4K u osam inča

poruka: 4
|
čitano: 1.501
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "4K u osam inča".
15 godina
neaktivan
offline
4K u osam inča

4K na tako malom ekranu uopće nema smisla. {#}

But where did he come from, this fleck of spite in an abandoned paradise?
 
2 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: 4K u osam inča
NecroKnight kaže...

4K na tako malom ekranu uopće nema smisla. {#}

Neznam baš, smatram da da takva rezolucija može naići na veliku primjenu u medicini i veoma preciznim istraživanjima. Sigurno nije za masovnu primjenu ali za neko uže i specijalizirano tržište-zašto ne?

Do not feed the trolls!!
15 godina
neaktivan
offline
4K u osam inča

Ma samo neka povećavaju rezoluciju i neka nikada ne stanu! Poželim si kupiti mobitel sa što većom rezolucijom samo da isprobam virtualnu stvarnost. Google Cardboard se sada može kupiti za samo 3 dolara! Postoji stotinu 3D VR aplikacija i igara za njega a zanima me i kako je gledati filmove u virtualnom kinu na ogromnom virtualnom ekranu!

{#}

 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: 4K u osam inča

Zašto nema smisla?! Zbog ćega?! Ne slažem se s vama/tobom. Primjer, ja gledam video zapise, isječke itd., skinute sa youtube-a i drugih izvora, pošto mi je to i hobby ("svijet vide-a, kodeci, fps, rezolucije, bitrate-ovi...), i, na ekranu od 15,6 inča rezolucije 1366 x 768p ima smisla gledati video u Ultra HD rezoluciji, odnosno, 3840 x 2160p ili 4096 x 2304p... S razlogom, slika je po nekoliko puta oštrija, boje su jačeg intenziteta itd., nego u FullHD rezoluciji, 1920 x 1080p... Evo jednoga primjera, gdje se itekako vidi razlika u kvaliteti slike, ako gledate video u FullHD i 4K rezoluciji, ako se dobro, da se tako izrazim, koncentrirate na samo gledanje vide-a, morate se "uživiti": 

Ja gledam sve ali baš sve video zapise preko SMplayer-a. Primjer ovoga vide-a, u link-u, ako uzmemo taj video, ako gledamo u FullHD rezoluciji (1920 x 1080p), naravno, preferiram takozvani "FullScreen", zauzima oko 19,3MB memorije, sa pristojnim "bitrates-om" od 3340 kbps (prijenos podataka)... Izgleda, u toj rezoluciji zaista lijepo za gledati, a sada!!! Taj isti video, ovoga puta u Ultra HD rezoluciji, 4096 x2304p u tome slučaju, zauzima oko 77,5MB memorije, sa vrlo visokim bitrate-om od čak 13800 kbps, izgleda za gledati - FENOMENALNO, iz moga osobnoga doživljaja i iskustva. Boje su puno jaće, slika je oštrija itd., nego kada gledate u FullHD rezoluciji... Primjer, imam i mobitel Samsung Galaxy S2, koji snima video u FullHD rezoluciji (1080p). Znajući da mu je ekran svega 4,3 inča, rezolucije 480 x 800... Čisto, iz znatiželje, snimao sa njime prvi video u HD rezoluciji (1280 x 720p), svoje dvorište, točno 30 sekundi... Kada sam završio, ista lokacija snimanja, gotovo isti položaj, isto vremensko razdoblje, 30 sekundi, ali, ovoga puta u FullHD-u (1920 x 1080p)... Gledajući, uspoređujući video zapise u mobitelu preko MXplayer-a, kao zaključak iz osobnoga viđenja, nevjerojatno, ali istina, na vide-u u FullHD-u je trava više "zelenija", slika je malo - malo oštrija, sami "bridovi", "vrhovi" itd., nego u HD-u (1280 x 720p)... Siguran sam jedno: Bitrate-si su Srce svakoga video zapisa, isječka itd... jer, tajna upravo leži u njima... S moje strane, ima smisla gledati video, recimo, 4K na ekranu od, u tvojem primjeru, 8 inča... Jednostavno, generalno, sveukupno, lijepše izgleda, nego taj isti video u FullHD rezoluciji, zašto ne bi imalo smisla, zbog ćega?! Zbunjuje vas veličina ekrana... Ako jedan te isti video, ako uzmemo rezoluciju 4K i FullHD, ovaj, u FullHD-u ima prijenos podataka od, recimo, 3500 kbps, a u 4K rezoluciji, prijenos podataka neka je 16000 kbps. O ćemu pričamo?! Znanost ne griješi ali ljudi - DA!!! 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice