ikonicu kojom loviš bežične mreže, klikneš, pa na "Open Network and Sharing Center" -> "Change adapter settings". Tamo će pisati kako se zove chipset kojim hvataš bežični signal. Zapišeš to i zatim na Google tražilicu s njim. Možda piše negdje i u manualu koji si dobio s laptopom.

Za provjeru jačine signala skineš ovaj program: http://www.metageek.net/products/inssider/
Odspojiš se sa svoje bežične mreže, ali ostaviš bežičnu karticu da radi. Pokreneš program i on će početi detektirati bežične mreže. Pogledaj vrijednosti svoje mreže. RSSI do -65 su vrlo dobre vrijednosti. Znači, RSSI od -70 je lošije od -65. Što niža vrijednost, to bolje. Prošeći se sa laptopom do mjesta gdje i inače koristiš laptop. Ako sa postojećim ruterom dobivaš takve vrijednosti, onda nebi trebalo biti problema.

Ruteri koje si odabrao se na prvi pogled čine prva liga! Stvarno solidni! Na netu sigurno ima testova, review-a tih rutera, pa provjeri što kažu. Da ne dobiš baš sve na gotovs. {#} Za RT-N16 preporučuju da se odmah upuca alternativni firmware(DD-WRT, Tomato). Ali kreni sa originalnim. RT-N16 je već neko vrijeme na tržištu, a koliko vidim, Asus je dosta ažurirao firmware tog modela, pa vjerujem da su ispeglali većinu bugova i stavili potrebne mogućnosti. Ako utvrdiš da možeš loviti i 5GHz, možda bih umjesto Asusa RT-N56 uzeo Asus RT-N66U, jer ima eksterne antene(bolja pokrivenost, antene se mogu zamijeniti jačima) i daje veće brzine. Kad kupiš rutera, OBAVEZNO prvo provjeri ima li instaliran najnoviji firmware. Instaliraj ga i tek onda kreni u akciju!

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 19:42 (D1001).
16 godina
offline
WI FI Ruter HD streaming
@D1001 puno hvala za pomić i strpljenje.
Odluka je pala na N56, već kupljen i upogonjen.
Kao što si naveo, prvo upgade, dalje sve na automatske postavke, uz WAP2 Personl x64 (moze i x128).

Odmah sam pokušao HD stream, i ide bez problema.
Što se tiče jačine signala, ona je od -25db odmah do rutera, na dalje (gdje će uobičajeno biti laptop) od -35db, do max (najdalja tačka u kući) -50db.
Mislim da su ovo jasko dobri rezultati.

Mrežna kartica je Dell Wireless 1702 801. 11 b/g/n

Postavki ima jako puno, i kada uhvatim vremena, probati ću, vjerojatno će mi trebati pomoć, jer ima puno toga što ne razumijem ....
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: WI FI Ruter HD streaming

Da, to jesu jako dobri, tj. odlični rezultati! Sa takvim vrijednostima neće biti problema kod streamanja hd filmova. Budeš i više nego zadovoljan!

Uživaj! {#}

16 godina
neaktivan
offline
WI FI Ruter HD streaming

a ako sve to hocu spojiti na telku i gledat sve u HDu moram imati nešto tipa boxeebox ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: WI FI Ruter HD streaming

Boxee Box je primarno namijenjen gledanju filmova direktno sa neta, iako može izvesti i to što tražiš. Barem tako piše:"...it takes your personal video, picture and music files from your hard drive and home network somewhere they've never been -- your HDTV. The Boxee Box works with virtually any file type (MP3, MP4, .jpeg, .avi, .mkv) and makes it easier to sort through than ever. If you can create it, the Boxee Box will play and organize it." Takav tip kutije ti u svakom slučaju treba. Pretraži net malo. Znači kutija koja se može bežično(ili žično) spojiti na tvoju kućnu mrežu.
Ovdje imaš reklamnu usporedbu par modela od kojih možeš krenuti.

Današnji moderni TV-i imaju svu silu priključaka, pa pogledaj što tvoj TV ima. Možda možeš spojiti TV direktno sa ruterom. Nije li najjeftinije rješenje spojiti hard disk na USB utor od TV-a? {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 19:37 (D1001).
16 godina
neaktivan
offline
Re: WI FI Ruter HD streaming

jest ako tv podržava titlove, ako ne, banana! :)

14 godina
neaktivan
offline
Re: WI FI Ruter HD streaming

Grdo! {#}

15 godina
neaktivan
offline
WI FI Ruter HD streaming
Asusov set rutera n16, n56 i n66ru su zakon. Imam zadnji iz amerike i daje 3 mreze velikog dometa -2.4, 5 ghz i jos guest networke! Streamanje ko pjesma! Hd ili drugo. Inace imam popcorn player i apple tv.
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice