Earth Mission - aplikacija koja za cilj ima poveća

poruka: 6
|
čitano: 2.927
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Earth Mission - aplikacija koja za cilj ima poveća".
2 godine
offline
Earth Mission - aplikacija koja za cilj ima poveća

Social Credit System here we come. U Kini su početci bili 1980-ih, tamo sistem ne koriste samo za porez na zrak.

Inače slične stvari već postoje:

Citizens of Lahti can measure how much carbon they are responsible for using a smartphone app, and earn points for sustainable behaviour.

https://www.weforum.org/agenda/2021/05/finland-carbon-neutral-2025/

https://ec.europa.eu/regional_policy/en/projects/Finland/citicap-app-rewards-residents-of-lahti-finland-for-greener-transport-choices

 

DO Black - the world’s first credit card with a carbon limit

The launch of this premium card marks the first milestone in the support that Doconomy provides to the UN Climate Change secretariat (UNFCCC) to encourage global climate action. DO Black not only helps users track and measure CO2 emissions associated with their purchases, but also puts a limit to the climate impact of their spending.

https://www.mastercard.com/news/europe/sv-se/nyhetsrum/pressmeddelanden/sv-se/2019/april/do-black-the-world-s-first-credit-card-with-a-carbon-limit/

Sve to se naravno odnosi na one koji nemaju milijune na preferabilno offshore računima, dapače, ako imate privatni zrakoplov izuzeti ste od plaćanja poreza, dovoljno je samo lobirati, a ovi koji imaju milijune na računima to mogu bez problema:

https://www.reuters.com/sustainability/eu-attempt-tax-polluting-aviation-fuel-hits-impasse-2023-08-02/

Magia Posthuma
 
5 0 hvala 0
15 godina
offline
Earth Mission - aplikacija koja za cilj ima poveća

za mlađe forumaše, koje muči kakve veze mokri snovi imaju s globusom, možda prijevod ilustracije izazove olakšanje/rasterećenje. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.12.2023 10:49 (Ajar).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
online
Earth Mission - aplikacija koja za cilj ima poveća

"Grow your own veggies"

evo odmah, samo da prvo skočim do pevexa po pijuk da napravim rupu u asfaltu

 
4 0 hvala 0
6 godina
offline
Earth Mission - aplikacija koja za cilj ima poveća

ja sam zeleno osvješten pa nemam mobitel...niti internet...pa ne mogu koristiti ovu aplikaciju

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Earth Mission - aplikacija koja za cilj ima poveća

Veoma sam srećan, što mogu da pozdravim naše ekologe, najbolje među najboljima u našoj socijalističkoj iz­gradnji. Vi ste, drugovi ekolozi, za nas dragocjen radni ko­lektiv, jer snabdijevate nadom za budućnost, mijenjate našu industriju i naš saobraćaj, koji iz dana u dan zahtijevaju sve više i više ekološke svijesti. Zadaće, koje dobijate, vi rješavate viso­kom sviješću i radnim heroizmom, a svojim mišićima uspjeli ste i uspijevate da nadoknadite nedostatak vjetrenjača i baterija. Vi dajete primjer našoj rad­ničkoj klasi i svim našim radnim ljudima, kako treba da se bore, jer taj pokret za visoku zelenu svijest i taj polet, kojim se radi, isto su tako važni u ovoj borbi za iz­gradnju socijalizma, kao što je za vrijeme rata bio znača­jan primjer, koji su davali pojedini borci, ili čitave jedi­nice u borbi za slobodu i ljepšu budućnost naroda naše zemlje.

 

U ovoj borbi, koja se danas vodi, nije dovoljno uložiti samo hrabro srce, već pokazati i visoku svijest i ulagati svoju fizičku snagu. Vi ste to, drugovi, uložili i time dali primjer drugim korisnicima mobitela, i u uredima, i u tvornicama, i svugdje gdje oni rade, da se ugledaju na vas. Vaš primjer ima sve veći zamah, sve je širi. Nastojte, drugovi ekolozi i ostali borci protiv klimatskih promjena, vi, tvorci soci­jalizma, najbolji među najboljima, da idete još dalje u toj borbi za pobjedu, za našu pobjedu, koja se sastoji u tome, da izvršimo Petogodišnji plan i spasimo klimu!

 

- Vaš Drug Tito, 29. novembar 2023.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.12.2023 11:22 (jacob33).
 
6 0 hvala 1
8 godina
offline
Earth Mission - aplikacija koja za cilj ima poveća

Tu je to negdje 

 

waaagh ;
 
5 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice