Otvaranje trgovine informatičke opreme

poruka: 148
|
čitano: 49.161
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
rooswelt1991 kaže...

Ma sad sam skroz odustao, iako sam i dalje uvjeren da je ovo bila dobra ideja{#}

 

Jbg, drugi put vas neću ni pitati za mišljenje{#}

 

šala{#}

Toooo, odgovorili smo ga, sad ću ja to pokrenut.{#}

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 8:20 (perkoxcar).
12 godina
neaktivan
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme

ako ti treba prostor javi, hahha. 

 

previse baziranje na tu inf. opremu.

 

jucer sam bio u nekigrad(slovenija) i gle cuda naletim na nesto slicno prostorom i idejom kakvu sam ja mislio realizirat, i onako pocnem razgovor sa zaposlenikom.

 

i nakon duljeg vremena zakljucimo trgovina kao trgovina debelo u minusu

 

najveca zarada je programiranje programi za kase i slicno, izrada web stranica i tečaji----ovako tečaji upoznavanje osnova rada kompjutera. windows i ms office(samo word i excel) osobama starijim od 40 godina.

 

tecaj ide 3 puta tjedno po 2 skolska sata s pauzom od 10 minuta.

 

tecaj traje 2 mjeseca, i kosta 100€ po osobi, radi to vec godinu i pol, i pun je, cak razmislja o zakupu veceg prostora gdje bi mogao vise kompova stavit, trenutno ih ima 8.

 

8*100= 800€/2mjeseca 400€ mjesecno samo to, jedini izdatak je vase vrijeme i struja i malo neta. napomena i to jako bitna 400€ samo jedna grupa!!

 

ima vec grupe do kraja ovo godine.

 

programi za kasu -- nemam pojma porgramirat nit ista slicno, -- cijela okolica koristi njegove programe i opremu, znaci onaj koji zeli kasu unajmljuje je na godinu dana za 2000€ prva godina te svaka iduca za 300€ manje zakljucno sa 900€

kad uzmete kasu, na raspolaganju vam je 0/24 servis tehnicka podrska te dolasci i rijesavanje kojekakvih problema, i to sve besplatno.

 

web stranice ok to svi znaju cijena po izradi stranice 450€, -znaci kao kupac dobijete samo stranicu

-200€ da vas nauci neke osnovne stvari tipa- dodavanje i brisanje sadrzaja sa wstranice  

 

ili vi kao kupac birate izgled stranice, doalzite tjedno jednom i govorite sto da maknemo sta da stavimo sta da mjenjamo i to, znaci ta trgovina to jest taj lik. sve radi za vas na vasoj web stranici po vasoj zelji. minimalni ugovor je 2godine, mjesecno 80€ + nba pocetku ne 450€ nego 200 € za izradu.

 

te je jos natuknuo da je trenutno u planu ugovor sa starackim domom, da staracki kupi 10 kompova a on ce 3 puta tjedno po sat i pol za 500€ ucit starcice na internet ic.

 

prodaja kompjutera i ostale opreme ne ide, jer nemoze spustit cijenu kao sto imaju veci centri pa bi to najrađe izbacio,

 

rekao sam mu da bi bilo dobro kao ono kupovanje "polovnih" orginala filmova i igrica itd. te prodavanje istih.--nasmijao se i rekao alo momce pa mi smo balkanci... imas torrente, a ako neko zeli neku orginal igricu kupit ce je odmah u trgovini a ne nakon 3 godine.

 

iznajmljivanje ps3 i xboxa i wii-- totalni promasaj. 

 

eto ukratko o svemu tome.

 

znaci bacit se na programiranje tih kasa programa, izrade web starnica, i ucit dedeke i babeke ono sto znaju djeca od 8 godina.

 

ispunti neih 10ak grupa godisnje tecaji, izradit 10ak stranica, i uvalit se u neke lokalne supermarkete s kasama, na krku je trgovina krk npr. sa 10ak ducana. i mislim da su neki novci izgledni a sad koliko ???

 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 9:59 (netko0203).
13 godina
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
perkoxcar kaže...
rooswelt1991 kaže...

Ma sad sam skroz odustao, iako sam i dalje uvjeren da je ovo bila dobra ideja{#}

 

Jbg, drugi put vas neću ni pitati za mišljenje{#}

 

šala{#}

Toooo, odgovorili smo ga, sad ću ja to pokrenut.{#}

hahahahahahaahhaa epic {#}

Gamers Don't Die, They Respawn. 1,001 posts and counting...
15 godina
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme

1 - obrt te košta neku sitnu papirologiju, detalji: Kako otovriti obrt koja ti škola treba, neznam. al' sam poprilično siguran da će ti tamo reči

jedna napomena: u obrtu odgovaraš svom svojom imovinom (čak i gačama koje imaš na sebi...)

 

2 - može mailom, telefonom, faksom... ima nekoliko mogućnosti.  odgoda plaćanja? bojim se da to tako nejde u početku. žašto? odgoda je rizik za davatelja i davatelj mora imati nakakv oblik osiguranja.

prvo promet i uredno plaćanje, pa tek onda odgoda (ovo je ćišto moje razmišljanje i tako bi ja napravio da sam dobavljač)

 

3 - jeftin servis na terenu? s time da smatram kako je 200 kn skup servis...

 

4 - možda nebi bilo loše

 

5 - svaka usluga se može naplatiti (čak i gledanje u grah) dok god državi plaćaš PDV

 

6 - u stvog primjera je vidljivo da ne razumiješ pojam intelektualnog vlasništva i da za njega ne vrijede ista pravila kao za ostala, nazovimo, materijalna vlasništva

 

7 - možda zanimljivo turistima

 

8 - bojim se da ne (barem u ovom segmentu) al' o tome nemam pojma. detalji na stranicama ministarstva gospodarstva, (ne)rada i poduzetništva

 

9 - ovo sam ti odgovorio u prvom odgovoru

 

10 - spomenuo si da si više za software... a da si složiš nekakav obrt koji će se baviti software-skom podrškom? npr. postavljanje softverije u ured nekog poduzeća te spajanje na server, administracija servera i slične pi***ije?

 

 

Ajme, kako se ovo pojavilo tek sada? (znam, al' neka ostane kad je već napisano)

 

@rooswelt1991

Vjerujem da ekipi nije u cilju te razuvjeriti da ne pokrečeš posao. Ekipa je dobronamjerna i skreće ti pažnju na tvoje pogreške u razmišljanju.

Mnogo elemenata nisi uključio u svoju "kalkulaciju" uvoza. Troškovi carine/špedicije, prijevod i tiskanje uputa za uporabu, servis u garantnom roku, porezi, prirezi i ostala davanja.

Također, svoje "istraživanje tržišta" obavljaš na specijaliziranom forumu, na kojem je registrirano 1% cjelokupne populacije RH (ako se vodimo podatku s naslovice foruma: autora: 41.618). Od tih 1%, ova tema je proćitana 2.388 puta, što je 0,5% populacije (kada bi svako od nas samo jedamput pročitao temu). I još te velika večina "odgovara" od toga.

Ako želiš ozbiljno krenuti u posao s modding opremom, napravi (plati) ozbiljnu analizu tržišta, pa onda odluči.

 

I za kraj, ja ti nikada neću biti kupac modding opreme... Ako moddam, onda radim svoje, a ne kupujem gotova rješenja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 22:04 (markonio).
16 godina
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
daseparo kaže...

Letimično sam pregledao postove, nisam vidio do kraja sve savjete i di ste došli u raspravi, ali web caffe je po meni promašaj. Zašto???

 

Zato što to izlazi iz mode sve više. Access point natrkeljit tu, složit sam radius server ili preko nekog od dostupnih servisa da ti turisti plaćaju pristup internetu i napravit takvih nekoliko lokacija po gradu. To je pravi pogodak. Koji web caffe koji radi full 2 mjeseca i sve ukupno do pola godine. Grrrrrrrrrrrrrrr. Razmišljajte malo izvan granica. Koliko turista danas dolazi sa laptopima, koliko ih ima Iphone, neki Android, Ipad itd itd... Misliš da im treba webCaffe. Ja mislim da ne i u budućnosti će im trebati sve manje i manje !!!

 

Druga stvar, ako nemaš informatičke usluge tipa izrada web stranice i programiranje na zahtjev (POS itd...) ili pak servis uređaja u malom gradu nemaš šanse da uspiješ samo sa dućanom. Dapače, ako misliš uspjeti trebaš raditi skoro sve ovo + dućan opreme u kojemu možeš imati na lageru kućišta, miševe, tastature, pokoji monitor, hdd i memorije. Komponente kao grafička, procesor, matične i sl treba izbjegavati jer je realna mogućnost da ćeš prodati samo dvi do tri grafičke godišnje, a one hiperprodukcijom izrazito gube cjenu. Laptopi su posebna kategorija, a ni njih nećeš u dućanu imati na bacanje jer i njima izlazu novi modeli. 

 

U biti ti bi postao nekakav distributer između većih hrvatskih dućana i krajneg kupca, koji je u malom mistu, ne razumije uopće problematiku i nezna se služiti internetom. U takvoj situaciji jedina moguća zarada u trgovini je da dereš ljude nemilice, jer nema šanse da možeš biti konkurentan drugima. Ja sam iz malog mista i gledam na primjerima kod mene i svi što se bavu informatikom osim prodaje imaju i gore navedene usluge. A došao sam do par ponuda za komponente, specifikacije su bile copy-paste iz ADM-a + instalacija windowsa i to na nekih 6000,00 kn ide skoro 1000,00 kuna njima. Ilustracija koliko moraš derat ljude da bi zaradio na informatičkoj trgovini u malom mistu.

Citirati ću sam sebe jer nakon par stranica maštarije o export import opremi za računala moj post se izgubio, a vidim da je autor teme istraživanjem došao do sličnih zaključaka. 

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...
14 godina
protjeran
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
rooswelt1991 kaže...

E vidiš, to je problem večine, svi misle da se može preko noći dobiti mjesečna dobit u x0 000kn, pa nije vam ovo dječja igra.

Polako, ako prve godine bude 50 000 kn, druge 75k kn, treće 100k kn, ja sam zadovljan.

Pogledaj koliko treba vremena utrošiti u ovo sve, da dnevno radim 2-3 sata, to jest zaprimam naruđbe, i razgovaram sa kupcima, dajem savjete i to je to.

znam da bi neki ljudi ubili za posao od 3500kn, a da ne govorim da su visoko školovani.

 o majko moja...ti si stvarno optimista... u puno razvijenijim i bogatijim zemljama se ne polazi sa takvom računicom a ti si ju već uračunao u Rvackoj....

15 godina
offline
Otvaranje trgovine informatičke opreme

Ma ja sam se očigledno bio zaletio malo, kad sam se malo bolje raspitao poslao par mailova, shvatio sam da za takvo nešto treba velika lova za početak, bar 50 000 ak tisuća kuna, ako ne i više.

a toliko sad nemam ni približno{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme

tebi če trebat 2-3 godine da bi se za tebe pročulo u gradu i okolici...sumnjam da imaš 500 000kn za reklame kako bi u roku 2 mjeseca svi za tebe znali (TV reklama)

15 godina
neaktivan
offline
Otvaranje trgovine informatičke opreme

Tek sam sad vidio ovu temu {#} Ovo što su rooswelt i FiCoO htjeli otvorit modding trgovinu uopće nije loša ideja.

 

Ali prvo bi trebali napravit nekakvu web stranicu, malo izreklamirat po raznim sajtovima, stavit nekoliko kućišta sa cool izgledom i modding opreme i sve to prvo staviti na "pre-order" i stavit neki brojač ili registraciju ljudi da vidimo koliko bi se ljudi uopće zainteresiralo za takvo nešto.. Pa tek onda naručit od xoxide-a ili od negdje drugdje kad budemo imali dovoljno ljudi zainteresirano na pre-orderu..

 

Ako niste skužili o kakvom pre-orderu pričam možda ćete sad {#}

 

Znači napravimo web stranicu i na naslovnicu stavimo par slika i opisa kućišta i dodat ispod slike gumbić "pre-order/prednarudžba" i naravno stavit neku cijenu.. I kad nekoliko ljudi stisne na prednaružbu vidimo zainteresiranost i tek onda idemo dobavljati robu..

 

a.k.a. T R 1 P L 3 X /// Prava internet zarada - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 // odesk.com //
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 1:42 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
netko0203 kaže...

Evo ovako, imam problem, dosao sam na ideju, koja je za mene lako izvediva......

 

Te mi treba pomoć:

 

1 - kako otvoriti  trgovinu - sto mi je sve potrebno - te okvirno koliko me izađe otvaranje obrta ili kako to vec ide

 

2 - kako stupiti u kontakt s dobavljacima te koliko odgode placanja dobijem prilikom otvaranja, te na pocetku s obzirom da sam ogranicen prostorom, nemogu sve imat u trgovini, pa bi vise bazirao prodaju putem kataloga, tj, dođete i naručite. Da li ima dobavljača koji su u

      u svakom trenutku spremni poslati tu određenu stvar

 

......

 

Unaprijed Hvala svima zainteresiranima.

 

 

netko0203 kaže...
!!!!dodatak ,imam ekonomsku skolu, dosta dobro poznajem te stvari, ali ipak sam vise softverski tip nego hardverski. i nije bit u zaradi prodajom konzola il kompjutera to bi vise bila usputno, vise se baziram na to kao sto neki navode internet caffe, i to samo radi ljeta kad ima ovih stranaca koliko os, i ako bi to uspjelo sa razmjenom orginala tj kupovanje starih te prodaje., a preko zime sta ja znam neznam jer lokalni nece ni izac iz kuce a kamoli potrosit kune na nesto sto imaju, ma da imam 5000 cistih al sam sam svoj sef a ne da mi neko zapovijeda mrcvari i slicno tome,

  .....

  Oprosti ali ovo moram komentirat.

Ja idem u ekonomsku školu (prvi sam razred - završavam) i znam da je za otvaranje d.o.o. minimalni unos imovine od 20.000 kuna, a za obrt manje i obrt je bolji za poreze jer porez plaćaš kad ostvariš dobit a u d.o.o. porez plaćaš kada napraviš račun bez obzira dali si ostvario dobit....

 

Ono, imaš ekonomsku školu a za ovo se informiraš{#}

 

p.s. ja možda jesam pogriješio ali ja sam prvi razred LoL

*_helper_* msn: dinkecc@windowslive.com
13 godina
neaktivan
offline
Otvaranje trgovine informatičke opreme

Oces savjet?

kakav ducan informaticke opreme,kakav skype shit cafee i sl.imas oko 50000 kn? kupi Mac,mozda onaj white on dodje uz produzenje adsl u t-com neki 6500 kn.Skini SDK,to ti je program za programiranje iPhone aplikacija.Kupi neke pocetnike knjige kako i sto,uci uci i uci.Preko iTunesa,mos skinuti pocastove predavanja o programiranju za pocetnike (brucose) sa nekih poznati sveucilista,tipa recimo stanford.ja san sebi skinia masu predavanja koje su se odradvijali tijekom jedne akademske godine i pratio dio po dio (nastava)i vjezbe odradjivao,kao da je live elearning.Na masu tih predavanja dodju neki poznati iz te branse koji vec imaju svoj buissnies ,pa savjet sto i kako sto ciniticujes neke cake iz "prve ruke".Ovo je dugotrajno ulaganje,neces zaradjivati onolike novce koje spominjes kroz godinu 2 ili 3.ali nakon toga,krenit ce te..mic po mic.bitno ti je da si kreativan i da imas ideju sto bi bilo ok za napraviti.Danas sve ide prema smartphone-vima.Taj SDK ti je besplatan za skinuti i programirati.Nemoras imati iPhone da bi testirao te app, vec unutar tog SDK imas simulator na kojem mos sve isprobati.Jedino ako stvarno krenes u komercijalu onda ti taj SDK development kost a 99dolara godisnje.,Uz sve to sto sam nabrojio moras imat nekakav posao s kojim ce placati racune sto bi se reklo,a ovo radi u slobodno vrijeme,.pa ako uspije uspije.poslovni prostor ces uvijek imati.eto

 

lp

 
0 5 hvala 0
16 godina
online
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
Naguljizov kaže...

Oces savjet?

kakav ducan informaticke opreme,kakav skype shit cafee i sl.imas oko 50000 kn? kupi Mac,mozda onaj white on dodje uz produzenje adsl u t-com neki 6500 kn.Skini SDK,to ti je program za programiranje iPhone aplikacija.Kupi neke pocetnike knjige kako i sto,uci uci i uci.Preko iTunesa,mos skinuti pocastove predavanja o programiranju za pocetnike (brucose) sa nekih poznati sveucilista,tipa recimo stanford.ja san sebi skinia masu predavanja koje su se odradvijali tijekom jedne akademske godine i pratio dio po dio (nastava)i vjezbe odradjivao,kao da je live elearning.Na masu tih predavanja dodju neki poznati iz te branse koji vec imaju svoj buissnies ,pa savjet sto i kako sto ciniticujes neke cake iz "prve ruke".Ovo je dugotrajno ulaganje,neces zaradjivati onolike novce koje spominjes kroz godinu 2 ili 3.ali nakon toga,krenit ce te..mic po mic.bitno ti je da si kreativan i da imas ideju sto bi bilo ok za napraviti.Danas sve ide prema smartphone-vima.Taj SDK ti je besplatan za skinuti i programirati.Nemoras imati iPhone da bi testirao te app, vec unutar tog SDK imas simulator na kojem mos sve isprobati.Jedino ako stvarno krenes u komercijalu onda ti taj SDK development kost a 99dolara godisnje.,Uz sve to sto sam nabrojio moras imat nekakav posao s kojim ce placati racune sto bi se reklo,a ovo radi u slobodno vrijeme,.pa ako uspije uspije.poslovni prostor ces uvijek imati.eto

 

lp

 

Samo to?

 

\o/

13 godina
neaktivan
offline
Otvaranje trgovine informatičke opreme

svak bi htio lovu preko noci,a to ne ide.kafici,skype cafe-i ma lol.jedino mozda sto bi mu islo je hotspot tim ljudima,otherwise..downloadaj po koji tutorial,izmisljanje tople vode jednostavno vise ne prolazi..

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
Naguljizov kaže...

svak bi htio lovu preko noci,a to ne ide.kafici,skype cafe-i ma lol.jedino mozda sto bi mu islo je hotspot tim ljudima,otherwise..downloadaj po koji tutorial,izmisljanje tople vode jednostavno vise ne prolazi..

Izmišljanje tople vode je jedino što dns prolazi!

Ljudi su ulagali na sigurno već neko vrijeme zato je i došla kriza za njih (pogledaj građevinu u zagrebu, do prije 2 godine nisi mogao nagraditi stanova koliko su se prodavali, a onda je puno ljudi ušlo u taj biznis, i vidi što se desilo).

izmišljanje tople vode se vuijek isplati, samo treba biti kreativan, ali NE previše uporan. Kad vidiš da nešto ne ide, odustani, nemoj ići u minus koji nemožeš pokriti.

Npr ako čovjek odluči uložiti 20k kn, i krene mu dobro (dođe na neki plus od 30k), i onda počne opadati, nećeš valjda čekati da izgubiš sve i da odeš u minus, kad vidiš da nešto ne ide, izađi, zaposli se kod nekoga kome ide, i razmišljaj gdje si pogriješio. Pa kad opet imadneš love, ako si uoćio pogreške ispravi ih, pa kreni ponovo. Najgori su oni koji na početku nešto dobiju pa odu u minuse kakve nemogu vratiti za 15 godina.

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
15 godina
odjavljen
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
Naguljizov kaže...

Oces savjet?

....

Ajme. Pljunuti 50k u gluposti. Čemu ti je mac potreban. Može i obični PC + hackintosh. Čemu opće apple? Zašto ne Android? Razvijaš na Linuxu, sve od softvera potpuno besplatno. Ili WPF? Silverlight? Od 100 platformi kud na najskuplju za razvoj. I to još onu koja je ograničena ki' terasa.

 

Šta sve ljudima pada na pamet...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
13 godina
neaktivan
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme

AL hoce li krenuti dobro? bili ti htio riskirati svoji 20k kn ustecevine u "ako", a ne nesto sigurnije? meni ej danas 20kn velika lova,bar meni da bi isao na to,oce il nece svejedno mi .Drugo,ti se dotakao gradjevine,govoris o lovi boli glava a ne 50 k kn koliko je pocetak ove price.

13 godina
neaktivan
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme

ma lol ti i tvoj hackintos.sto svak zna u hr napravit kai ti? nije to reinstalacija windowsa,nedostatak podrske,drivera itd..zasto sdk.mozda zato jer je danas najisplativija,najvise se govori o tome iphonu,ok mozd android al get real..Ja govorim realno ne guraju me motivi tipa linux,unix rulez win suckz.to ostave za nekog drugog a ne nekog ko misli uci u nekakav bizz.ti da udjes sa hackinstsom u posao nek ti uleti inspekcija pa cu te ja pitati kako bura dere jarca+kazna i sl.ma ono big lol.to ostavi za neki drugi forum a ne za ovo.

15 godina
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
Naguljizov kaže...

AL hoce li krenuti dobro? bili ti htio riskirati svoji 20k kn ustecevine u "ako", a ne nesto sigurnije? meni ej danas 20kn velika lova,bar meni da bi isao na to,oce il nece svejedno mi .Drugo,ti se dotakao gradjevine,govoris o lovi boli glava a ne 50 k kn koliko je pocetak ove price.

Ma ok, samo sam ti rekao da se čak i najsigurnija investicija (a građevina je bila najsigurnije duplanje love prije par godina, bar u zagrebu) može gadno zakomplicirati.

Znam da 20000kn nije mala lova (pa meni je ohohoh love xĐ) ali ako skupljaš tu lovu već neko vrijeme, onda te je kadtad moraš potrošiti.

Nemoj uložiti svih 20 000kn, probaj sa 10ak. Odi na more, zaposli par nadobudnih da prodaju vruće kukurze po plaži i plati im 10ak%. 1 kukuruz košta 2kn (sa troškovima kuhanja) a prodaješ ih za 8kn, 1kn daš prodavaču i zarada na kukuruzu ti je 5kn. Prodaš 10 000 kukuruza i eto ti početne investicije :-)

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
13 godina
neaktivan
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
rooswelt1991 kaže...
Naguljizov kaže...

AL hoce li krenuti dobro? bili ti htio riskirati svoji 20k kn ustecevine u "ako", a ne nesto sigurnije? meni ej danas 20kn velika lova,bar meni da bi isao na to,oce il nece svejedno mi .Drugo,ti se dotakao gradjevine,govoris o lovi boli glava a ne 50 k kn koliko je pocetak ove price.

Ma ok, samo sam ti rekao da se čak i najsigurnija investicija (a građevina je bila najsigurnije duplanje love prije par godina, bar u zagrebu) može gadno zakomplicirati.

Znam da 20000kn nije mala lova (pa meni je ohohoh love xĐ) ali ako skupljaš tu lovu već neko vrijeme, onda te je kadtad moraš potrošiti.

Nemoj uložiti svih 20 000kn, probaj sa 10ak. Odi na more, zaposli par nadobudnih da prodaju vruće kukurze po plaži i plati im 10ak%. 1 kukuruz košta 2kn (sa troškovima kuhanja) a prodaješ ih za 8kn, 1kn daš prodavaču i zarada na kukuruzu ti je 5kn. Prodaš 10 000 kukuruza i eto ti početne investicije :-)

 da znas ,da ta ideja sa kukuruzima nije losa,znam jednog lika..kupi kukuruz za kunu proda za 15kn :)..pa racunaj..hehe

15 godina
offline
Otvaranje trgovine informatičke opreme

U mojim mladim danima (kad sam imao 10ak godina) kukuruz je bio još jeftiniji, jer ga se nabaljalo po noći kod susjeda koji ima najveću njivu {#}{#}

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
Naguljizov kaže...

ma lol ti i tvoj hackintos.sto svak zna u hr napravit kai ti? nije to reinstalacija windowsa,nedostatak podrske,drivera itd..zasto sdk.mozda zato jer je danas najisplativija,najvise se govori o tome iphonu,ok mozd android al get real..Ja govorim realno ne guraju me motivi tipa linux,unix rulez win suckz.to ostave za nekog drugog a ne nekog ko misli uci u nekakav bizz.ti da udjes sa hackinstsom u posao nek ti uleti inspekcija pa cu te ja pitati kako bura dere jarca+kazna i sl.ma ono big lol.to ostavi za neki drugi forum a ne za ovo.

Imaš temu na forumu kako se to sredi i nije ništa kompliciranije od instalacije XPa. Tko to ne pohvata, nema što tražiti u nikakvom programiranju.

 

A što se tiče legalnosti, kog briga dok učiš doma i kucaš za sebe te programe? Pa nećeš verziju za tržište pisat na hackintoshu. Dok dođeš do toga, možeš se sasvim lijepo igrati kod kuće. I dalje ostaje pitanje ograničenosti platforme.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
13 godina
neaktivan
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
Sum_of_all_fears kaže...
Naguljizov kaže...

ma lol ti i tvoj hackintos.sto svak zna u hr napravit kai ti? nije to reinstalacija windowsa,nedostatak podrske,drivera itd..zasto sdk.mozda zato jer je danas najisplativija,najvise se govori o tome iphonu,ok mozd android al get real..Ja govorim realno ne guraju me motivi tipa linux,unix rulez win suckz.to ostave za nekog drugog a ne nekog ko misli uci u nekakav bizz.ti da udjes sa hackinstsom u posao nek ti uleti inspekcija pa cu te ja pitati kako bura dere jarca+kazna i sl.ma ono big lol.to ostavi za neki drugi forum a ne za ovo.

Imaš temu na forumu kako se to sredi i nije ništa kompliciranije od instalacije XPa. Tko to ne pohvata, nema što tražiti u nikakvom programiranju.

 

A što se tiče legalnosti, kog briga dok učiš doma i kucaš za sebe te programe? Pa nećeš verziju za tržište pisat na hackintoshu. Dok dođeš do toga, možeš se sasvim lijepo igrati kod kuće. I dalje ostaje pitanje ograničenosti platforme.

 to je,al pitanje oce li to sve skupa raditi.nema bas podrska za sve procesore grafe i sl.

15 godina
offline
Otvaranje trgovine informatičke opreme
rooswelt1991, Do stagnacije građevinskog biznisa nije došlo zbog velikog broja investitora, nego zbog drastičnog pada potražnje uzrokovanog financijskom krizom u kombinaciji sa sve većim cijenama po kvadratu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 18:12 (maxym).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
maxym kaže...
rooswelt1991, Do stagnacije građevinskog biznisa nije došlo zbog velikog broja investitora, nego zbog drastičnog pada potražnje uzrokovanog financijskom krizom u kombinaciji sa sve većim cijenama po kvadratu.

Znam ja zbog čega je došlo do toga, ali vjeruj mi da i broj investicija nikako nije mala stvar, čak je i bandić ušao u taj biznis sa svojom sopnicom, pa sad dijli stanove đaba....

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
15 godina
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
Građevinarstvo kod nas baš i nije najbolji primjer zbog brojnih faktora (mali broj firmi u početku, nenormalno velika zarada, kontinuirani rast cijena, sprega građevinara, sudstva i politike...). U slučaju povećanja ponude u tržišnim uvjetima dolazi do smanjenja cijena (i zarade) i propadanja najslabijih, ali ne i do totalnog kolapsa kao u slučaju krize.
11 godina
neaktivan
offline
Re: Otvaranje trgovine informatičke opreme
rooswelt1991 kaže...
maxym kaže...
rooswelt1991, Do stagnacije građevinskog biznisa nije došlo zbog velikog broja investitora, nego zbog drastičnog pada potražnje uzrokovanog financijskom krizom u kombinaciji sa sve većim cijenama po kvadratu.

Znam ja zbog čega je došlo do toga, ali vjeruj mi da i broj investicija nikako nije mala stvar, čak je i bandić ušao u taj biznis sa svojom sopnicom, pa sad dijli stanove đaba....

i di si utuko onih 46k kuna nakraju ?

15 godina
neaktivan
offline
Otvaranje trgovine informatičke opreme

Onaj tko nije nikad radio u toj branši misli da može natuć tisuće kuna prodajom.E pa nije baš tako.

Ja radim skoro 15 godina po IT dućanima i švercam IT robom.Stvar je u tom da se jednostavno moraš pokriti prvih 2 godine.

Marže su drastično pale.

Davanja su drastično porasla.

Netko tko nema sovju klijentelu neka mu ne pada napamet ulaziti u taj posao bez jake financijske potpore.

To govorim iz iskustva,a ne zato da bih nekog prestrašio.

Konkurencija je prevelika.

To je u principu čista matematika.

Mlađa generacijo,nemojte se zaluđivati ogromnom zaradom,ti dani su prošli odavno.Ima puno stvari o kojima triba razmišlajti prilikom otvaranja takvog posla.Ja već 3 godine kalkuliram da li bi to bilo isplativo.I evo nakon toliko dugo vremena provedenom u toj branši sam se odlučio otvoriti dućan u Zadru.Naravno neće to biti klasičan primjer IT trgovine nego nešto što kod nas nije viđeno.

Mora Vam biti jasno da sam godima skupljao klijente i radio na reputaciji svega vezanog za to.

Da sam imao para prije vjerovatno bi propao nabrzinu jer kao klinac mašta je ogromna.

Mojih 15 godina rada na tom polju su ipak milsim dosta pridonjeli da vidim što i kako želim.

 

So say We All
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Otvaranje trgovine informatičke opreme

Matematika je čista,nemojte misliti ako ste ovaj mjesec utržili 45 000 kuna da je to zarada,nije,vjerovatno će vam ostati nekih 13 000 kuna čistog,od čega morate podmiriti sve dražbine i platiti još jednog radnika(nemojte ga podcjeniti i dati mu plaću 2100 kuna , jer to je sramota).

Ali svatkome dajem podršku i stojim na raspolaganju ako krenu u takav projekt.

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice