Problem sa canon mv930

poruka: 3
|
čitano: 2.360
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Problem sa canon mv930

Pozdrav stručnjacima i molim Vas pomoć.

Kupio sam Canon MV6930 kameru prije cca 4 godine.

Do nedavno sam imao ACER laptop koji je imao Firewire i sve je bilo ok što se tiće capture videa sa kamere na laptop.

Taj ACER mi se pokvario i kupio sam nomi ASUS koji nema firewire niti express card ulaze (nisam imao na raspolaganju dovoljno novaca da kupim laptop koji želim).

I sad...kad želim napraviti capture videa preko USB-a na laptop, ASUS ne reagira na kameru, uopće je ne vidi (kao capturing device).

Molim Vas odgovore na slijedeća pitanja:

1. da li uopće Canon MV930 može preko USB-a slati video u laptop? da li treba nekakve drivere?

2. ako može, kako?

3. ako ne može, obzirom da nemam firewire niti express card na ASUS-u, da li uopće postoji kakav način za skidanje videa sa kamere?

 

zahvaljujem

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Problem sa canon mv930

Ne znam snima li ta kamera video ili samo fotografije na SD karticu; ako snima video na SD karticu, najjednostavnije ti je karticu staviti u neki čitač i prebaciti snimku tako.

Za USB, vjerojatno treba neki driver (ali trebalo bi provjeriti imaš li to na CD-u što bi trebao dobiti uz kameru), ukoliko uopće može prebacivati video na taj način.

 

Nažalost, nemam takvu kameru pa ne mogu detaljnije pomoći...

KaeR
16 godina
moderator
online
Re: Problem sa canon mv930
davorcek23 kaže...

Kupio sam Canon MV6930 kameru prije cca 4 godine.

Google ništa ne izbacuje pod tim modelom. Kakva je to kamera - miniDV kamera? Kod miniDV kamera zaboravi na USB - u pravilu je u pitanju capturing videa, a ne kopiranje, i kvaliteta bi preko USB-a bila degradirana, ako se kamera uopće može spojiti preko USB-a (miniDV kamerama USB najčešće služi samo za prebacivanje fotki). Ako se može, onda će ti možda trebati driver (pogledaj što ti je došlo s kamerom, guglaj) i nekakav program koji može raditi capturing - od besplatnih možda VirtualVCR to može.

 

Nisi naveo model laptopa - imaš ikakav utor za proširenje? U pravilu se može kupiti firewire kartica i za laptop. Ako ne, vidim da na eBayu ima za kupiti kabel Firewire u USB (recimo ovaj) za sitne pare (7-8 kuna s dostavom), a ima i nekih adaptera. Spominju se konekcije svojstvene za videokamere, a sad bi li ispravno radio i za prijenos videa kao kad se koristi klasični firewire kabel - ne znam. Trebalo bi probati. Ima li takvog kabela igdje za kupiti kod nas - stvarno ne znam. Ako ništa drugo ne iskemijaš, onda bi ti možda bilo pametno kupiti - u najgorem slučaju ostat ćeš bez 8 kuna, u najboljem riješit ćeš svoj problem. {#}

 

 

Edit: aha, tek sad sam uočio naslov - vidim sad da je u pitanju lapsus kod modela u tekstu poruke, dakle MV930 - miniDV kamera. Da, miniDV kamera, koja se na računalo spaja preko mini FireWire konektora za prijenos videa, dok USB konektor služi samo za prijenos fotografija.

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2011 20:15 (mbaksa).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice